feminetik.se feminetik.se

Just nu 1 besökare varav 0 feminetister och 0 jäif:are

Forum

Allas vår kära Inger (S)


Gå till senaste inlägget#1  Allas vår kära Inger (S) Jones
2004-09-15 22:48:11

Klippt från Inger Segelström, som det svenska folket fann för gott att skicka till Europaparlamentet för att föra vår talan.

"I det socialdemokratiska europapartiets grupp som jag tillhör (vi är 200 personer av totalt 734 valda) är det numera regel att det inte går att fatta några beslut eller ta valärenden om inte det är minst 40 % av det underrepresenterade könet med."

*improviserar*
- Förslaget vann omröstningen med siffrorna 73 för, 40 emot, men tyvärr vann det inte laga kraft då en vagina/penis saknades för att uppfylla den godtyckliga kvoten 4/10.

Det är för h-e helt j-a sjukt att nära nog 50% av sveriges röstberättigade befolkning sitter och röstar fram dessa populister val efter val, vilka är dessa människor? Vilka kan möjligtvis vilja företrädas av dem?

Finns det någon möjlighet att Inger själv har lust att förklara hur man rättfärdigar denna uppdelningar av könen? Är det en rädlsa för att pojkarna skall passa på att rösta bort flickornas rösträtt om de inte finns på plats i trädkojan en viss dag? Är ett beslut per automatik bättre om det fattats av en grupp med jämn könsfördelning? Gäller detsamma fördelning över ursprung/religon också måntro?
Eller är det bara så att Inger tyckte det verkade käckt att droppa en populistfeministisk text på detta forum för att visa alla unga arga tjejer att hon minsan kämpar för dem genom att tjata och tjata på De Gråa Gubbarna (c)?

#2  Hmmm... MrG
2004-09-15 23:00:24

Trams...

Farligt trams. Man kan dra paraleller till rättsväsendet - "Nä vi kunde inte gripa mannen för det var två manliga poliser som kom till platsem, det måste vara en man och en kvinna för att ett beslut om gripande ska kunna fattas"

Sedan kan man ju, precis som du skriver, undra varför gränsen ska gå vid kön? Varför inte vid invandrar-bakgrund, religion eller vänsterhänthet?

Inger Segelström var väl "hjärnan" (notera citat-tecknen!) bakom sexköpslagen om jag inte minns fel...

Ett riktigt (s)tolpskott!

MrG

#3  Sätter demokratin ur funktion Billy
2004-09-15 23:06:50

Vad tusan har Aktersegelström i den SocialDEMOKRATISKA partiet att göra när hon inte accepterar demokrati? Den regeln som nämns försätter ju politiken demokrati ur funktion eftersom 51% inte kan vinna en röstning om inte en majoritet av det ena könet finns på vinnarsidan. Sanslöst detta, är detta sant får de inte kalla sig demokrater längre.

#4  Det David M
2004-09-15 23:28:42

är roligt att se att politiska feminister ALLTID mäter jämställdhet i siffror.....

#5   josephine
2004-09-16 01:10:05

Och det är tråkigt att det är mediafeminister av denna typ som har tolkningsföreträde gällande feminism. Det skulle förmodligen finnas betydligt mindre aversioner mot feminismen och beydligt fler anhängare till densamma om det inte var samma damer som alltid gjorde sin röst hörd.

#6  Blev inte hon Nils
2004-09-16 01:28:39

Personvals inröstad till EU parlamentet ?
(svagt minne, men har för mig det)

Så nån typ av stöd måste hon ju representera.

#7  mediafeminist Jones
2004-09-16 08:18:16

josefine, att reducera henne till en mediafeminist vore ett farligt misstag, hon är mer än så, hon är en eu-parlamentarikerfeminist, som enligt vad jag har för mig tvärtemot nils kom dit genom att vara förstanamn på (s) valsedel, vilket betyder att vårt största och tillika regerande parti anser att denna kvinna är den som bäst företräder oss. Den enda ljuspunkten är ju att de fick under 1/4 av rösterna i eu-valet, så nästa riksdagsval blir intressant. Röstas (s) fram igen har jag tappat allt förtroende för demokratin som koncept.

#8  Jo Nils
2004-09-16 17:39:17

Det är så demokratin i sverige fungerar. De som ville hade dock valet att kryssa för någon annan.

#9  tja Jones
2004-09-16 22:37:07

det är väl just det som är saken, uppenbarligen var det tillräckligt många som ville skicka Inger till eu-parlamentet, vilket skrämmer mig.

Du måste bli medlem för att få skriva i forumet.

Användarnamn:

Lösenord:

Kom ihåg mig


Vill du bli medlem?
Glömt lösenordet?
Problem med inloggning?