feminetik.se feminetik.se

Just nu 1 besökare varav 0 feminetister och 0 jäif:are

Forum

"Rädda" BB-Jessicas bröst?


Gå till senaste inlägget#1  "Rädda" BB-Jessicas bröst? Lonny
2006-03-30 11:51:56

BB-Jessica har sagt att hon ska göra en bröstförstorning. Tjejtidningen Vimmel har därför startat en kampanj för att "rädda" Jessicas bröst:

http://www.dagensmedia.se/mallar/dagensmedia_…

Hur ställer man sig som feminist till denna kampanj?

Å ena sidan anser man kanske att kampanjen är bra för att motverka den sexualisering/könsrollsstereotypa beteende/pornofiering/patriarkatfjäskande (välj själv vilket feministiskt buzzword som är lämpligast) som en bröstförstoring symboliserar, men å andra sidan har vi ju hört i otaliga abortdiskussioner att kvinnans rätt att bestämma över sin egen kropp är central inom feminismen.

Dessa två ståndpunkter är ju oförenliga här, så vad tycker ni feminister på forumet?

En kampanj mot att BB-Jessica ska operera brösten - bra eller dåligt?

#2  Sv: "Rädda" BB-Jessicas bröst? DavidM
2006-03-30 11:57:20

Jag tycker hennes styrka är rumpan. Hon ser redan bra ut.
Så för mig är det skitsamma. Hon bestämmer själv om det är bra eller dåligt.

Och det riktiga humanistiska borde vara att låta henne bestämma. Hur dåligt andra än kan tycka beslutet är.

#3  Sv: "Rädda" BB-Jessicas bröst? kezo
2006-03-30 12:14:55

Nej, jag tycker att hon ska få göra vad hon vill, jag blev bara lite paff... Jaha, så det är DÄRFÖR folk är med i BB och vill vinna? : )

#4  Sv: "Rädda" BB-Jessicas bröst? kezo
2006-03-30 12:17:47

Det vore roligare om BB-redaktionen införde obligatorisk bröstförstoring för den som vinner... Då skulle åtminstone JAG rösta på en kille...

#5  #4 kezo Mumriken
2006-03-30 12:22:46

Varför inte gå hela vägen och införa obligatorisk "förbättring" av alla sexuella attribut, inkl. snoppen?

#6  Sv: "Rädda" BB-Jessicas bröst? Jinx
2006-03-30 12:30:47

Blir det inte svårt att avgöra vad som är förbättring? =)
"Jag tycker han ska ha mindre rumpa!"
"Nej nej, den måste ha STÖRRE volym!"

#7  Mumriken kezo
2006-03-30 12:36:27

Exakt hur förbättras en snopp, enligt dig?

#8  Sv: "Rädda" BB-Jessicas bröst? suvi
2006-03-30 13:37:39

Kezo:
Operera ett sikte på den så att det är lättare att träffa rätt när dom ska urinera? Har hört av mina straighta kompisar att det är ett utbrett manligt problem. ;-)

Abortfrågan är en samhällssocial fråga som berör alla människor.

En bröstförstoring är en individuell fråga som berör endast den individuella människan, det är två helt olika frågor och inte jämförbara.
Men o andra sidan så är kvinnobrösten exploaterad vilket gör att kvinnorna jämför sina bröst med den ideal som media visar. En kroppslig förändring, som en kirurgisk ingrepp för att avlägsna cancervulster i brösten innebär, kan resultera i att en kvinna tappar förtroendet till sin egen kropp, vilket leder till en försämrad livskvalite eftersom det påverkar den dynamiska interaktionen mellan kvinnan och den sociala närmiljön, och även i slutändan kan påverka den sexuella upplevelsen i en partnerrelation.

Som jag ser det, så bidrar alla kvinnor som gör en bröstförstoring enbart för att befrämja en modellkarriär eller sin egen fåfänga till att bibehålla den mediala idealen som exploaterar kvinnors kroppar, och främst brösten.

Så jag har ett förslag:
Priset för bröstförstoring i dom närmast ovan beskrivna fallen ska ökas med 200% och den merkostnaden ska direkt finansiera bröstrekonstruktion för kvinnorna som förlorar brösten pga av cancer eller andra orsaker, samt att kirurger som gör bröstförstoringar för kvinnor som vill befrämja en modellkarriär och/eller sin personliga fåfänga ska göra det gratis för kvinnor i behov av bröstrekonstruktion.

#9  Sv: "Rädda" BB-Jessicas bröst? DavidM
2006-03-30 14:00:21

Jag såg ditt förslag. Och håller inte alls med.
Bröstoperationer borde istället bli billigare. Precis som all läkarvård och kringliggande borde bli.

Det är inget "problem" att människor vill förbättra saker på sig genom träning, kost eller enklare ingrepp. Tvärtom. Det vore ett problem om människor INTE ville det. Jag ser det istället som ett problem att man skiljer på sätten man förbättrar sig på och sedan delar upp dem i "bra" resp. "dåliga" sätt.

Hur många män skulle t ex inte vilja göra hårtransplantationer om de kunde? Troligen fler än kvinnor som vill förstora brösten. Att man inte ska "kladda" på det gud skapat för att det anses "fel" är egentligen bara löjligt. Vi kladdar hela tiden. Att borsta tänderna är ju tom att "kladda" och förbättra.

Jag hoppas istället att fler människor börjar bry sig om sig själva. Och hur de sen ger uttryck för denna vilja ska andra skita i.

#10  Sv: "Rädda" BB-Jessicas bröst? targash
2006-03-30 14:15:18

Jag tycker vi ska satsa pengarna på att forska mer kring cellodling.
Kan ju isf odla fram bröstvävnad, bröstvårtor, hud osv så minimeras riskerna vid operationerna.

Minska svälten genom att ha baljkött. Odlar kött i näringslösning osv.

Sen är penisoperationer en ytterst dålig idé bättre med streck och knipövningar.

#11  DavidM Clara
2006-03-30 22:19:53

Märklig jämförelse mellan tandborstning och bröstförstoring. Tandborstning är ju en hygienisk åtgärd som förhindrar karies och tandlossning, medan bröstförstoring är ett kirurgiskt ingrepp som kan ge medicinska problem, och rent fysiskt inte innebär några fördelar för kroppen, utan bara nackdelar.

#12  Sv: "Rädda" BB-Jessicas bröst? Lonny
2006-03-30 23:19:24

Clara sa:
bröstförstoring är ett kirurgiskt ingrepp som kan ge medicinska problem, och rent fysiskt inte innebär några fördelar för kroppen, utan bara nackdelar.


Detsamma kan ju faktiskt sägas om abort.

#13  Sv: "Rädda" BB-Jessicas bröst? Lisis
2006-03-31 13:34:50

Lonny: en del kvinnor gör abort för att de aldrig skulle överleva en graviditet. Säg den kvinna som rent fysiskt aldrig skulle överleva om hon inte opererade in silikon?

#14   Fosfolipid
2006-03-31 13:51:48

Hur många är en del? Inte så många att det spelar någon roll om du frågar mig. Något principiellt värde har det inte för de kvinnor som genomför en abort av andra skäl än de som är strikt nödvändiga för överlevnad. Vissa människor _måste_ stjäla för att överleva, men detta har inte så hemskt stor betydelse för de som kan överleva på annat sätt. Aborter av andra skäl än att rädda kvinnans liv är tillåtna oberoende av de som faktiskt är nödvändiga för att rädda liv. Detsamma kan sägas om bröstförstoringar och därför är liknelsen mellan de två procedurerna rätt bra.

#15  Sv: "Rädda" BB-Jessicas bröst? suvi
2006-03-31 14:19:39

Fosfolipid:
Kan vi säga samma sak om jämförelser med penisförstorning och mäns rätt till "ekonomisk abort" i så fall?

#16  Suvi Fosfolipid
2006-03-31 14:53:31

Att de är berättigade oberoende av om de räddar liv eller inte? Ja, jag antar att man skulle kunna göra den liknelsen, förutsatt att man förstås skulle utgå från att mäns rätt till ekonomisk abort fanns. Vilket den inte gör.

Eller menar du något annat?

#17  Sv: "Rädda" BB-Jessicas bröst? suvi
2006-03-31 15:34:45

Nej jag menar precis det.
Men jag hur ser den liknelsen ut i så fall, hur kan det vara jämförbart?

#18  Sv: "Rädda" BB-Jessicas bröst? suvi
2006-03-31 15:36:03

klart att frågan ska vara utan ordet "jag" tsk tsk..
Jag provar igen ;-)

Men hur ser den liknelsen ut i så fall, hur kan det vara jämförbart?

#19  Sv: "Rädda" BB-Jessicas bröst? Zwitter
2006-03-31 15:58:43

Tråkigt om hon känner sig tvungen att göra en sån sak men knappast något som någon annan kan bestämma.

#20  #7 kezo Mumriken
2006-03-31 16:29:57

Har du totalt missat alla som frågar om sneda, korta, tjocka, långa, smala eller konstiga snoppar??? Har du inte sett vilka komplex killar får av kvinnornas krav på den perfekta snoppen... och allt som sopas under mattan av det klassiska mycket humoristiskt uttryckta, men för den drabbade mannen fullständigt förgörande citatet:

"Storleken har betydelse"

Det är ju humor på hög nivå...

Ibland hör man ju kommentaren att:

"Storleken har ingen betydelse" men då med undertonen att, jäklar om du inte har tekniken i så fall... i grunden lika roligt, och förgörande...

PS. man kanske inte ska ta det här inlägget till 100% på allvar heller...men nog tusan har vi killar snoppkomplex, även om vi kanske inte pratar lika mycket om dem som tjejer om bröstkomplexen.

#21  Sv: "Rädda" BB-Jessicas bröst? Clara
2006-03-31 16:53:37

Jag har inte sagt att jag är emot bröstförstoringar.. Jag tycker bara att det är lite sorgligt att tanken på ens bröst tagit så stor plats i ens huvud att man är beredd att betala tusentals kronor och genomgå en riskfylld operation. Men om hon vill göra det så är det hennes ensak. Vem vet, det kanske gör henne lycklig? Kampanjer för att hindra en enskild individ från att förstora tuttarna känns bara larvigt. Vem bryr sig?

Det enda jag principiellt skulle ha emot tuttförstoringar skulle vara om silikonbröst plötsligt blev norm, att det skulle "krävas" att man har fixat brösten (ungefär som att raka sig under armarna) för att bli accepterad, om man inte har naturligt perfekta bröst. Att små, toppiga bröst blir något konstigt, onormalt, fult och äckligt. Men det känns faktiskt inte som något realistiskt scenario.

#22  Sv: "Rädda" BB-Jessicas bröst? soledad
2006-03-31 17:36:59

För snoppstorlekar gäller grundregeln att den perfekta snoppen alltid är exakt ett snäpp större än den egna. Det är en bra regel, eftersom den är omöjlig att bryta mot och därmed alltid garanterar komplex.

En del tror att snoppkomplex har med sex att göra. Åtminstone vad storleken anbelangar är det helt fel.

#23  Mumriken kezo
2006-03-31 18:06:34

Jag VET. Och jag lider lika mycket med alla män som med alla kvinnor som har komplex för sina kroppsdelar. Det är bara det att jag inte var på det klara med exakt hur den "perfekta" snoppen ser ut.

Ju större och grövre, desto bättre, har man ju hört. Precis som ju större och fastare, desto bättre när det gäller kvinnors bröst. Det senare kan jag av naturliga skäl inte uttala mig om, men det förra stämmer absolut inte in på mig. Det är vad man gör med den som spelar störst roll, MEN det gäller alla inblandade, inte att just killen måste ha någon speciell "teknik" för att duga i sängen. En teknik som han dessutom förväntas födas med eller nåt? LOL!

Det bästa vore om man bara kunde ta det som det kom, inte ha några direkta förväntningar, roa sig och lära sig TILLSAMMANS. Men tyvärr är många - av båda könen - alltdeles för fast i hur det "ska" vara, och hur kroppen, snoppen, brösten etc "ska" se ut, att det dödar spontaniteten och lekfullheten.

#24  Clara kezo
2006-03-31 18:19:28

CITAT: "Det enda jag principiellt skulle ha emot tuttförstoringar skulle vara om silikonbröst plötsligt blev norm, att det skulle "krävas" att man har fixat brösten (ungefär som att raka sig under armarna) för att bli accepterad, om man inte har naturligt perfekta bröst. Att små, toppiga bröst blir något konstigt, onormalt, fult och äckligt. Men det känns faktiskt inte som något realistiskt scenario." SLUT CITAT

Jag hoppas inte det. Men när det gäller rakning och vaxning, är det faktiskt lite chockerande. Inte att folk rakar sig, utan "normen" kring det.

Det stör inte mig personligen så mycket att jag numera tydligen tillhör en avvikande minoritet som genast får stämpeln lesbisk/ radikalfeminist/ aktivist etc bara för att jag har håriga ben. Bara för att jag är "fräck" nog att inte ta mig TID att faktiskt ta bort det.
Eller ens ansa underlivet. Det verkar nästan ha blivit som att inte borsta tänderna. OK, det är upp till dig, men vad är du för en konstig prick som vill lukta illa i munnen? ungefär. Att vara slätrakad har blivit synonymt med fräschhet. Den som inte gör det är således inte fräsch. (Men giivetvis gäller det huvudsakligen kvinnor).

Men som sagt - jag är tillräckligt vuxen och trygg i mig själv för att inte bry mig så mycket. Dessutom är många i min ålder (runt 30) inte lika stenhårt fördömande som yngre tjejer och killar kan vara.
"Vi" i trettioårsåldern minns fortfarande en tid då rakning INTE var en självklarhet, även om det förekom.

Det jag oroar mig för är det uppväxande släktet. Har en kusin i tonåren. Hur ser hon på detta? Har hon över huvud taget någon CHANS att bilda sig en egen uppfattning? Att välja? När de flesta omkring henne tar för givet att man rakar sig?

Jag tror inte att det kommer att gå lika långt när det gäller bröstförstoringar, eftersom dessa kräver mer pengar och ett större ingrepp. Men vem vet om 30-40-50 år? "Va, har du NATURLIGA bröst? Är de inte TILLFIXADE???"

#25  #17 Fosfolipid
2006-04-01 10:46:49

Frågan är snarare varför man skullevilja göra en sådn jämförelse. Men hypotetiskt ser det ut t.ex. som så att om vissa penisförstoringar räddade liv (?) skulle det inte spela någon roll om man ville jämföra mäns rätt till förstoringar med mäns rätt till ekonomisk abort. Men varför skulle man vilja göra det?

#26  Sv: "Rädda" BB-Jessicas bröst? AndreAurora
2006-04-01 12:18:30

"Det jag oroar mig för är det uppväxande släktet. Har en kusin i tonåren. Hur ser hon på detta? Har hon över huvud taget någon CHANS att bilda sig en egen uppfattning? Att välja? När de flesta omkring henne tar för givet att man rakar sig?"

Det beror ju helt och hållet på om hon utvecklar nån kritisk förmåga kring problemet. Men vadå, det har väl varit norm att raka sig ett bra tag nu, det var det när jag var tonåring iaf. Det är väl inget nytt för din kusins generation liksom?

#27  AndreAurora kezo
2006-04-01 12:51:48

När jag gick i gymnasiet för ca 12-13 år sedan, skulle jag inte påstå att det var norm. En del rakade sig, andra inte. Och framför allt var det ingen som tyckte att det var konstigt att man _inte_ gjorde det, som jag upplever att det är idag.

Men det här är som sagt bara mina erfarenheter. Det är ju möjligt att min skola/ bekantskapskrets var lite efter : )

#28  Sv: "Rädda" BB-Jessicas bröst? Lonny
2006-04-01 20:18:24

kezo sa:
Det jag oroar mig för är det uppväxande släktet. Har en kusin i tonåren. Hur ser hon på detta? Har hon över huvud taget någon CHANS att bilda sig en egen uppfattning? Att välja? När de flesta omkring henne tar för givet att man rakar sig?


Det är ju egentligen samma sak som att flesta unga män inte har skägg, utan rakar sig i ansiktet.

Du måste bli medlem för att få skriva i forumet.

Användarnamn:

Lösenord:

Kom ihåg mig


Vill du bli medlem?
Glömt lösenordet?
Problem med inloggning?