feminetik.se feminetik.se

Just nu 1 besökare varav 0 feminetister och 0 jäif:are

Forum

Konstig utveckling som blir osexig..


Gå till senaste inlägget#1  Konstig utveckling som blir osexig.. Foretagarsvinet
2006-08-15 01:24:47

Jag har en sida på Spraydate mest för att det är lite kul. Bor ju inte ens i Sverige längre, så jag kan inte använda mig av den som det är tänkt, även om jag hade velat. Iallafall, så kan det vara kul att kika runt ibland. Idag var jag inne för första gången på länge och då slog det mig att vad som är sexigt hos en åldersgrupp kan bli osexigt hos en annan. Exempel:

Jag gillar självsäkra kvinnor som har skinn på näsan och inte tar en massa skit. Gärna livsglada och lite vansinniga. Ungefär som en bad boy, fast tvärtom.

Men, det slog mig plötsligt att när jag stötte på såna presentationer på lite äldre kvinnor, så blev jag genast en aning mer reserverad, t.o.m nästan avtänd. "Jag är en tjej som vet vad jag vill och inte dansar efter någons pipa", "är du ute efter ett vänsterprassel kan du dra direkt", "och har du ingen humor är det ingen idé du ens försöker" etc, låter mycket mer charmigt på en 25-åring än vad det gör på en 35-åring. Jag får genast bilder av en kontrollerande, bestämd, ocharmig typ som förlorat sin oskuldsfullhet och är ute efter...nåt.

Varför är det så?

#2  Sv: Konstig utveckling som blir osexig.. Mattias
2006-08-15 02:22:08

Kanske "...som förlorat sin oskuldsfullhet..."?

#3  Sv: kezo
2006-08-15 08:27:35

Tja, könsrollerna i ett nötskal, skulle jag vilja säga. En ung (förmodat snygg) kvinna som vet var skåpet ska stå, är charmig och sexig. En kvinna som närmar sig medelåldern och kanske inte har lika mycket av utseendet i behåll, blir bara en jobbig hagga i samma situation. Dessutom är "risken" större att hon är mer etablerad i samhället än den yngre kvinnan och därför mer jämbördig med mannen. Hennes självsäkerhet blir då ett hot. Den unga, snygga men föga etablerade kvinnan utgör inget hot även om hon är lite kaxig.

#4  Sv: Konstig utveckling som blir osexig.. Fosfolipid
2006-08-15 09:30:26

Kan också bero på att medelålders kvinnor (och män, för den delen) som använder ord som "livserfarenhet" och "skinn på näsan" går tretton på dussinet och är inte så lite en kliché, medans (och nu spekulerar jag lite) det kanske inte är så vanligt bland åttiotalister.

Personligen misstänker jag att "livserfarenhet" är en omskrivning för "rökare", vilket borde kvalificera även en hel del yngre kvinnor (och män, sardoniskt utropstecken).

#5  Sv: Konstig utveckling som blir osexig.. Clajo2
2006-08-15 10:03:22

Hur kan man undvika att få livserfarenhet?

#6  spraydate Sjodin
2006-08-15 10:20:52

Är en alltigenom patetisk site där verkligen det allra sämsta hos mänskligheten kommer fram. Icke-singliga män och kvinnor sitter och hycklar med hur illa de tycker om otrohet medan de spenderar hela dagen närflirtandes, gärna på betald arbetstid. Man ska skriva sin pres enligt den gängse mallen, hell, ALLA presentationer ser ju snart likadana ut.

Värst är, som trådstartaren skriver, de lite äldre kvinnorna (Först en disclaimer. Eftersom jag är en heterosexuell man så har jag aldrig under den tid jag var på sd, ägnat mycket intresse åt de manliga känet där. Därför vill jag poängtera att männen därinne säkerligen är minst lika patetiska. Min ensidiga tolkning beror med andra ord på bristfällig research, mea culpa) som å ena sidan beskriver sig som guds gåva till männen medan de å andra sidan inte är ett dugg intresserade av annat än att få lite självbekräftelse. Inget fel med det. Men hyckla inte om det isåfall.

Och visst är det som Fosfo skriver. Ofta är de rökare också.

#7  Sv: Konstig utveckling som blir osexig.. FemAspirant
2006-08-15 15:51:24

Är det inte jobbigt att avsky människor så mycket för vad de väljer att göra med sitt liv.

Har verkligen prostituerade, fäder och nu senast spraydateare gjort sig förtjänta av allt ditt förakt?

#8  #1 Företagarsvinet feather
2006-08-16 06:11:12

För att kaxiga 30plussare troligen har fog för sin kaxighet. Medan 20nånting troligen bara spelar, och då är det lite gulligt antar jag - och det kvittar vad ni män säger om att ni gillar självsäkra tjejer.
Det ni EGENTLIGEN tänder på är att BESEGRA självsäkra tjejer.
Jag har varit kaxig och självsäker sedan jag var fjortis, och ni tycker alltid att det är sååååå sexigt, och sexigast av allt är utmaningen i att få sätta mig på plats, och ni tycker att det blir såååååååå osexigt när ni inser att det inte går.
:-D

Det mest löjliga är uppvaktningsdansen - då väcker jag ert intresse med min kaxighet, ni börjar retas, och då är det meningen att jag ska fnissa och retas *lagom* tillbaka, alternativt spela lite stött så att ni kan få ert intresse återbekräftat, och *trösta* mig lite sådär storsint och manligt omhändertagande, dvs ta rodret över skutan och låta mig sitta ifred och kamma mitt långa hår i fören.
Men om jag bara skrattar, ser er rakt i ögonen och retas järnet tillbaka, och kanske t.o.m. blir ÄNNU lite kaxigare, då blir det duell, då ska jag sättas på plats, och retandet trappas upp, och jag hänger förstås glatt på i upptrappningen, för jag har jobbat med hamnsjåare och äter små gulliga retstickor till frukost, och till slut blir retandet ganska aggressivt och otrevligt från ert håll, ibland riktigt provokativt, gärna med hänvisningar till kvinnokroppar hit och dit, min eller andras, och när inte ens det kan få mig att sluta skratta och ge igen - DÅ tror ni att ni har fått nobben (helt sjukt...), och försöker straffa (!) mig, och när inte ens DET går, ja då har jag lyckats såra er självkänsla helt jävla oförlåtligt. Och ni kommer alltid se helt ledsna ut när vi möts igen. Ledsna och uppgivna eller arga och hämndlystna.

I själva verket går jag igång på käftslängandet i sig, så ni behöver ju inte ens VINNA för att ha mig på kroken, men det verkar vara vinsten i sig som är utslagsgivande för huruvida ni vågar ens FÖRSÖKA hala in fångsten
Fattar ni inte att om ni ger er in i leken måste ni leken tåla....?
Bråka inte med mig om ni inte tål att jag bråkar tillbaka.

#9  Feather Golem21
2006-08-16 07:50:42

Tja, då får vi väl fortsätta att ragga könsrollsromantiska kärnfamiljskramare som vet att hålla käften och se vackra ut....och som lydigt serverar oss kall öl framför fotbollskväll...

:-)

#10  Feather RickJames
2006-08-16 10:12:22

Innebär inte vad du just förklarade att du försöker sätta männen på plats? Du säger att männen inte behöver vinna. Gäller detta även dig eller är det bara männen som inte behöver vinna?

Undrande ickefeminist

#11  feather RasmusS
2006-08-16 10:23:53

Du har säkert rätt i att vissa män resonerar och beter sig som du beskriver, personligen stämmer det inte alls på mig eller min omgivning. Vare sig jag eller mina manliga vänner har något intresse i att ”besegra”, ”tävla” eller ”sätta våra tjejer på plats”. Det är inte därför vi gillar självsäkra tjejer, speciellt inte jag.

Det som attraherar, i alla fall mig, med självsäkra människor är att de vet vad de vill, och när det gäller den person en avser att tillsammans med så är det extremt viktigt att hon (i mitt fall) är tillräckligt självsäker/självständig för att vara självgående. Jag har inte mött många män som vill vara någon sorts farsor till sina tjejer och själv skulle jag bara kräkas på ett sådant förhållande. Ett osäkert ”mähä” som inte vet vad h*n vill och inte klarar sig själv är inte speciellt attraktivt.

Att ”slänga käft” är däremot kul oavsett vilket kön en slänger käft med och visar tjejen sig vara intellektuellt stimulerande växer hon nog på samma sätt som en man växer i kvinnans ögon om han kan erbjuda lite intellektuell stimulans.

Sen finns det skillnad på kaxig och kaxig. En grälsjuk, elak, bitter, tjatig och/eller bitter kvinna känns nog lika oattraktiv i en mans ögon som en motsvarande man känns i en kvinnas. Sen det där med att ”hala in fångsten”. Om du vill ha killen, varför inte sätta i gång och ”hala” lite själv, speciellt om han nu tror att du inte är intresserad pga. av eran diskussion?

#12  Sv: Konstig utveckling som blir osexig.. macramatic
2006-08-16 17:06:37

hahaha, vilken härlig text, #8 Feather. Känner igen det där så himla väl, även om jag nu bara "sett det ifrån sidan".

Förlåt, men jag hängde upp mig redan i början på FS: inlägg #1

"Jag har en sida på Spraydate mest för att det är lite kul."

Huuuur många gånger har jag hört den meningen? För många.
Varför är det så svårt att säga att en bruka hänga på SD?

Häromveckan var det en väninna som sa samma sak.

Ok, jag kan ställa mig upp direkt och säga att under tre månader för ett par år sen, så kollade jag ganska aktivt på SD. Men, en inser ju relativt snart att dejta via SD är som att spela Bingolotto. En kan råka ut för precis vad som helst och definitivt inte det som beskrivs i presentationen. 90 % av alla presentationer på den siten är mer eller mindre kopior av varandra för att de som skrivit dem egentligen inte har haft något att skriva om.

När jag skummade igenom presentationer så sorterade jag bort alla som började med "Tjoho, här har ni mig, en tjej i farten...", d v s 90%.


"Jag är en tjej som vet vad jag vill och inte dansar efter någons pipa", "är du ute efter ett vänsterprassel kan du dra direkt", "och har du ingen humor är det ingen idé du ens försöker"


Typiskt för de som varit på siten ett tag och blivit trött på alla skumma förslag om små träffar på diverse hotellrum.

Sen är det intressant det som FS skriver att hen blir avtänd av äldre "ragator" men upptänd av yngre "argbiggor". Jag kan inte annat än förklara det som ytterligare en konsekvens av mediaindustrins mytbildning kring de unga "hårda" chicksen som efter halva historien mjuknar inför den helcharmige småleende hjälten och alla äldre Selma-lookalikes med brödkavel och syrastinkande kommentarer som går hårt åt sina stackars toffelhjältar.

#13  #8 Vittra
2006-08-16 18:52:41

Hahaha xD feather, du är verkligen min favorit i det här forumet. *skrattar lite mer*

#14  #9 Golem21 feather
2006-08-16 20:51:32

Ja, det är korrekt uppfattat.
:-D
Och stå gärna för det också - låtsas inte något annat. Det är väl inget fel med det lixom?

#15  #10 RickJames feather
2006-08-16 21:07:44


Innebär inte vad du just förklarade att du försöker sätta männen på plats? Du säger att männen inte behöver vinna. Gäller detta även dig eller är det bara männen som inte behöver vinna?


Nej, men män uppfattar det ofta som att kvinnan försöker *dominera* när hon vägrar *låta sig domineras*.
Personligen anser jag att om både mannen och kvinnan vägrar ge sig så innebär det att BÅDA förvägrar den andra dominans. DEt innebär att INGEN dominerar.

Jag behöver absolut inte "vinna". Jag gillar som sagt käftslängandet i sig. Ibland klipper han poäng, ibland klipper jag poäng, båda gillar läget och finner själva repliksmattrandet underhållande - jaaa, det är jätteschysst.
Jag tappar intresset om mannen bara måste vinna, precis lika mycket som jag tappar intresset om jag själv vinner alldeles för mycket och alldeles för lätt.

Du förstår, jag gillar ju OCKSÅ självsäkra typer som har skinn på näsan och inte tar en massa skit. Gärna livsglada och lite vansinniga.
Lika barn leka bäst.
:-D

#16  Sv: Konstig utveckling som blir osexig.. bengtboman
2006-08-16 21:26:06

Jag gillar ödmjuka människor som har god självinsikt, men också självdistans.

Hellre trygg än självsäker!

#17  #11 RasmusS feather
2006-08-16 21:37:35


Du har säkert rätt i att vissa män resonerar och beter sig som du beskriver, personligen stämmer det inte alls på mig eller min omgivning.


Absolut, it takes all kinds.


Det som attraherar, i alla fall mig, med självsäkra människor är att de vet vad de vill, och när det gäller den person en avser att tillsammans med så är det extremt viktigt att hon (i mitt fall) är tillräckligt självsäker/självständig för att vara självgående.


O ja.
Men självständighet är för mig en förutsättning för att jag ens ska kunna uthärda en persons sällskap. Minsta kläng-tendens och jag får fet-spader, även om det gäller arbetskamrater eller ytliga bekanta. En sådan person kommer aldrig kunna attrahera mig.
Döm därför om min förvåning när jag gör män olyckliga genom att "inte behöva dem".
Där har vi ju en annan grej.
Män säger sig vilja ha självständiga tjejer - men jag har varit med om att män (uttalat) blivit stormförtjusta i mig JUST för att jag är så fan-TAS-tiskt självständig - och JUST på grund av detta har jag ju inte direkt *behövt* dem till något, då tappar de SJÄLVFÖRTROENDET för att de känner sig överflödiga, och beklagar sig över att jag inte *behöver* dem...
...???


Att ”slänga käft” är däremot kul oavsett vilket kön en slänger käft med och visar tjejen sig vara intellektuellt stimulerande växer hon nog på samma sätt som en man växer i kvinnans ögon om han kan erbjuda lite intellektuell stimulans.


Absolut.
En snygg kropp och ba sex räcker bara en viss sträcka, finns det ingen intellektuell stimulans blir man ju fett uttråkad till slut. Både män och kvinnor.


Sen finns det skillnad på kaxig och kaxig. En grälsjuk, elak, bitter, tjatig och/eller bitter kvinna känns nog lika oattraktiv i en mans ögon som en motsvarande man känns i en kvinnas.


:-D
Jag väntade på det.
Jag har då aldrig kallat en grälsjuk, elak, bitter och tjatig person för "kaxig"... Och jag förstår inte varför så många män blandar ihop dessa gräsligheter med konceptet "kaxig"...
Kaxig - det är ju muntert, självsäkert, godmodigt, retsamt, på sin höjd provokativt.


Sen det där med att ”hala in fångsten”. Om du vill ha killen, varför inte sätta i gång och ”hala” lite själv, speciellt om han nu tror att du inte är intresserad p.g.a. av eran diskussion?


Mja, du vet, jag halar så gärna in fångsten om den är trevlig, men om den drabbas av hämndlystnad och i ren frustration gör överdrivet otrevliga utfall och elaka påhopp så vet jag väl inte riktigt om det är en fångst värd att hala in.
Nu har jag faktiskt gjort det ändå en gång, i ren experimentlusta, men förutsättningarna saknades ju för att det skulle bli bra - om killen tror att det funkar att vara elak mot mig (vilket det ju bevisligen gör om jag "halar in" honom just när han varit som allra elakast....) så kommer han ju *fortsätta* med det, så det är ju lite kört faktiskt...

#18  #12 macramatic feather
2006-08-16 21:54:49

:-D
Ja, verkligen...
Jag hade också en sida på SD ett tag - jag tyckte det verkade vara ett fenomenalt tidseffektivt sätt att sortera bort dårarna och bara dejta män som faktiskt skulle kunna passa.
Jag dejtade tre stycken - och insåg raskt att textbaserad kommunikation är EN typ av kommunikation, som kan klicka hur bra som helst, men IRL är en helt annan femma. Det var inte värt besväret. Bara att inse - jag är ett UFO, och kommer aldrig att hitta mina gelikar bland vanligt hederligt folk.
Det som verkade vara tidseffektivt visade sig vara ett slöseri med tid.
Men konceptet kommer säkert att fungera så småningom. Med viss utveckling och förfining.

#19  #13 vittra feather
2006-08-16 22:05:05

Schysst!
We aim to please...
:-D

#20  #16 bengt bohman feather
2006-08-16 22:13:06


Jag gillar ödmjuka människor som har god självinsikt, men också självdistans.

Hellre trygg än självsäker!


Man kan ju inte vara trygg utan att vara självsäker...?
Har man god självinsikt brukar man ofta vara självsäker, och är man självsäker kan man unna sig självdistans.

Men ödmjuk...
Ödmjuk tycker jag folk kan vara inför gud, naturen, tsunamis, döden, kärleken, livets mirakel och universums magnificiens.
Ödmjuk inför andra människor - mja, möjligen inför folk som Paul Rusesabagina, kanske Mahatma Gandhi, Schindler, andra självuppoffrande altruistiska människor med själar större än man själv tror sig besitta.
Men mig veterligen finns det inte direkt några andra människor jag borde gå runt och ödmjuka mig inför, och de ska givetvis inte heller göra det. Vi är alla lika mycket värda.
Ödmjukhet hör inte hemma i relationer människor emellan - och folk som pratar om att de uppskattar ödmjukhet hos andra. Jag har alltid undrat vad de menar.
Vem tycker att andra ska vara ödmjuka? Vad har man för bevekelsegrunder för ett sådant synsätt på sin omgivning?

#21  feather bengtboman
2006-08-17 09:10:47

"Man kan ju inte vara trygg utan att vara självsäker...?".

Jaså och var finner du bevis för det?

Självsäker är i sin form ett ord som pekar väldigt mycket mot egot. Trygg är ett ord som mer pekar mot samspelet mellan individen och omgivningen.

"...är man självsäker kan man unna sig självdistans.".

Unna sig?


"Ödmjukhet hör inte hemma i relationer människor emellan..".

Så personer som är ödmjuka hör således inte hemma i relationer? Alternativt uttryckt menar du således att ödmjukhet är en negativ egenskap i en relation?

"Vem tycker att andra ska vara ödmjuka? Vad har man för bevekelsegrunder för ett sådant synsätt på sin omgivning?".

Var och en har väl rätt att göra sina egna bedömningar och sina egna värderingar?


Orden är i mångt och mycket en fråga om semantik. Vad du lägger i ett ord kan fulständigt divergera med vad jag lägger i samma ord. Detta är inte minst viktigt att ha klart för sig om man bedriver en verksamhet. För att få alla att i så hög grad som möjligt dra åt samma håll måste man definiera en gemensam plattform. Ordens innebörd, i exempelvis värdegrunden, blir där viktig att levandegöra.

#22  Sv: Konstig utveckling som blir osexig.. Golem21
2006-08-17 09:47:26

Jag tycker att diskussionen kring hur vi själva är och vad vi förväntar oss av våra partners håller på att urarta. Det handlar väl om att att tävla vem som är mest självständig, självsäker och intellektuellt begåvad?

Inse att vi alla är olika och att det bakom varje förment positiv egenskap finns en möjligt negativ motsats. Självsäkerhet kan lätt övergår till egofixering och tröttsamt kontrollbegär och ödmjukhet ligger alltid när "dumsnällhet".

Eller ta begreppet "trygghet"! Hur många olika uppfattningar har vi inte kring detta mångtydiga begrepp?
Vad tycker ni förresten om uttrycket "vara trygg i sig själv"? Vad fan menas egentligen med det? Det är t ex vanligt att män och kvinnor i kontaktannonser söker partners som är "trygga i sig själva". Vad söker de då? Finns det någon i det här forumet som känner sig "trygg i själv"?

#23  skrivfel i 22# Golem21
2006-08-17 10:16:34

Andra meningen: "Det handlar väl inte om att tävla om vem som är mest självständig, självsäker och intellektuellt begåvad?"

#24  feather RasmusS
2006-08-17 12:01:22

feather sa:
Mja, du vet, jag halar så gärna in fångsten om den är trevlig, men om den drabbas av hämndlystnad och i ren frustration gör överdrivet otrevliga utfall och elaka påhopp så vet jag väl inte riktigt om det är en fångst värd att hala in


Hehe =) Han kanske bara är ”kaxig”? Ähh, jag förstår vad du menar och heder till dig för att du vågar ta egna initiativ. Problemet är väl att han kanske uppfattar dig precis likadant, dvs. att du är hämndlysten och överdrivet otrevlig i erat verbala krig och därför avstår. Den typen av…ehrm…”raggning” lär nog ganska lätt gå överstyr, dvs. att det trappas upp tills någon börjar ta illa vid sig eller känna sig besvärad på riktigt och därför väljer att inte ”hala in” en potentiell fångst.

feather sa:
om killen tror att det funkar att vara elak mot mig (vilket det ju bevisligen gör om jag "halar in" honom just när han varit som allra elakast....) så kommer han ju *fortsätta* med det, så det är ju lite kört faktiskt


Jo, ellerhur, visst är det så. Personligen hade jag nog använt mig av någon annan form av raggning än att försöka bräcka den andre i att vara otrevlig. Att slänga käft går ju att göra utan att förolämpa, oftast i alla fall. ;)

Angående att inte känna sig behövd. Kan det inte vara fråga om språkbruk? Att inte känna sig behövd kan väl översättas med att inte känna sig uppskattad, eller att inte känna sig nödvändig. Är en riktigt förälskad/kär i någon är ju denna någon nödvändig, den behövs, för att kärleken ska finnas kvar. Såtillvida skulle det väl kunna ses, dvs om en använder språket så, som om en inte var speciellt värdefull om någon i förhållandet säger att jag behöver inte dig och att det är därför en del känner sig överflödiga och beklagar sig. Eller?

Sen har vi ju självklart dem som inte är så säkra på sig själva och därför är lika osäkra på alla andra och kräver uppmärksamhet och bekräftelse var och varannan minut. Men, tja, vi var väl överens om att just dessa inte var de mest intressanta föremålen för ett förhållande.

#25  #21 bengtbohman feather
2006-08-17 22:58:58


Jaså och var finner du bevis för det?


?
För att... osäkerhet ofta inte är en bra grund för trygghet...?


Självsäker är i sin form ett ord som pekar väldigt mycket mot egot. Trygg är ett ord som mer pekar mot samspelet mellan individen och omgivningen.


Är det?
Det känns lite som att vi har olika definitioner på orden.


Unna sig?


Ja - unna sig. Den som är osäker har ofta en begränsad förmåga att bjuda på sig själv, skratta åt sig själv, se sig själv objektivt utifrån - ha självdistans.


Så personer som är ödmjuka hör således inte hemma i relationer? Alternativt uttryckt menar du således att ödmjukhet är en negativ egenskap i en relation?


Det har jag aldrig sagt.


Orden är i mångt och mycket en fråga om semantik.


Jag måste hålla med.
Tydligen har vi helt olika uppfattning om vad orden innebär.

#26  #22 Golem21 feather
2006-08-17 23:01:53

Jag gör det.
IMHO betyder det att man vet vem man är, har accepterat vem man är, och kan vara sig själv oavsett kontext, utan att nojja över konsekvenserna.

#27  #24 RasmusS feather
2006-08-17 23:25:03

:-D
Jag vet, det har slagit mig också. Men jag kan ju inte lägga mig platt och ta en massa skit bara för att killen inte ska tycka att jag är OTREVLIG...? Det är ju helt jävla sjukt.

Och givetvis har jag aldrig sagt, och skulle aldrig säga, till min partner "jag behöver dig inte"... Herregud... Det är ju precis som du säger - är man helt galen i en person vill man ju ha honom hos sig - och för mig är DET själva grejjen... men män vill ofta vara behövda på mer praktiska sätt...
Mina boyfriends brukar tex vilja lägga rabarber på alla svåra, tunga, eller farliga uppgifter. Typ, kliv tillbaka nu lilla stumpan, nu ska pappa skjuta den här farliga ormen/flytta den här tunga tunnan/sko den här vresiga hästen så att du inte kommer till skada.
Om jag då skjuter ormen, flyttar tunnan och skor hästjäveln själv - så blir han ledsen och undrar vad jag ska med honom till.
För MIG är ju svaret givet - gosa med, ha sex med, förundras över, prata med, skratta med,utforska världen med - men det verkar ju aldrug duga.

Men jag har insett att jag dras till ganska exakt samma typ av män hela tiden. (vissa är som kloner) De kanske har den där macho-genen gemensam bland allt det andra också. Jag försöker bredda mitt eget urval, men det hjälper ju föga eftersom det fortfarande är samma typ av män som väljer MIG också...
:-D

#28  #24 RasmusS feather
2006-08-17 23:25:15

:-D
Jag vet, det har slagit mig också. Men jag kan ju inte lägga mig platt och ta en massa skit bara för att killen inte ska tycka att jag är OTREVLIG...? Det är ju helt jävla sjukt.

Och givetvis har jag aldrig sagt, och skulle aldrig säga, till min partner "jag behöver dig inte"... Herregud... Det är ju precis som du säger - är man helt galen i en person vill man ju ha honom hos sig - och för mig är DET själva grejjen... men män vill ofta vara behövda på mer praktiska sätt...
Mina boyfriends brukar tex vilja lägga rabarber på alla svåra, tunga, eller farliga uppgifter. Typ, kliv tillbaka nu lilla stumpan, nu ska pappa skjuta den här farliga ormen/flytta den här tunga tunnan/sko den här vresiga hästen så att du inte kommer till skada.
Om jag då skjuter ormen, flyttar tunnan och skor hästjäveln själv - så blir han ledsen och undrar vad jag ska med honom till.
För MIG är ju svaret givet - gosa med, ha sex med, förundras över, prata med, skratta med,utforska världen med - men det verkar ju aldrug duga.

Men jag har insett att jag dras till ganska exakt samma typ av män hela tiden. (vissa är som kloner) De kanske har den där macho-genen gemensam bland allt det andra också. Jag försöker bredda mitt eget urval, men det hjälper ju föga eftersom det fortfarande är samma typ av män som väljer MIG också...
:-D

#29  feather bengtboman
2006-08-18 08:18:12

"Tydligen har vi helt olika uppfattning om vad orden innebär.".

-Yes och jag tror inte det är särskilt ovanligt. Semantik är väl när människor omedvetet lägger olika värderingar i samma sak. Retorik är väl när människor medvetet lägger olika värderingar i samma sak.


"Men jag har insett att jag dras till ganska exakt samma typ av män hela tiden.".

-Det gäller nog de flesta. Vi styrs till stor del av sådant vi inte kan styra själva.

#30  Sv: Konstig utveckling som blir osexig.. chalky
2006-08-18 13:55:41

hmm. tror att hela grejen egentligen beror på vad man har för förväntningar på människor utefter egna relationer och möten. en 35-40-årig kvinna har nog förväntningar på sej om att vara mer reserverad än en i 20-25-årsåldern. man är helt enkelt mer van vid att yngre tjejer är kaxigare eftersom könsrollerna har förändrats.

#31  Sv: Konstig utveckling som blir osexig.. MartinK
2006-08-18 14:32:27

Min erfarenhet, efter inte så lite Spraydejtande (ja, jag hängde faktiskt på Spay för att faktiskt träffa nån!) är att det skiljer väldigt mellan folks erfarenheter av dejterna. Vissa verkar bara (enligt egen utsago) springa på knäppisar medans andra, precis som jag, tycker att det är rätt normala folk på Spray. Utan att hävda någon vetenskaplig korrekthet så tror jag att skillnaden i huvudsak beror på två faktorer:

Dels vanan/förmågan att tolka och skriva texter, de som jag har träffat som varit nöjda med sina dejter har oftast varit bättre på att uttrycka sig i skrift, jag misstänker dessutom att de oftast har en lite mer kritiskt inställning till det dem läser, verkar det för bra för att vara sant så är det nog det också.

En annan faktor verkar vara vilken inställning och vilka förväntningar man har, många verkar tro att det skall klicka på första dejten med första man får någon kontakt med. Men även om man raggar på krogen/jobbet/knypplingskursen så kommer man ju springa på fler nitar än drömprinsar/-sessor. Förväntningarna hänger ju dessutom rätt mycket på tolkningsförmågan ovan, har man tolkat texterna fel så blir ju naturligtvis förväntningarna fel också.

Summa sumarum är väl att Spray (o dyl. siter) är ett sätt att träffa någon, precis som krogen, jobbet eller kurser och hur bra resp metod funkar beror på ens personlighet.

Vad gäller äldre och yngre kvinnor så tror jag att ens intryck styrs mycket av vad man faktiskt gillar, tycker man om yngre kvinnor så kommer det dem skriver alltid låta bättre än det de äldre skriver. Sedan tror jag iofs också att vi har olika förväntningar på olika åldrar, vare sig man pratar kvinnor eller män.

#32  Feather #27 Kalle
2006-08-18 14:58:12

*Disclaimer: Följande inlägg bör läsas med en stor glimt i ögat!*

Jag har funderat på just det här. Du har ju tagit upp det i ett antal trådar nu, vilka puckon du ideligen träffar som hela tiden måste visa vilka karlakarlar de är. Och jag är helt frågande och känner inte igen mig alls. OK, något enstaka exemplar hör man väl talas om som har såna drag, men att stöta på såna ideligen...?

Så jag tänkte, är det nån som har kollat om det är nåt speciellt i dricksvattnet eller så där du bor, som påverkar folk på nåt vis? ;-)

#33  #32 Kalle feather
2006-08-18 23:00:06

Jaaaahaaa - du försöker alltså säga att det är MITT fel alltihop???
;-)

Nä, jag är väl inte dummare än att jag fattar sambandet mellan mitt eget beteende och det beteende männen i mitt liv visar prov på. Hade jag varit en spröd, bräcklig och ljuv liten sak i skir klänning som aldrig gav något mothugg öht hade jag dels attraherat helt andra män, dels inte gett dessa män någon anledning att försöka "bräcka" mig för att visa sitt värde.
I guess.

#34  Macramatic Foretagarsvinet
2006-08-18 23:53:50

"Huuuur många gånger har jag hört den meningen? För många.
Varför är det så svårt att säga att en bruka hänga på SD?"

Klart jag hängde där för att träffa någon i början, men jag bor i England sedan 3 år tillbaka och det var precis som jag skrev - jag kan inte träffa någon där ens om jag ville eftersom det inte finns möjlighet att regga sig som utlandsboende. Iallafall, jag är inne ibland och tittar ifall det är någon som har nappat på mig, dvs av rent egoistiska själ.

Givetvis har jag en osedvanligt skarp och tuff nätpresentation där som stämmer rätt illa med den goda och snälle man jag är i verkliga livet. En av friheterna med internet och anonymitet;-)

#35  #34 Företagarsvinet feather
2006-08-19 03:11:46

Hahahahaha!!!
Min pres var också osedvanligt skarp och tuff, och den stämde till punkt och pricka med verkliga livet. Det enda som var svårt att hålla rykande aktuellt var angivelsen om man var rökare eller ej, eftersom jag ideligen försökte sluta och alltid hade de bästa av ansatser, och hela tiden misslyckades... Så det var båg ibland att jag var ickerökare... Annars var jag sanningsenlig.
Och främmande män retade sig ibland så hårt på min pres att de betedde sig helt rabiessmittat i min gästbok. De fnös och frustade att jag bara låtsades vara smartare och tuffare än vad jag hade fog för, ynklig lögnhals som jag var osv osv - och sånt folk smetar jag med förtjusning lite smör på och smaskar i mig, så jag roade mig kungligt på deras bekostnad i deras egna gästböcker - med den på förhand givna följden att de inget mer hade att säga annat än att spärra mig med omedelbar verkan...
...tänk att först komma och pipa "du är faktiskt inte så tuff som du TROR!", och sedan *springspringspring* hem till tryggheten och damma igen dörren efter sig....
:-D
Lixom - nähä, är jag inte det...? So why the fuck are you running for cover...?
Snälla var inte så pinsamt obvious lixom...
:-D

Du måste bli medlem för att få skriva i forumet.

Användarnamn:

Lösenord:

Kom ihåg mig


Vill du bli medlem?
Glömt lösenordet?
Problem med inloggning?