feminetik.se feminetik.se

Just nu 21 besökare varav 0 feminetister och 0 jäif:are

Forum

"Äh vadå?? Han var ju med på det!"


Gå till senaste inlägget



#1  "Äh vadå?? Han var ju med på det!" Kalle
2003-12-10 14:17:11

Det blir aldrig som man tänkt sig...

Läste en artikel igår:
En man i en mindre stad i sydsverige hade varit ute på krogen och fått med sig två kvinnor hem. Han var tydligen intresserad av lite okonventionell sex, så han hade plockat fram ett par handbojor och frågat kvinnorna om de ville kedja fast honom. Enligt artikeln så var de lite tveksamma först men efter lite övertalning så gick de med på det och kedjade fast honom i sänggaveln.

Men till hans förskräckelse och förvåning(?), istället för att förlusta sig med honom i hans hjälplösa tillstånd så plockade kvinnornapå sig lite värdesaker från hans hem, tog hans bilnycklar och gick ut och drog därifrån i hans bil! :-----( (Lååång näsa!)

Efter polisanmälan har de tydligen hittat bilen och den ena kvinnan, medan den andra nu är efterlyst.

Nu tänkte jag följande. Om det nu blir rättegång, tror ni att kvinnorna kan försvara sig med att "Han var ju med på det!"? Jag menar, som parallell till Tumba-fallet. "Han sa ju att vi skulle kedja fast honom, och sen fick vi göra vad vi ville! Vad vi vill, är du säker på det? Javisst, vad ni vill! OK, då tar vi bilen och drar, för du sa inte att vi inte fick göra det. Hur skulle vi kunna veta att det inte var så du menade..." ;-) ;-)

Vad tror ni om det?

#2  Nej David M
2003-12-10 14:49:58

Det går inte att likställa eftersom att det enda han gick med på var att bli fastkedjad inte att de skulle ta alla han saker.

Men jag anser följande. Hur fel än brottet är (rån, stöld, våldtäkt) så får man skylla sig själv mer elle mindre beroende på hur man beter sig. T ex lägger jag mion plånbok på gatan och sen kommer tillbaks imorgon och upptäcker den är borta så tycker jag att jag faktiskt får skylla mig själv, men det betyder inte att det var rätt att ta plånboken när den låg där.

#3  Nja Kalle
2003-12-10 15:11:36

Nej, han kanske inte gick med på att de skulle ta alla hans saker. Men om kvinnorna hävdar att de inte specificerade någonting innan de kedjade fast honom, utan att han bara sa att de fick göra vad de ville...

Visst, det är fortfarande stöld. Men är det möjligt att döma dem? Om man tittar på hur snacket gick i Tumba, "uppsåt saknas", och "hur skulle de kunna veta vad han/hon ville eller inte ville när han/hon inte sa nånting?"...

#4  Kalle David M
2003-12-10 15:40:35

Jag förstår ditt resonemang men en ännu bättre liknelse var faktiskt en sketch som Godafton Sverige gjorde där en rik kille blev rånad av ett par tjejer. Då skojade de med att han kanske var med på det då han förr visat beteende att vilja slösa pengar....tyckte det var kul.

Men eftersom man faktiskt kan bevisa att de skulle ha sex så kan det ju troligen även klargöras att han ville bli bunden av sexuella skäl.

I Tumbamålet var ju största anledningen till friande dom att det inte gick att bevisa att kvinnan var redlös.

#5  hej Kalle
2003-12-10 15:43:47

Jag säger inte att det var rätt, det de gjorde. Jag försöker bara belysa saken från ett nytt håll. T ex genom att ta gamla argument som använts tidigare för att få åtalade personer frikända och använda dessa i ett nytt sammanhang. Somliga kanske t o m skulle säga att jag försöker se saken genom ett par feministiska glasögon...

Sedan kan man ju fundera på varför vissa väljer sex och vissa andra väljer pengar när de får chansen till det?

#6  DavidM Kalle
2003-12-10 15:50:53

Nej, rätten ansåg ju att hon bevisligen varit "hjälplös"(?). Men killarna friades för att det inte kunde bevisas att de förstått att hon var hjälplös...

Jag menar att man skulle kunna få in tanken om "rimligt tvivel" i den här saken. OK, kvinnorna visste att han var hjälplös, men han hade själv uttryckligen bett om att bli det. Och han sa aldrig att de inte fick ta bilen så hur skulle de kunna veta det...? ;-)

Du måste bli medlem för att få skriva i forumet.

Användarnamn:

Lösenord:

Kom ihåg mig


Vill du bli medlem?
Glömt lösenordet?
Problem med inloggning?