feminetik.se feminetik.se

Just nu 1 besökare varav 0 feminetister och 0 jäif:are

Forum

Disk: JämO vill att Sverige bojkottar fotbolls-VM


Gå till senaste inlägget#1  Disk: JämO vill att Sverige bojkottar fotbolls-VM Lonny
2006-04-03 13:10:15

Från Diskussion:

suvi sa:
I Sverige är sexköp olagligt, därför ska personer som representerar Sverige efterleva den svenska synen på prostitution under officiella representationer utomlands.


Tycker du i konsekvensens namn att vissa utländska idrottare som kommer till Sverige ska ha rätt att köpa sexuella tjänster här ostraffat? De borde väl enligt din princip ha rätt att efterleva _sitt_ lands syn på prostitution?

suvi sa:
Ska en representera Sverige så ska en också representera dom svenska värderingarna, annars får dom försöka att klara av VM representationen utan skattepengar tycker jag.


Det är inte ofta man ser att feminister har samma argument som nationaldemokrater, men här är det alldeles uppenbart så.

#2   Fosfolipid
2006-04-03 13:18:20

Tycker nationaldemokraterna så? Skönt att höra att de har rätt i åtminstone vissa frågor.

#3  Sv: Disk: JämO vill att Sverige bojkottar fotbolls-VM Faktum
2006-04-03 13:38:08

Är jag en turist i ett land så anser jag mig inte ha skyldighet att bete mig svenskt. Jag har däremot en skyldighet att inte bryta mot värdlandets lagar.

#4  #1 Apoc
2006-04-03 13:38:25

Man förväntas följa både värdlandets lagar och hemlandets (viktiga) lagar.

#5   Lonny
2006-04-03 13:38:45

Det är väl alldeles uppenbart att en nationaldemokrat skulle hålla med om suvis princip. Intressant bara att en radikalfeminist anser att det är viktigt att en idrottsman utomlands måste representera "svenska värderingar". Det finns ju en rad frågor där det är extremt svårt att fastställa vad svenska värderingar är.

Regeringens syn på prostituiton är ju dessutom radikalfeministisk, men bara max några enstaka procent av befolkningen är radikalfeministisk. Så är vår prostitutionslagstiftning verkligen i linje med "svenska värderingar"?

#6  Sv: Disk: JämO vill att Sverige bojkottar fotbolls-VM bengtboman
2006-04-03 13:38:51

Bra att Borgström har svårt att hålla tand för tunga så att hans åsikter kommer i dagen.

Varför nöjer han sig med att vi ska bojkotta Fotbolls-VM? Varför ska vi inte gå ännu längre och avbryta allt samröre med Tyskland?

#7  Sv: Disk: JämO vill att Sverige bojkottar fotbolls-VM suvi
2006-04-03 13:39:00

Lonny. så du menar att det vore ok att bryta mot svenska lagar enbart för att nåt är lagligt i det egna landet? Du kunde väl ha citerad mig där jag skrev att det inte är att bryta mot lagen att ge fan i att köpa sex.

Det sista var bara ett patetiskt försök till en billig poäng, detsamma kan ju appliceras på vilken ideologi som helst oavsett grundvärderingar.

#8   Fosfolipid
2006-04-03 13:39:32

Fotbollslandslaget är inte precis turister.

#9  Lonny kilgore_trout
2006-04-03 13:40:40

OK, ditt resonemang är alltså att om en person säger att representanter för A bör följa As lagar i B om As lagar är de mer restriktiva så betyder det "i konsekvensens namn" att personen även bör tycka att representanter för B bör följa Bs lagar i A även för handlingar som är brott mot As lagar.

Bra tänkt.

#10  Sv: Disk: JämO vill att Sverige bojkottar fotbolls-VM Apoc
2006-04-03 13:43:59

Jag har för mig att svenskar ibland döms i Sverige för brott som begåtts utomlands. Men det kanske är efter att länderna kommit överens om att flytta rättegången?

#11  Sv: Disk: JämO vill att Sverige bojkottar fotbolls-VM soledad
2006-04-03 13:57:50

Det är skillnad på en privatperson och en representant för Konungariket Sverige. Representanter för Konungariket Sverige ska respektera såväl landets egna lagar likväl som Konungariket Sveriges lagar. Fotbollslandslaget åker inte till Tyskland som turister eller privatpersoner, utan som representanter för Sverige. Hur svårt ska det bli?

#12  Sv: Disk: JämO vill att Sverige bojkottar fotbolls-VM fjallyoghurt
2006-04-03 14:00:56

Jag tycker suvi har alldeles rätt i de uttalanden so citeras i #1.

#13  soledad Sjodin
2006-04-03 14:07:57

Så med ditt resonemang antyder du att spelarna i fotbollslandslaget kommer att köpa sex av prostituerade under fotbollsvm, i egenskap av "representanter för sverige" bara för att det råkar vara lagligt?

Jag tror de har fullt upp med att spela fotboll, ärligt talat.

#14  Sv: Disk: JämO vill att Sverige bojkottar fotbolls-VM Lonny
2006-04-03 14:18:07

suvi sa:
så du menar att det vore ok att bryta mot svenska lagar enbart för att nåt är lagligt i det egna landet?


Din fråga är oklar. Är personen i fråga från Sverige eller något annat land? Och vr befinner han sig?

suvi sa:
Det sista var bara ett patetiskt försök till en billig poäng, detsamma kan ju appliceras på vilken ideologi som helst oavsett grundvärderingar.


Också oklart vad du menar. Varför inte förklara exakt vad du menar med "svenska värderingar" och varför folk utomlands slaviskt ska behöva följa dem. Jag trodde nämligen att ni radikalfeminister ansåg att "svenska värderingar" i regel är patriarkaliska och ska motarbetas.

kilgore_trout sa:
OK, ditt resonemang är alltså att om en person säger att representanter för A bör följa As lagar i B om As lagar är de mer restriktiva så betyder det "i konsekvensens namn" att personen även bör tycka att representanter för B bör följa Bs lagar i A även för handlingar som är brott mot As lagar.

Bra tänkt.


Många ogrundade påstående om vad jag anser att en person "bör tycka". Allt jag gjorde var att ställa "suvi" en fråga.

Märkligt tänkt.

#15  Sv: Disk: JämO vill att Sverige bojkottar fotbolls-VM Lonny
2006-04-03 14:23:22

soledad sa:
Det är skillnad på en privatperson och en representant för Konungariket Sverige. Representanter för Konungariket Sverige ska respektera såväl landets egna lagar likväl som Konungariket Sveriges lagar. Fotbollslandslaget åker inte till Tyskland som turister eller privatpersoner, utan som representanter för Sverige. Hur svårt ska det bli?


Okej, hur skulle ni reagera om en svensk idrottare _sålde_ sex under tävlingsresa i ett prostitutionsliberalt land? Det är ju inte olagligt...

#16  Sv: Disk: JämO vill att Sverige bojkottar fotbolls-VM suvi
2006-04-03 14:25:21

Sjodin:
Det är inte bara fotbollsspelarna som representerar Sverige under VM, utan också alla funktionärerna som Svenska Fotbollsförbundet skickar dit.

Så här skriver SvFF på sin hemsida: http://www.svenskfotboll.se/t2ll.aspx?p=26037…
Vi vill uppmana alla svenska fotbollsälskare som kommer att resa till VM att tänka på att det ska vara fair play både på och utanför fotbollsplanen. Det är helt enkelt inte OK att köpa sex.

Jag tycker dom ska ta ett steg till och skriva i sina riktlinjer för uppförande att det inte är accepterat att köpa sex så länge du representerar Sverige genom SvFF under den tid som represtantionen pågår.

#17  Sv: Disk: JämO vill att Sverige bojkottar fotbolls-VM Clajo2
2006-04-03 14:25:31

Jag tycker JÄMO gör rätt i att upmärksamma problemet, men att hojta om bojkott är löjligt, han vet att det inte kommer ske, och det är att plocka billiga politisk korrekthetpoänger, en ren mediakupp för att få uppmärksamhet, men det kanske är det som är poängen, och det är kanske bra.
Kommer inte ihåg någon vidare diskussion om prostitution under OS.

#18  Sv: Disk: JämO vill att Sverige bojkottar fotbolls-VM Benjamin
2006-04-03 14:35:20

Sjodin, helt rätt=)

Är det någon mer än jag som undrar varför vi har myndigheter som ägnar sig åt opinionsbildning i det här landet? Borde inte opinionsbildning vara något som partierna ägnar sig åt. Jag nekar inte Claes Borgström hans rätt att uttala sig, men jag tycker det är fel att han gör det i rollen av Jämo.

Jag tycker att vi borde ha ett lag som förbjuder myndigheter att bedriva opinionsbildning.

#19  Sv: Disk: JämO vill att Sverige bojkottar fotbolls-VM Sopasopa
2006-04-03 14:41:48

Nu i dagarna pratas det mycket om att svesnska fotbollslandslaget bör bojkotta VM i tyskland eftersom detta för med sig mycket prostitution, eller kvinnlig slavhandel om man så vill. Det viktiga här är inte fotbolsVM:et i sig utan publiktrycket, vilket skulle kunna gälla vilket annat evenemang som helst. Därmed kan inte fotbollsevenemanget beskyllas för att gynna prostitution. Däremot kan man beskylla fotbollscirkusen för att den inte tar ett ansvar i egenskap av sin maktställning. Personligen anser jag att hela organisationen bör ta ett beslut att bojkotta VM, inte för att fotbollen i sig skapar prostitution, utan för en allmän medmänsklighet. Skulle mitt handlande av en speciell glass hindra att sexhundra tjejer årligen våldtogs så skulle jag med glädje köpa den glassen. Därmed handlar det om vilka krav som ställs på organisationer. Önskar de flesta ett stopp för prostitution och att man kan påverka detta, trots egen uppoffring, så kommer inte fotbolls VM att bli av. Tyvärr tror jag att många inte önskar att bli av med prostitution. Allternativt att man inte bryr sig.

#20  Suvi Gullegubben
2006-04-03 14:55:48

Finns det någon gräns för vad som du tycker att det är OK att förbjuda svenska idrottsmän att göra utomlands för att de inte kan göra det lagligen i Sverige? I Sverige kan man inte köpa alkohol på en söndag. Bör svenska idrottsmän avstå från att göra det en söndag utomlands?

#21  Sv: Disk: JämO vill att Sverige bojkottar fotbolls-VM Gullegubben
2006-04-03 15:08:44

Mitt exempel är inte så löjligt som det kan verka. Det är lätt att göra en fråga till för eller emot och att hävda att den som inte uttryckligen förbinder sig att inte göra en viss sak i själva verket uppmuntrar andra att göra den saken.

Allt som en idrottsman gör utomlands som är omöjligt, svårt eller bara dyrare i Sverige, kan tolkas som kritik av det svenska systemet och som illojalitet mot svenska värderingar och svenska intressen, OM man önskar det och lägger sig till med ett tillräckligt
indignerat tonläge.

Fast metoden är självreglerande. Blir det för mycket storm i vattenglas-grejor, framstår kritikerna som löjliga. Borgström är klok som hoppar på tåget så fort som möjligt. Om lite olika intresseorganisationer etc. redan varit ute och uppmanat landslaget till att uttryckligen förbinda sig att inte göra ditten eller datten, hade han framstått som ÄNNU löjligare.

Vad jag vet var Svensk Form på den stora Hannover-mässan för några år sedan (när Carolines prinsmake skämde ut sig genom att kissa utomhus på mässområdet). Jag antar att det var ökad prostitution i Hannover under mässperioden. Hade det varit rätt att kräva att Svensk Forms representanter uttryckligen förband sig att inte bryta mot svensk lag även utanför svensk territorum?

#22  #16 Sjodin
2006-04-03 15:18:14

Ok, jag skulle kunna lägga till "fotbollsspelarna och de andra funktionärerna i landslaget som reser i SvFF's regi" men jag tycker att jag var nog tydlig.

De som reser ner i SvFF's regi åker dit som professionella yrkesmän och att de överhuvudtaget skulle ha tid och möjlighet att besöka prostituerade visar bara att du inte har särskilt stor kunskap om det uppdrag de har därnere. Fotbolls-VM är inte precis någon nöjestripp där de har halva dagarna fria att göra vad de vill.

Hursomhelst. Att komma med trams som att landslaget ska bojkotta VM enbart för att prostitution råkar vara lagligt på platsen där VM hålls skulle bara leda till att opinionen i Sverige tar prostitutionsförespråkarnas parti.

#23  Sv: Disk: JämO vill att Sverige bojkottar fotbolls-VM Sopasopa
2006-04-03 15:27:39

Alltså, jag tycker man måste se sambandet. Vi vet att hundratals tonårsflickor från elva år och uppåt nu i vår kommer att våldtas och frihetsberövas i öststaterna för att sedan säljas till hallickar i Tyskland. Allt detta för att fotbollsVM ska arrangeras. Om man inte vill blunda för detta och dessutom göra någonting åt det så kan man rimligen inte kallas för löjlig.

#24  Sv: Disk: JämO vill att Sverige bojkottar fotbolls-VM suvi
2006-04-03 15:29:23

"I Sverige kan man inte köpa alkohol på en söndag."
Det var ett dåligt exempel GG.
Du går ju enbart efter Systembolagets öppettider. Så vitt jag vet så får restauranger med spriträttigheter styra sina egna öppettider vilket gör att spritinköp är lagligt även på söndagar i Sverige.

Men ok, du vill prova min konsekvenshet i frågan, du glömmer bort att jag är helnykterist och har starka funderingar på att bli aktiv inom nykterhetsrörelsen för att jobba mot den allt ökande konsumtionen av alkohol vilket enligt mig är också ett större samhällsproblem i likhet med prostitution.

Så vi radikaliserar din fråga, om det vore olagligt i Sverige att köpa och dricka alkohol, oavsett dag, så vore det i enlighet med uppförandekod för en representant för Svensk idrott förkastligt att under representskapet att köpa och dricka alkohol, oavsett andra länders lagar.

Oki då har vi fastlagit det, ja jag är lika konsekvent i andra frågor än prostitution, men vi provar det omvända, ett bevis på att jag har en förmåga att tänka på alla tre sidor av myntet.

Låt oss säga att Afganistan fortfarande skulle ha talibanstyre och under det styret var kvinnor enligt dåvarande lag tvungna att bära burka vid utomhusvistelse, många kvinnor ville inte det, men blev tvingade till det pga lagen. Om det otroliga nu skulle ha inträffat att en kvinna trots det fick lov att representera sitt land vid ett evenemang, skulle då jag som svensk och feminist rekkomendera henne och stödja henne att bryta mot sitt lands lagar, nej det skulle jag inte, det av två orsaker, hon, inte jag, skulle bli tvungen att leva med konsekvensen av det beslutet när hon väl återvänder till landet samt att jag rekkomenderar aldrig någon att bryta mot sitt lands principer och riktlinjer under en representationskap.

Men om hon skulle vilja göra det och gör det skulle jag inte hindra henne och definitivt rekkomendera henna att omdelbart att söka politisk asyl i Sverige efteråt.

#25  Sv: Disk: JämO vill att Sverige bojkottar fotbolls-VM targash
2006-04-03 15:44:36

Hela grejen är idiotisk och de som tror att en bojkott hjälper mot slavhandel är idioter.
Frivillig prostitution är lagligt i Tyskland och i Sverige för den delen.
Det är inte lagligt att tvinga folk till prostitution i Tyskland.
Vad är problemet?
Det är väl isf bättre att ha en upplysningkampanj om vad man får tag på prostituerade som säljer sex på egna villkor samt vilka man gynnar genom att inte gå till de legitemerade.

#26  Lonny soledad
2006-04-03 15:51:48

Det går bra att dua mig.
Jag skulle tycka att det var illa, men långt från lika illa som om vederbörande köpte sex.

#27  targash soledad
2006-04-03 15:52:28

Det som hjälper mot slavhandel är att folk slutar köpa slavar.

#28  soledad targash
2006-04-03 15:59:29

Det beror på alla vet ifall de är slavar eller inte. Ungefär som klädindustring. Folk köper kläder av företag trots att de tillverkats under slavlika förhållande. Detsamma kan gälla prostituerade. Bara för att den prostituerade inte är glad betyder inte att hon är en slav.

Alltså är det bättre med annonskampanj om vad man får tag på legitermade sexsäljare.

#29  suvi Gullegubben
2006-04-03 16:00:15

Om vi vänder på frågan så här istället. Vilka utländska normer tycker du att svenska representanter skall följa när de representerar Sverige utomlands? Jag har svårt att se hur man skall kunna undvika att en uppförandekodex för svenska representanter utomlands blir annat än en orgie i svensk chauvinism. Svenska förbud gäller även när de inte får beivras, utländska förbud gäller bara om de beivras. Om ett förbud gäller lokalbefolkningen men inte beivras vad gäller utländska gäster, bör de svenska gästerna följa förbudet då?

#30  Sv: Disk: JämO vill att Sverige bojkottar fotbolls-VM Sopasopa
2006-04-03 16:01:57

Soledad sa:
Det som hjälper mot slavhandel är att folk slutar köpa slavar


Precis, och mig veterligen så finns det inget deokratiskt land som aktivt stödjer länder där det förekommer slavhandel. Men när det gäller kvinnohandel (eller barn som det ju är frågan om här) så går det bra. Öppna stora plånboken bara, för nu ska det firas. Struntsamma skolbarn rövas bort och våldtas och säljs p.g.a. min fest.

#31  Sv: Disk: JämO vill att Sverige bojkottar fotbolls-VM Lonny
2006-04-03 16:07:48

[Citatvisning har stängts av då det här inlägget innehåller formateringsfel.]


Från granntråden i Diskussion:

[ciat Metamorfos] Kommer ni ihåg matchen mot Saudi-Arabien, där kvinnor först inte skulle tillåtas titta på matchen från läktaren? Där var det tal om att inte spela matchen alls.

Någon som tyckte det var OK att spela den matchen utan att över huvud taget säga något om jämställdhet mellan kvinnor och män?

Någon som tycker det är helt i samma linje att protestera mot de tyska bordellerna under VM?

Någon som ser en röd tråd i det här? [/citat]

En väldigt inkonsekvent tråd i så fall - men visst är den röd, mörkröd!

Radikalfeminister förespråkar ofta "separatism", d.v.s. att kvinnor ska få göra saker utan att män får vara med. Varför inte låta sauidaraberna ha sin separatism, om de nu tycker den är bra?

#32  Sopasopa targash
2006-04-03 17:27:35

Vet ju inte ifall du var sarkastisk.
Det finns inga länder som stödjer kvinno/barnhandel heller särskilt inte i Europa. Det arbetas aktivt med att få bukt med alla former av trafficking.

#33  Sv: Disk: JämO vill att Sverige bojkottar fotbolls-VM DavidM
2006-04-03 18:02:12

Att vara för en bojkott är att plocka politiska poänger, enbart. För samma personer vill verkligen inte avbryta allt samröre med Tyskland eller andra länder som har lagar som inte är som Sveriges.

Och borde inte vi i sanningens namn även bojkotta oss själva? Eftersom det är TRAFFICKING som debatörerna JÄMO mfl säger sig vara anledningen till bojkotten. Men det förekommer ju i Sverige också och i alla andra länder också för den delen.

Sanningen är ju istället att det för JÄMO o alla bojkottsälskare här inne är skitsamma om det är trafficking eller frivillig prost. För de anser det är fel av princip ändå. Sex för pengar alltså.

Läs mer här om vad jag anser:
http://davidmohsen.blogg.se/030406093019_jmo_…

#34  Sv: Disk: JämO vill att Sverige bojkottar fotbolls-VM libbelibbe
2006-04-03 18:10:51

Är samma mäniskor som är emot VM i tyskland emot till exempel HM, IKEA och vägrar ha elektrisitet i hushållet?

Snacka om aktörer som utnyttjar fattiga mäniskor i så kallade U-länder.

Var det någon som läste om fabriken som brann ner i kina för någon månad sedan? där arbetarna inte kunnat ta sig ut för att dörrarna var låsta?

Nej jag säger bojkotta världen.

#35  Lonny #31 libbelibbe
2006-04-03 18:15:07

Då var det dock något som hade direkt samröre med fotbollen. Betalande publik har mer med fotbollen att göra än horor har med fotbollen att göra.

Sedan var det någon på diskus som ansåg att man ska kräva att alla som åker till Tyskland måste skriva på ett papper där den skriver på att denne är emot prostitution och lovar att inte betala någon hora.

Men vafan...? Ställer du samma krav på dina vänner som far på thailandssemester? "härmed lovar jag att inte anställa någon som slav eller att spänna på 10 åriga pojkar"?

#36  Sv: Disk: JämO vill att Sverige bojkottar fotbolls-VM libbelibbe
2006-04-03 18:22:18

Varför är ni så många som helt missat att det finns ingen grund-moral? Det som idag är försvarbart är det kanske inte om 100 år.

Tyskland anser att det är OK med prostitution, det är deras syn på företeelsen.

Det går inte att blanda in sådant som "men många far så illa i branchen" , om man skulle ha det lycklighetskravet på alla brancher så skulle vi idag inte ha någon sjukvård eller omsorg. För hur många kvinnor sjukskriver sig inte där varje år på grund av så kallad utbrändhet och diverse åkommor?

Det finns prostitution, den tyskland förespråkar som OK. Sedan finns det mäniskohandel, trafficking. Det är inte okej, självklart. Men man kan itne förbjuda branchen som sådan!

Vi har idag fabriksarbetare i sverige, det är lagligt, såklart. inom den branchen finns också en form av samma utnyttjande som inom prostitution. polacker och slaver på SSAB i Luleå bland annat, som kommer hit och arbetar, bor på camping och väntar i månader på utebliven lön. Det har dessutom hänt olyckor där dessa mäniskor omkommit på jobbet. Men vill vi förbjuda branchen som sådan på grund av det? Nej självklart inte. Så varför ska prostitution förbjudas på grund av att det finns en gren som utnyttjar mäniskor, som i alla andra brancher?

#37  Sv: Disk: JämO vill att Sverige bojkottar fotbolls-VM tmpRegistr
2006-04-03 18:47:53

Jag får en känsla av att de personer som vill att Sverige ska bojkotta VM är personer som aldrig skulle ha åkt dit över huvud taget. Således blir det svårt att bojkotta.

#38  Sv: Disk: JämO vill att Sverige bojkottar fotbolls-VM Sopasopa
2006-04-03 19:16:51

targash sa:
Det är väl isf bättre att ha en upplysningkampanj om vad man får tag på prostituerade som säljer sex på egna villkor samt vilka man gynnar genom att inte gå till de legitemerade.


Sådana flickor är ointressanta för sexköpare. Vad det handlar om är kiddysex, dvs. sex med mycket unga tjejer. Det är det förbjudna som kittlar. Om flickan (barnet!) är tvingad till sex så stimulerar detta sexköparen mer.

#39  Sv: Disk: JämO vill att Sverige bojkottar fotbolls-VM Sopasopa
2006-04-03 19:35:45

Alltså, jag vet att det i sak är dumt att bojkotta fotbollsVM för att det drar till sig prostitution. Jag förstår dem som blir vansinniga över sådant. Jämos Claes Borgström har inte heller gjort det bättre. Man kunde lika gärna ha skickat livets ords grundare, pastor Ulf Ekman: hans ståndpunkter är lika stolliga.
Ändå tycker jag att fotbollsorganisationen bör ställa krav, precis som man ställer krav på ansökarländerna som vill arrangera OS. Att rensa bort prostitution ingår inte i dessa krav, men det borde det göra. Så också att få arrangera fotbollsVM. OS och VM-tävlingar är så stora arrangemang idag så jag anser att de bör ta sitt ansvar, presis som de börjar förstå problemet med hulliganer. Det är långt kvar, men man har ändå börjat.

#40  Sv: Disk: JämO vill att Sverige bojkottar fotbolls-VM Esmeralda
2006-04-03 19:50:02

Tycker det hela är jättefånigt.
Sverige får också acceptera att majoriteten av länderna i Europa inte har vår absolut onödiga och dåliga sexköpslag eller samma prussiluskiga värderingar när det gäller sex mellan två vuxna människor.

When in Rome, do as the romans! Hoppas brudarna tjänar riktigt bra den veckan.

#41  Esmeralda, nej fel libbelibbe
2006-04-03 20:36:27

Skicka tillbaka dom som kommit frivilligt till VM ifrån Görlitz för att jobba i gruvor för 55kr/h istället...

#42  Sopasopa targash
2006-04-03 22:25:28Sådana flickor är ointressanta för sexköpare. Vad det handlar om är kiddysex, dvs. sex med mycket unga tjejer. Det är det förbjudna som kittlar. Om flickan (barnet!) är tvingad till sex så stimulerar detta sexköparen mer.

Det där var det fånigaste jag hört på länge. Ja visst alla sexköpare är persversa galningar. Måste vara därför som de flesta som tvingas till prostitution är myndiga.

#43  Sv: Disk: JämO vill att Sverige bojkottar fotbolls-VM Sopasopa
2006-04-03 23:13:14

targash sa:
Det där var det fånigaste jag hört på länge. Ja visst alla sexköpare är persversa galningar. Måste vara därför som de flesta som tvingas till prostitution är myndiga.


Nej, det är inte fånigt. Om det handlade om att kvinnor prostituerade sig frivilligt så hade detta ämne inte berört mig lika mycket. Nu är läget mycket mer allvarligt. Vi skulle aldrig sitta oberörda om våra elvaåringar skulle rövas bort till Tyskland och tvingas till sex för att detta land arrangerar fotbollsVM. Om Englands fotbollslag protesterade mot denna handel genom att bojkotta VM:et så skulle vi knappast tycka att England var töntiga, framför allt inte de kidnappade tjejerna. Jag anar att de flesta tror att de prostituerade kommer att vara vanliga horknegare. Men som jag ovan sagt så är dom inte intressanta längre. Ja, de motarbetas t.o.m. av många hallickar. I en stor undersökning som rädda barnen gjorde för ett år sedan så visade det sig att de flesta torskar ville ha så unga tjejer som bara var möjligt. Orsaken var att det som var förbjudet också hetsade. Lolita och pre-teenporren är också den som växer mest idag. Denna trend tog fart i och med Bosnienkriget. Då kidnappades tusentals tonårstjejer till Europa för att säljas till kunder som fick göra allt med dem, hur det slutade kan vem som helst räkna ut. Nu har detta blivit så vanligt med sådana öden att ingen reagerar längre. I och med detta så har också trafficing vuxit enormt. Visst, denna människohandel har uppmärksammats, men få resurser sätts in för att stävja detta. Detta motstånd motarbetas dessutom eftersom det stör annan prostitution.

Idag skulle ingen protestera om en hemsida måste läggas ner för att de inte avhyste pedofiler som förmedlar bilder till varandra. Vi kan visserligen inte stoppa ett fotbollsVM p.g.a. sexhandeln ökar. Däremot anser jag att vi bör ställa krav på arrangörerna att de har ett ansvar: fotbollsVM handlar inte bara om att fotbollsintresserade möts utan kan som vanliga sajter användas av pedofiler om man inte sätter stopp.

#44  Sopasopa targash
2006-04-04 10:23:30

Bojkott löser inga problem och har aldrig löst några problem. Isf bättre att även köra upplysning kampanjer i de länder som många de som TVINGAS prostituera sig kommer ifrån. De lämnar länderna frivilligt för att följa med nyligen bekanta personer till olika länder i Europa.

Jag skulle gärna vilja se några studier av det du pratar om.
Elvaåringar som kidnappas i massor. Visst visa siffror på det.
Hittade lite statistik på europol men kunde inte ladda ner pdferna.
Det jag hittat är info om att man egentligen inte har en aning om omfattning men man uppskattar till en halvmiljonmänniskor varje år.

OS kommer gå i Peking om några år. Då kan du kräva att man ska bojkotta. Att bojkotta fotbolls-VM i Tyskland blir ju bara löjligt i jämförelse. Kina tvångsflyttar och avrättar människor i samband med OS förberedelserna men det är det tyst om. Sen kommer VM i Tyskland och då blir det fart under kalosherna på alla hycklare i Sverige.

#45  Sv: Disk: JämO vill att Sverige bojkottar fotbolls-VM DavidM
2006-04-04 10:35:23

Ett annat rolig faktum i sammanhanget är att ingen vill bojkotta Israel...väldigt logiskt...NOT.

Det är tydligen ok att vara i krig och ockupera land och ändå få delta i idrottsevenemang...men om har lagliga bordeller..ja då ska det va stopp...

#46  DavidM targash
2006-04-04 10:49:41

Det där är en "big can of worms".
OT
Javisst jättekul. Särskilt som nästan alla Israels grannar vill utrota dem från jordens yta och dessutom har det i sina partiprogram.
Väldigt kul att Israel inte startat något av krigen eller nja 1956 kan ju tolkas som att det startades av Israel när det egentligen verkar som om de agerade istället för britterna och fransmännen.
Israel skaffade sig sitt landområde genom samma taktiker som palestinierna iaf före deklarationen 1948, allt började började 1920.

#47  Tillägg targash
2006-04-04 10:50:55

Och de grannländerna får ändå vara med i OS och Fotbolls-VM trots sin syn på kvinnor osv.

#48  Sv: Disk: JämO vill att Sverige bojkottar fotbolls-VM RasmusS
2006-04-04 14:36:53

Fast oavsett vad en kan tycka om prostitution så representerar väl det svenska fotbollslandslaget _svensk fotboll_ och inte feministers, moderaters, kristnas, socialdemokarters osv värderingar, tro och politik? Det är för böveln sport och ingen politisk manifestation.

Varför bojkottar i så fall inte våra politiker EU?

Jag menar, vi är ju den enda nationen i EU som har ett förbud mot sexköp _och_ våra politiker ska ju till skillnad från våra fotbollsspelare representera väljarnas värderingar. Ähh… det här är bara ett tramsigt utspel från en förövrigt nästintill passiv JÄMO som inför stundande val vill plocka några billiga politiska poänger.

#49   Lonny
2006-04-04 15:00:39

Glenn Hysén tycker till i frågan:

- En bojkott är fjantig. Han framstår som en jävla idiot, den där mesen Jämo. Att använda idrotten för det här är fel väg att gå.

http://www.aftonbladet.se/vss/nyheter/story/0…

#50  Sv: Disk: JämO vill att Sverige bojkottar fotbolls-VM Gullegubben
2006-04-04 16:58:38

Vad har JämO med saken att göra, förresten?

Skiter han i sin tjänstebeskrivning?

#51  Sv: Disk: JämO vill att Sverige bojkottar fotbolls-VM DavidM
2006-04-04 17:40:37

Targash:

Poängen var inte att proklamera bojkott utan att påvisa att Jämo inte alls bryr sig om att göra världen bättre. De vill bara göra den feministisk.

Sen är vi oense om faktumet.

Den dagen Israel inte längre bygger bosättningar eller ockuperar mark. Då kan vi börja tala om vad palestinerna ska göra så att det leder till fred. Men så länge Israel är den starka parten och den part som bryter mot internationella regler. Ja, då är ansvaret deras.

Men det är OT.

#52  Sv: Disk: JämO vill att Sverige bojkottar fotbolls-VM targash
2006-04-04 20:06:05

Bojkotter är löjliga i vilket fall, finns inte en enda som mig veterligen hjälpt "offerna".
Själv tycker jag det är intressant att alla säger att de vill motarbeta prostitution. Tom FN vill motarbeta prostitution. Det verkar inte vara traffickingen som är problemet utan sexköp men man referar till trafficking bara för skrämselfaktorn.


OT
När det gäller internationella regler så följer inga länder dem i vilket fall. Palestinierna gör det knappast och inte grannländerna heller.

#53  Sv: Disk: JämO vill att Sverige bojkottar fotbolls-VM Apekatt
2006-04-04 23:03:37

För att citera impieteer (som jag helt håller med):

"Vad jag inte riktigt förstår är varför man ska använda just idrott, i det här fallet fotboll för att markera sin åsikt? Poängen vore väl rimligen att dels visa att det oacceptabelt att bedriva någon form av utbyte med Sveriges största handelspartner Tyskland och dels få tyskarna själva att känna smällen av vad det innebär att inte tycka som Sverige i den här frågan? Att bojkotta fotbolls-VM skulle ju enbart drabba svensk fotboll, resten av världen skulle enbart uppskatta att få se något annat roligare spelande lag ta Sveriges plats i VM, allra mest Tyskland själva eftersom de löper en överhängande risk att få möta Sverige i åttondelsfinalen.

Den rimliga åtgärden vore ju att stoppa allt handelsutbyte med Tyskland eftersom de "bedriver slavhandel". Det skulle dessutom kännas rejält i den tyska ekonomin, trots att de är ett väldigt mycket större land. Visserligen skulle det helt ödelägga den svenska ekonomin, men det är ju ett mindre pris att betala för att protestera mot att slavhandel och prostitution är är tillåten i Tyskland. Iofs är "slavhandel" (kidnappning, olaga hot, våldtäkt med mera) förbjuden i Tyskland, och det är lagligt att sälja sexuella tjänster i både Sverige och Tyskland, men vem kan begära att en JämO ska orka hålla reda på vilka lagar som finns?"

#54  Sv: Disk: JämO vill att Sverige bojkottar fotbolls-VM Apekatt
2006-04-04 23:04:17

För att citera impieteer (som jag helt håller med):

Vad jag inte riktigt förstår är varför man ska använda just idrott, i det här fallet fotboll för att markera sin åsikt? Poängen vore väl rimligen att dels visa att det oacceptabelt att bedriva någon form av utbyte med Sveriges största handelspartner Tyskland och dels få tyskarna själva att känna smällen av vad det innebär att inte tycka som Sverige i den här frågan? Att bojkotta fotbolls-VM skulle ju enbart drabba svensk fotboll, resten av världen skulle enbart uppskatta att få se något annat roligare spelande lag ta Sveriges plats i VM, allra mest Tyskland själva eftersom de löper en överhängande risk att få möta Sverige i åttondelsfinalen.

Den rimliga åtgärden vore ju att stoppa allt handelsutbyte med Tyskland eftersom de "bedriver slavhandel". Det skulle dessutom kännas rejält i den tyska ekonomin, trots att de är ett väldigt mycket större land. Visserligen skulle det helt ödelägga den svenska ekonomin, men det är ju ett mindre pris att betala för att protestera mot att slavhandel och prostitution är är tillåten i Tyskland. Iofs är "slavhandel" (kidnappning, olaga hot, våldtäkt med mera) förbjuden i Tyskland, och det är lagligt att sälja sexuella tjänster i både Sverige och Tyskland, men vem kan begära att en JämO ska orka hålla reda på vilka lagar som finns?

Du måste bli medlem för att få skriva i forumet.

Användarnamn:

Lösenord:

Kom ihåg mig


Vill du bli medlem?
Glömt lösenordet?
Problem med inloggning?