feminetik.se feminetik.se

Just nu 1 besökare varav 0 feminetister och 0 jäif:are

Forum

"Sexig" -- en antikomplimang???


Gå till senaste inlägget#1  "Sexig" -- en antikomplimang??? Mumriken
2006-03-28 10:26:05

På diskussionssidan startades precis en tråd om en skådespelerska som utsetts till "sexigast". Av den korta diskussionen som hittills synts märker jag att ordet "sexig" i det närmaste översatts till "manlig ögonfägnad".

Men jag undrar varför det är fel att vara sexig? När min flickvän säger att jag ser sexig ut, och i samma veva att hon är stolt över mig, så tar i varje fall jag det som en komplimang (även om jag tror att hon har fel på ögonen, egentligen).

Om hon sedan säger att h on tycker jag är smart, blir jag minst lika glad. Nu är frågan, får jag bara kalla henne för smart, och inte för sexig, om man nu skall vara feministisk??? Är sexig bara ett skällsord???

Och till yttermera visso. OM jag säger att trivs att prata med en tjej som jag tycker är intelligent, innebär det inte att jag objektifierar henne lika mycket som om jag säger att hon är sexig. Det är ju fortfarande inte ett omdöme om något annat än en egenskap? Eller är det bättre att objektifiera på intelligens???

/Undrande mumrik... (som faktiskt inte är så sexig alls i sitt eget tycke).

#2  Sv: "Sexig" -- en antikomplimang??? soledad
2006-03-28 10:37:10

Nej, det är inte fel att vara sexig.
Men det här:

Scarlett Johansson sa:
Att kallas sexig är den finaste komplimang man kan få som kvinna.


är fel.

#3  Sv: "Sexig" -- en antikomplimang??? bengtboman
2006-03-28 10:47:20

"är fel.".

Det finns inga rätt och fel. Det finns bara normer och åsikter.

För övrigt så måste ju var och en ha friheten att tycka utan att bli fördömd, så länge det inte handlar om att glorifiera bestialiska illdåd.

#4  Sv: "Sexig" -- en antikomplimang??? soledad
2006-03-28 11:10:37

Naturligtvis är det hennes fulla frihet att tycka som hon tycker. Men det är i min mening en smula beklagligt att hon tycker så, och ännu mer beklagligt att det är just hon som röstas fram till sexigast i världen. Även om det är av läsekretsen till världens mest tvångsmanliga och könskonservativa tidning.

#5  Sv: "Sexig" -- en antikomplimang??? kezo
2006-03-28 11:36:16

Som jag skrev i den andra tråden: hade hon inte uttalat sig om hela kvinnosläktet, hade jag inte reagerat. Hon får tycka vad hon vill. Men att vara sexig är inte den bästa komplimang JAG kan få, särskilt inte i dagens samhälle. Och jag vet att många kvinnor håller med mig.

#6  Sv: "Sexig" -- en antikomplimang??? kezo
2006-03-28 11:43:27

Det hade varit lika illa om jag hade sagt: "att vara smart är den bästa komplimang en kvinna kan få!" Vad vet jag om det? Och varför skulle det bara gälla kvinnor och inte män? Alla blir väl glada av komplimanger - om de är ärligt menade. Så precis som du säger, Mumriken, förstår jag inte varför en KVINNA skulle bli gladare än en man av att vara "sexig".

Och det är det som gör hennes uttalande så tragiskt. Det är helt i linje med könsföreställningarna att just en KVINNA vill och bör vara sexig. Annars hade hon väl sagt "människa" eller "jag".

Sedan tycker iof inte att detta är någon big deal, för jag brukar inte ta allt det hollywoodstjärnor kläcker ur sig på så stort allvar...

#7  Sv: "Sexig" -- en antikomplimang??? soledad
2006-03-28 11:46:19

Inte jag heller.
Paris Hilton, däremot. Allt hon säger och gör är på blodigt allvar.

#8  Sv: "Sexig" -- en antikomplimang??? Sthlmjesper
2006-03-28 11:55:13

Ok, jag förstår kritken när ni ifrågasätter när hon uttalar sig för alla kvinnor när hon egentligen pratar om vad hon själv tycker.

Men i övriga diskussioner brukar det ju låta som att när feminister pratar om kvinnor så menar de alla kvinnor. De gör sig ofta till företrädare till alla kvinnor oavsett deras egna åsikter.
Och kommer någon kvinna med en avvikande åsikt så ses denne oftast snarast som klandervärd på grund av detta.
Då tänker jag exempelvis på när en "lycklig hora" plötsligt dök upp och var ett exempel på en person som inte passade in i de generella uttalandena om att kvinnor aldrig prostituerar sig frivilligt.

#9  Soledad #4 Kalle
2006-03-28 11:59:31

"Men det är i min mening en smula beklagligt att hon tycker så, och ännu mer beklagligt att det är just hon som röstas fram till sexigast i världen. "

Men varför då? Om det här nu är något som det ska röstas om öht, så är det väl bra om utnämningen går till någon som uppskattar den... ;-)

#10  kezo m. fl. Kruzze
2006-03-28 12:00:25

Är det inte jobbigt att hela tiden behöva rycka ut och fördöma vad andra individer säger och tycker? Vore det inte enklare om alla fick tycka och säga vad de ville utan att det de säger för den skull hela tiden måste fördömas (av översteprästeskapet)? Givetvis ska bestialiska utalanden fördömas men det är knappast ett bestialiskt uttalande vi pratar om här, eller tycker du/ni det?

#11  Sv: "Sexig" -- en antikomplimang??? HenrikE
2006-03-28 12:09:16

Jag tycker det vrids till nu när ni skriver att hon sagt att det bästa en kvinna kan få höra är att hon är sexig.

Om hon nu är rätt citerad så sa ju Scarlett:
"Bland det bästa en kvinna kan få höra är att hon är sexig", och då är ju ordet "bland" ganska viktigt! =)
Sexig är bland det finaste många män kan få höra också, det ligger där i topp tillsammans med trevlig, rolig och smart nånstans!

Felet jag tycker Scarlett gjorde var att hon sa "bland det finaste en KVINNA..." just det ordvalet tyder ju på att hon tycker det är särskilt fint för en kvinna att få höra det... hade hon sagt "bland det finaste man kan få höra..." så hade det absolut inte varit nånting att uppröras över enligt mig. Kanske lite petitessaktigt påpekande av mig men jag tycker det är viktigt att man inte förvanskar vad folk sagt. =)

#12  Sv: "Sexig" -- en antikomplimang??? Peggy
2006-03-28 12:48:42

Sorgligt iom att hon uppenbarligen är en mycket begåvad skådespelare.

#13  Sv: "Sexig" -- en antikomplimang??? Kruzze
2006-03-28 12:51:45

Sorligt att människor inte får tycka vad de vill utan att andra människor ska rycka ut och säga att det är sorgligt att de tycker som det gör.

= )

#14  # 1 Blindalina
2006-03-28 13:06:04

Om din chef sa; " Hörru Mumrik, nu är du faktiskt lite för osexig. Nu får du faktiskt sluta här." Skulle du bli glad då?

#15  Sv: "Sexig" -- en antikomplimang??? Kaiser
2006-03-28 13:32:33

Problemet är nog inte vad hon sagt, utan vad betydelsen av vad hon sagt blir. Eftersom jag först inte hade en aning om hur hon såg ut googlade jag lite, och jag blev föga förvånad över att hon är den normerade grunddefinitionen för 'sexig'. Dvs smal, långhårig, storbystad. Dvs - ett skönhetsideal som för de allra flesta är omöjligt att leva upp till.

Sexig som sådant är ju ett högst subjektivt ord. Skönhet ligger i betraktarens öga. Min partner är sexig fast hon varken är trådsmal eller långhårig (dessutom har hon glasögon). Det knepiga blir dock, att hon inte riktigt tror på mig, eftersom både hon och jag överallt där vi rör oss bombas av skönhetsidalet. Reklam, artiklar, mittuppslag, träningshysteriker - överallt. Till sist blir det som Goebbels sa, om lögner: Upprepa det tillräckligt ofta, så blir det i slutänden sant.

#16  Kaiser Kruzze
2006-03-28 13:45:17

Det var faktiskt Hitler som skrev det (Mein Kampf) även om Goebbels upprepade det vid senare tillfällen.

Hur som helst är det ämne du skriver om mer komplext än vad du vill göra gällande. Ja skönhet/sexighet är till viss del subjektivt men det går inte att förneka att det finns gemensamma drag i utseendet som gäller som sexiga för i princip alla människor, och då går det att ifrågasätta subjektiviteten. Sådana drag tenderar att vara ungdom, stor byst, smal midja, symetriska ögon, välvårdat hår, kattlika ögon, liten näsa, putande läppar osv.

Om du vill göra gällande att drag vad gäller uppfattningen om vad som är sexigt som är generella för hela mänskligheten är 100 % subjektiva förstår jag din ståndpunkt, annars inte.

#17  Soledad 2 tmpRegistr
2006-03-28 13:49:14

Det enda som tycks vara felaktigt i ditt inlägg 2 är citatet.

#18  Sv: "Sexig" -- en antikomplimang??? Kaiser
2006-03-28 13:54:50

/---/ gemensamma drag i utseendet som gäller som sexiga för i princip alla människor, och då går det att ifrågasätta subjektiviteten. Sådana drag tenderar att vara ungdom, stor byst, smal midja, symetriska ögon, välvårdat hår, kattlika ögon, liten näsa, putande läppar osv


Men _varför_ är dessa drag normativt stämplade som sexiga? Varför tycker vi att de är snygga, om inte för att vi socialiserats till att anse att ungdom, smalhet, långt hår, stor byst etc är sexiga?

Se historiskt på det. De skönhetsideal vi har nu i modern tid, skulle ha fått folk att bli synnerligen besvärade för bara, låt oss säga, under barocken. De skönhetsideal som då rådde, är numer stämplade som fult - dvs mullighet, stor häck (för att inte tala om de alldeles underbara kläderna!).

Det är inte sexighet i sig som är problemet. Det är den idealiserade skönhetsnormen som är problemet, för den rådande normen är egentligen ganska apart, och jag tror den fick sin egentliga början med Twiggymodet. Samma norm är f övr lika hemsk för män; kvinnor ska vara smala, män ska vara deffade. Den som inte passar in i den ... Är FUL.

Men Twiggy, om hon hade förpassats till barocken, skulle ha fått folk att undra över vart hungersnöden var ... Och ärligt talat? Jag undrar fortfarande vart hungersnöden är.

#19  Sv: "Sexig" -- en antikomplimang??? Kruzze
2006-03-28 14:11:09

"Varför tycker vi att de är snygga, om inte för att vi socialiserats till att anse att ungdom, smalhet, långt hår, stor byst etc är sexiga?"

Svaret står tror jag att att finna i varför de allra flesta människor inte tycker att missbildningar, håravfall, fetma, tandlossning och tättsittande ögon är sexiga. Och om de åsikterna att detta de facto är sexigt någon gång har funnits, varför tror du inte att de har överlevt till nutid? Varför har inte uppfattnignen att fetma är sexigt överlevt från barocken (förutom möjligtvis i undantagsfall)?

#20  Kruzze kezo
2006-03-28 14:24:41

Ehh... Man kan också vända på det och fråga sig varför det nästan aldrig, i den modehistoria vi känner till, har ansetts vackrast att vara smal? Om det är det "naturliga", det "biologiskt" vackra, borde åtminstone 1600-talet och 1700-talet vara en illusion, en enda stor bluff, då både män och kvinnor formligen dyrkade mulliga kroppar, och många vi idag ser som normalbyggda, skulle ha klassats som undernärda.

Och även om andra sekel inte har varit lika "extrema" när det gäller mullighet, har det generellt ansetts både hälsosammare och snyggare att ha lite hull, än att vara trådsmal.

Det är först de senaste decennierna det har vänt och blivit nästan tvärtom (i alla fall i modebranschen, inte alltid i folks medvetanden).

Visst finns det enligt undersökningar vissa drag (t ex symmetri) som genom historien har gått hem mer än andra, oavsett kultur och tidsepok. Men jag anser verkligen inte att just smalhet hör till dessa, även om extrem fetma kanske inte heller gör det.

#21  Sv: "Sexig" -- en antikomplimang??? Kruzze
2006-03-28 14:38:20

Nej, trådsmalhet som något sexigt gäller enbart i vissa väldigt "exklusiva" sammanhang, inte bland vanliga människor. Där kan det ibland till och med vara något negativt. Å andra sidan måste ju de "exklusiva" människorna utmärka sig på något sätt och då vinner uppenbarligen trådsmalhet över smällfetma eftersom det odiskutabelt finns sundhetstecken i att vara smal på "rätt sätt" (ej anorexi).

"Bondbrudar" är faktiskt jäkligt sexiga, det var de på 60-talet och det är de än idag och jag personligen tycker att de kvinnor som medverkar i bondfilmer känns mer exklusiva än om det hade varit lagomfeta Agda som varit med. Sen går det givetvis att diskutera hur mycket denna "exklusivitet" är värd i sig.

#22  Kaiser, Kezo tmpRegistr
2006-03-28 14:38:40

En reflexion rörande tidigare skönhetsideal är att dagens ideal tycks vara starkt förknippade med sex, vilket jag tvivlar på att 1600-talets ideal var. Dagens ideal bygger således på uppfattningen att sexighet är något positivt. På 1600-talet ansåg man troligtvis snarare att sexighet var något negativt.

#23  Kezo targash
2006-03-28 14:51:37

Att vara tjock på 1600-talet betydde att man var rik. Fetma illustrerade makt och pengar, man kunde äta sig mätt och äta gott. Spinkiga människor var fattiga. Fattiga människor hade inte råd med mat.

De flesta män killar inte catwalkmodeller ala Parismodeller. De flesta gillar Victoria Secret kvinnor istället.
Jämför Victoria Secret modellerna med Parismodellerna så är det en väldigt stor skillnad i hur kropparna ser ut.
VS=kvinnliga former
P=outvecklade tonårspojkar i kroppen.

#24  Sv: "Sexig" -- en antikomplimang??? kezo
2006-03-28 15:01:14

Iaf 1700-talet var efter vad jag har hört sexuellt öppnare än vad vi tror, och betydligt mer sexuellt bejakande än vad det (på ytan) rigida 1800-talet kom att bli. Målare hade ofta relationer med sina modeller etc. Och nej - dessa modeller såg inte ut som Kate Moss i kroppen, även om de kanske inte direkt såg ut som Venus från Willendorf heller.

Tittar man på "skönhetshistorien" framstår senare delen av 1900-talet snarare som ett märkligt "nyck", som inte passar ihop med resten, än 1700-talet. En teori om varför det har vänt så fatalt, är att skönhet alltid har varit kopplat till social status och därmed i mångt och mycket är en social konstruktion. Större delen av historien har mat varit en bristvara för många - alltså ansågs det vackert att vara mullig, eller i varje fall inte trådsmal - det visade att man hade gott om mat, alltså var välbärgad. Idag finns mat i överflöd, även bland relativt fattiga människor - men "fel" sorts mat. Alltså blir det viktigare att ha kontroll, att visa att man har pengarna och kunskapen att träna, äta rätt mm. Att vara mullig eller fet är inte längre ett tecken på välstånd - snarare tvärtom.

Det är överklassen som sätter agendan - då som nu.

Sedan vet vi säkert också mer om hälsa idag - att det inte är hälsosamt att vara fet. De flesta behöver inte "det där extra hullet" som kanske var en fördel att ha i det knappa bondesamhället - i den tillvaro de flesta för idag, är det hälsosammare att vara lagom. Men just för att att de flesta har denna kunskap, är det så konstigt att regelrätt anorektiska modeller framställs som vackra och något slags ideal, får visa upp kläder mm. Det kan jag inte direkt koppla till vad som anses hälsosamt, utan handlar nog snarare om att "kontroll-idealet" har drivits till sin spets. Kanske lite som under barocken, då frisyrer och sminkning och farliga kemikalier som parfym mm, i våra ögon lätt drevs till sin spets...

#25  Sv: "Sexig" -- en antikomplimang??? Kruzze
2006-03-28 15:10:31

Kezo, om du jämför t ex Kajsa Bergqvist som är elitidrottskvinna och tillika världsrekordinnehavare i höjdhopp med en Catwalk-modell så kommer du upptäcka att skillnaderna rent fyskiskt är väldigt små. Med andra ord, en grymt vältränad och atletisk kvinna ser de facto ut som en catwalkmodell. Min relativt kvalificerade gissning är därför att skönhetsidealet som finns bland modeller bottnar i detta faktum, du tror att det bottnar i en manlig överordning och könsroller(?).

#26  Kezo 24 tmpRegistr
2006-03-28 15:24:33

Dagens samhälle borde ändå vara betydligt mer sexuellt öppet än 1700-talets. Eftersom samlag på 1700-talet ofta medförde graviditet, var nog synen på sex och sexighet mer splittrad. Kanske ett viktigare kännetecken för skönhet än sex appeal var att det skulle synas att man hade råd att mata barnen som föddes efter samlagen.

Således beror en persons "skönhet" på vilka faktorer, tex sexighet eller välstånd, som i tidsandan anses attraktiva.

#27  Kruzze kezo
2006-03-28 15:30:16

Nej, jag tror att smalhetsidealet bottnar i social status och kontrollbehov. Skönhetsidealet i övrigt kan dock bottna i könsroller och genusordning: att kvinnor ska ha attribut (t ex stora, fasta bröst) som anses tilltala män, att män ska se välbyggda och "starka" ut, trots att det knappast är nödvändigt för de flesta yrken dag, etc.

Och även om elitidrottare oftast är slanka (av naturliga skäl), skulle inte jag påstå att Kajsa och Karolina ser ut direkt som catwalkmodeller i kroppen. Lägg på 10 kg muskler på catwalkmodellerna och du kommer närmare sanningen.

Elitidrottare är inte heller alltid de mest hälsosamma. Vanligt är att de (precis som många modeller) har för _lite_ kroppsfett, även om de inte ser direkt undernärda ut pga alla muskler. Gäller särskilt kvinnliga elitidrottare som av naturen "bör" ha något mer hull än män (därmed inte sagt att de bör vara feta).

#28  Sv: "Sexig" -- en antikomplimang??? Kruzze
2006-03-28 15:37:44

Vadå "bör" inom situationstecken? Menar du att det är en social konstruktion att elitidrottskvinnor ska ha mer fett eller att de fecto rent biologiskt BÖR ha mer fett?

Och hur får du ihop skönhetsidealat att kvinnor ska ha stora bröst när modeller de facto har små och yppiga bröst? För att komplicera saker ytterligare, skulle det inte kunna vara så att det finns flera olika skönhetsideal på samma gång? : - O

#29  Kruzze targash
2006-03-28 15:40:00

Knappast jämförbart.
Idealet har inte med fysisk kondition att göra.
Varför skulle inte catwalkmodellerna se ut som tjejerna som tävlar i fitness tex?
Själv anser jag att catwalkmodeller ser ut som de gör för att nästan alla designers är bögar som fantiserar om unga tonårspojkar.
En annan anledning kan vara som de själva säger att modellen inte får skymma kläderna. Trådlika,likbleka modeller tar inte uppmärksamheten från kläderna. Själv tycker jag kläderna är skitfula för det mesta och modellerna likaså.

#30  Kezo targash
2006-03-28 15:42:57

Det är endast tjejer som vill se ut som catwalkmodeller.
De flesta män/killar vill INTE ha catwalkmodeller sen har inte catwalkmodellerna stora bröst.

Jag vidhåller det som jag sagt tidigare killar/män vill ha fitnesstjejer eller VS tjejer inte trådsmala catwalkmodeller.

#31  targash Kruzze
2006-03-28 15:49:12

haha, du verkar vara en kul prick.

#32  Sv: "Sexig" -- en antikomplimang??? kezo
2006-03-28 15:52:18

"eller att de fecto rent biologiskt BÖR ha mer fett?"

Just så.
I alla fall där läkarvetensakpen står idag. Dock är det inte farligt att vara "extremt smal" om det är sas naturligt, och om personen är frisk. Det är att banta eller träna bort för mycket hull, som anses negativt för hälsan.

"skulle det inte kunna vara så att det finns flera olika skönhetsideal på samma gång?"

Ännu en korrekt iakttagelse : )
I dagens samhälle finns ju allt från "fat admirers" till catwalkmodeller. Bland den stora massan skulle jag nog inte påstå att det mest utbredda idealet är något av dem, utan kanske något mitt emellan. Men oavsett, verkar inte kroppsideal vara biologiskt betingat, utan snarare kopplat till hur samhället och kulturen ser ut.
Det var hela min poäng.

(Det finns dock en del undersökningar som menar att män är biologiskt "programerade" att attraheras av breda höfter och stora rumpor - detta skulle signalera fruktsamhet hos kvinnan. Men om det stämmer, motsäger det ännu mer många modellers utseende idag. Då "borde" de flesta modeller snarare se ut som Marilyn Monroe samt någon kurvig 1700-talsfägring.)

#33  Kezo Kalle
2006-03-28 15:59:00

Men, precis som targash påpekar ovan, hur många män attraheras av dagens catwalk-modeller?

#34  Sv: "Sexig" -- en antikomplimang??? Kruzze
2006-03-28 16:06:11

Varför "borde" det var så? Vad är det som säger att människors fria val alltid är rätt val för mänsklighetens överlevnad? Barocken blev inte långlivad av naturliga skäl (den hänger väl samman med "The golden years" i Nederländerna?) och vittnar om inte annat vad som händer med människor som hamnar i överflöd, de börjar dyrka överflödet i sig.

Att vara smal men ej anorektisk är ett ideal som kan överleva så länge det inte bli anorektiskt, då kommer det att dö ut, uppenbarligen! På sikt är det ideal som ändå är mest långlivat det vi ser i människors utseende idag. Titta på "mannen och kvinnan på gatan", så ser idealet ut som skapat oss och som förmodligen kommer att skapa nästa generation och nästa...Missbildningar är ovanliga, symetri är vanligt, långa människor är vanliga samtidigt som män och kvinnor har väldigt olika kroppskonstitution. Om män och kvinnor kommer bli mer lika vandra rent fysiskt får framtiden utvisa, men hittills finns det inget som tyder på det. Männen blir längre och tyngre, liksom kvinnorna men skillnaden ökar ändå.

#35  Kalle kezo
2006-03-28 16:08:43

jag har aldrig påstått att de gör det. Snarare har jag skrivit att de flesta nog inte gör det. Men de används ändå som modeller och representerar därför något slags ideal. Jag tror inte att så hade varit fallet om kroppsideal hade varit biologiskt betingade. Då tror jag att vi hade sett mer kurviga och i viss mån mulliga kvinnor på catwalken istället.

Något annat än biologi styr här. Jag har föreslagit social status och kontrollbehov som dragits till sin extrem. Targash förelog bögdesigners som vill ha pojkkroppar. Det är möjligt att han har rätt, men är det ändå inte lite av en gammal fördom, att flertalet män i modebranschen skulle vara bögar som gillar smala, raka kroppar?

#36  Kruzze kezo
2006-03-28 16:16:01

Det enda jag ar sagt är att eftersom catwalkmodellerna ser ut som de gör - och modeller öht har sett vädigt olika ut genom historiens gång - så faller tesen att kroppsideal skulle vara biologiskt betingade. I alla fall inte vad gäller smalhet kontra mullighet etc.

Jag kanske snårade in mig litet - men ovanstående är kärnan i mitt resonemang och ytterst ett svar på ditt tidigare påstående att det finns ett "oföränderligt" skönhetsideal över tid och rum, att det inte är subjektivt. Jag kan hålla med till viss del (t ex vad gäller symmetri) - men de kroppar som av många uppfattats som "vackra" har ändå sett väldigt olika ut.

#37  Kezo targash
2006-03-28 16:22:01


Det är möjligt att han har rätt, men är det ändå inte lite av en gammal fördom, att flertalet män i modebranschen skulle vara bögar som gillar smala, raka kroppar?

Jag tycker bara det är underligt för de ser verkligen ut i kroppsformen som unga pojkar som blivit utdragna.
Finns ju allt fler kvinnliga designers också och de väljer samma typ av modeller så det rör sig nog om att det blivit en typ av standardmall för den typen av klädmodeller. Kan ju kalla dem rörliga klädhängare också. Underklädesmodeller brukar ju ha en helt annan kroppsform. Blir nog ingen ändring förrän någon kläddesigner med tyngd helt byter modellvalet på sina visningar och aldrig går tillbaka.

#38  Sv: "Sexig" -- en antikomplimang??? kezo
2006-03-28 16:34:08

"Jag tycker bara det är underligt för de ser verkligen ut i kroppsformen som unga pojkar som blivit utdragna."

LOL!

Det stämmer faktiskt - oavsett vad om nu är orsaken.

#39  Sv: "Sexig" -- en antikomplimang??? Kruzze
2006-03-28 17:06:17

"...men ovanstående är kärnan i mitt resonemang och ytterst ett svar på ditt tidigare påstående att det finns ett "oföränderligt" skönhetsideal över tid och rum, att det inte är subjektivt."


Då är frågan, hur föränderligt är detta skönhetsieal egentligen?

Har modellerna blivit äldre eller yngre? Knappast, det handlar hela tiden om 15-25 åringar.

Har det någon gång varit modernt med fysiska missbildningar (12 tår, tre armar osv.)? Inte mig veterligen, symetri är uppenbarligen tidslöst.

Har ett ovårdat yttre någon gång varit ideal (taskig hygien, ovårdat hår, smutsiga nalgar)? Eh, nope.

Har det utseendet någon gång pendlat till att kvinnligt blir manligt och tvärtom (kvinnor med breda axlar och stora händer och små killar med tunna armar och långsmala ben)? Näpperligen!

Det som återstår är kroppsvikten. Pendeln har svängt mellan mulliga och trådsmala fjäderviktiga figurer. Det tycker jag vittnar om att det i princip inte har hänt någonting överhuvudtaget, utan enbart några extra kilo fram och tillbaka - allt annat lika.

Enough said, säger jag!

#40  Sv: "Sexig" -- en antikomplimang??? Escapist
2006-03-28 17:30:22

Intressant studie om kroppsvikt och självkänsla från Journal of Consumer Research:

...an important new study in the March 2006 issue of the Journal of Consumer Research reveals that, contrary to many assumptions, looking at moderately heavy models actually lowers most women's self-esteem, while looking at moderately thin models raises it.

"We demonstrated that exposure to thin models does not necessarily have a negative impact on one's self-esteem," explain Dirk Smeesters (Tilburg University) and Naomi Mandel (Arizona State University). "On the contrary, exposure to moderately thin (but not extremely thin) models has a positive impact on one's self-esteem."

http://www.medicalnewstoday.com/medicalnews.p…

#41  Sv: "Sexig" -- en antikomplimang??? Kruzze
2006-03-28 17:40:17

Konsekvens: Lyft bort alla tjockisar ur samhället så att de inte sänker vår moral! Och sätt upp statyer överallt av starka och slanka män och kvinnor som blickar förväntansfullt mot horisonten!

Det värsta är att jag tror att det skulle höja moralen i samhället, åtminstone på kort sikt innan fok börjar sakna tjockisarna.

#42  Sv: "Sexig" -- en antikomplimang??? Kaiser
2006-03-28 19:36:44

Lyft bort alla tjockisar ur samhället så att de inte sänker vår moral! Och sätt upp statyer överallt av starka och slanka män och kvinnor som blickar förväntansfullt mot horisonten!Men ... Det är det vi gör? Låt vara att statyerna är reklampelare.

När såg du en överviktig man göra reklam för Salming Underwear sist, t ex?

#43  Sv: "Sexig" -- en antikomplimang??? Kruzze
2006-03-28 19:52:21

De "statyerna" är ju köpta, det vet ju var och en. Jag snackar om osponsrade statyer som har ett politiskt och moraliskt budskap, som i gamla nazityskland. Där snackar vi moralhöjare!

#44  Sv: "Sexig" -- en antikomplimang??? Kruzze
2006-03-28 20:00:32

disclaimer - hoppas att folk förstår att jag inte är nazist utan bara ganska cynisk och egentligen inser att det inte går att bygga ett samhälle på det sättet, iaf inte på lång sikt.

#45  Sv: "Sexig" -- en antikomplimang??? Peggy
2006-03-28 20:58:42

"Har det utseendet någon gång pendlat till att kvinnligt blir manligt och tvärtom (kvinnor med breda axlar och stora händer och små killar med tunna armar och långsmala ben)? Näpperligen!"

http://www.mauritia.de/de/renaissance/elisabe…

http://www.kokkola.fi/historia/nuijasota/imag…


hmmmm

#46  #14 Blindalina Mumriken
2006-03-28 21:16:52

Ja, men nu var det ju faktiskt inte det som hade sagts just där... Hon tyckte att hon hade fått en komplimang, och genast var det folk som tyckte det var för bedrövligt att hon hade blivit glad för det.

Och visst hade jag blivit ledsen om min chef hade sagt att jag fick sluta för att jag var för osexig med. Precis som jag hade blivit om han sagt att jag fick sluta för att jag var för korkad. '

Jag skulle faktiskt vilja veta vad som är skillnaden mellan de två exemplen...

#47  Sv: "Sexig" -- en antikomplimang??? Kruzze
2006-03-28 23:47:14

Ja, nån kung/drottning lär väl säkert ha varit gay/queer under århundradenas lopp, konstigt vore väl annars??


Sen är det väl självklart att kvinnor kan tända på nakna mansben. Det vet jag att mitt förra ex gillade hos mig t ex : )

#48  Sv: "Sexig" -- en antikomplimang??? Karra
2006-03-29 00:36:15

För nåt år sen såg jag fotomodellen Mini Anden på omslaget till Café med texten "Mini-världens vackraste kvinna" bredvid.
Heidi Klum, en annan fotomodell, har varit baddräktsmodell i Sports Illustrated, som jag inte tror att män läser för artiklarnas skull.
Porrstjärnor, som annars brukar framhållas som "naturliga" och "kurviga", är i själva verket också mycket smala. Asia Carrera skriver t ex på sin hemsida om hur hon svultit sig genom sina år som porraktris för att hålla en vikt på 56 kilo till 175 cm. De flesta håller sig kring de allra minsta storlekarna.
Så att män inte skulle falla för dagens smala ideal, det tror inte jag på.

#49  Karra #48 RasmusS
2006-03-29 10:18:14

Karra sa:
Så att män inte skulle falla för dagens smala ideal, det tror inte jag på.


Tja, det beror ju på vad för krav du tror vi män har. Personligen har jag aldrig träffat en enda man som bara gått på utseendet förutom vid själva raggtillfället. Jag vet att del flesta män som kvinnor burkar ha en uttalad smak när det gäller utseendet på våra tilltänkta, men när det kommer till hur det är i praktiken så är vi inte lika selektiva. Där duger oftast våra partners som de är med alla fel och brister men man väljer att inte fokusera på dem. Därför tror jag att du har fel om du menar att män generellt väljer bort tjejer som inte ser ut som dem du pratat om lika lite som att kvinnor väljer bort män som inte ser ut som D.Hasslehof (stavas?) och kompani.

Att det finns män som faller för smala tjejer, självklart finns det sådana män, att det finns män som faller för kraftiga tjejer, absolut finns de med, att det finns män som tänder på *placera in vad du vill*, det gör det med största sannolikhet också. Poängen är att jag tror att du gör dig själv lite av en björntjänst om du tror att män och kvinnor är så ytliga att vi generellt dissar varandra enbart pga utseendet. Kanske i yngre tonåren men knappast som vuxna.

Har du aldrig träffat en gudavacker människa som fått alla dina cylindrar att gå på högvarv och som sen när personen visat lite av sitt inre plötsligt kan se rent ful ut? Jag har det och alla i min bekantskapskrets som jag frågat har det och poängen är att även om vi kan falla för utsidan så är den helt död om inte insidan attraherar oss också. Men jag kanske lever i en isolerad bubbla där vi alla är unika och helt skilda från den övriga mänskligheten, vad vet man…*hehe*

Och några avslutande frågor.

Om nu män generellt föredrar smala tjejer framför överviktiga, storbystade framför plattbystade, hårlösa framför håriga så undrar jag vad för rätt någon annan har att klandra deras smak. Har inte du önskemål på din partner? Vem mer än du har rätt att ställa upp de kriterier som krävs för att du ska tända på och attraheras av en annan människa?

#50  Sv: "Sexig" -- en antikomplimang??? Peggy
2006-03-29 11:00:43

Jag tycker at det är fullkomligt meningslöst att klandra män för vilken smak de har.

Den utseendepress som ligger på kvinnorna har inte med vad män tycker är snyggt, på den sk "partnermarknaden", att göra.

Det är till största del fråga om kommersiella budskap som syftar till att få kvinnor att känna sig värdelösa och därmed handla mer.

#51  Sv: "Sexig" -- en antikomplimang??? fjallyoghurt
2006-03-29 11:10:34

Där har du det, Peggy, ligger mycket i det.

#52   RasmusS
2006-03-29 11:29:40

Peggy sa:
Det är till största del fråga om kommersiella budskap som syftar till att få kvinnor att känna sig värdelösa och därmed handla mer.


Word och allt det där.


Precis, det handlar om pengar och om säljarnas väg att få oss att köpa deras produkter. Vi har livsstilreklamen som förmedlar att om du ”bara” har den här prylen, om du ”bara” gör det här eller ser ut så här så kommer du att ha en massa beundrande människor omkring dig och du kommer att bli sååå lycklig.

Det här borde vara ett problem främst för dem med svag självkänsla, svagt självförtroende och dålig insikt om sitt eget värde. Dessa borde också vara de lite yngre människorna och finns förhoppningsvis inte i någon större utsträckning bland vuxna människor.

Jag tror (amatörpsykologiskt) att denna utseendefixering byggs på följande sätt.

1. Arvet från mamman. (Dottern härmar sin främsta kvinnliga förebild och om mamman sminkar sig, läser tidningar som handlar mycket om utseende (skvaller/mode osv), pratar om sitt, sin dotters och andra människors utseende så kommer dottern att ärva en del av mammans sätt att behandla utseendet.)

2. Miljöpåverkan. (Flickan/kvinnan ser att kvinnor jämför sig utseendemässigt med andra kvinnor, att utseende premieras i offentliga sammanhang som i kändisskap osv. och får via de tidningar hennes mamma har lärt henne att kvinnor läser veta hur hon ska fixa till sin fullt normala kropp så att den stämmer med modevärldens ideal.)

3. Den manliga bekräftelsen. (Kommer från så väl pappan som andra män. Från pappan genom att pappan ger mamman komplimanger för hennes utseende, plötsligt ser dottern hur mammans utseendefixering belönas. Pappan kan även belöna dotterns begynnande utseendefixering genom att främst berömma henne för hur hon ser ut i stället för hur hon presterar. Pojkar ”vet”, de har lärt sig av spelet mellan sin mamma och pappa, att främsta sättet att visa uppskattning av kvinnor är att bekräfta deras utseende, denna föreställning förstärks av alla kvinnor som spenderar timtal framförspegeln, och bekräftar således flickornas/kvinnornas utseendefixering/utseendehets än en gång.)

Det finns massor av moment kvar men tar man det lite grovhugget så tror jag att det här är en ganska vanlig väg till de problem en del av de kvinnliga könet upplever att de har med sitt utseende.

#53  Sv: "Sexig" -- en antikomplimang??? kezo
2006-03-29 12:22:46

Jag medger att jag gjorde ett misstag när jag - utan att tänka mig för - blandade ihop "vanliga" människors preferenser med mode- och mediavärldens preferenser. Jag tror iof att dessa påverkar varandra, men det är uppenbart att de också lever sitt eget liv.
I skönhets- och populärkulturen ser de flesta män och kvinnor ut på ett visst sätt och framställs på ett visst sätt - men i verkligheten har många en partner och är uppskattade även om de inte på långt när motsvarar dessa ideal. Detta tror jag beror _både_ på att rena utseendepreferenser trots allt varierar något, och naturligtvis på att det är personligheten som avgör när det handlar om ett seriöst förhållande.

Jag tror att vi måste hålla i sär begreppen. Många kvinnors krav på sig själva handlar inte alls om vad män vill ha, egentligen. Problematiken ligger på en annan nivå. Jag tror att RasmusS är en del på spåren i #52. Ett sjukligt tänkande grundläggs i barndomen, och senare i livet spelar det ingen roll hur mycket pojkvänner och kompisar säger - och verkligen tycker - att man är vacker som man är, när reklam och media - som omger oss och fullständigt bombarderar oss - säger motsatsen.

#54  Sv: "Sexig" -- en antikomplimang??? Gullegubben
2006-03-29 12:59:27

För mig är utseende viktigt. Jag är hellre tillsammans med en vacker och tråkig kvinna än en ful och tråkig kvinna. Så länge kvinnor inte genom att ta egna initiativ visar att de är mer än ett fult eller alldagligt utseende, så kommer utseende att spela stor roll för kvinnor.

#55  Sv: "Sexig" -- en antikomplimang??? Gullegubben
2006-03-29 13:02:24

Vackra människor har ett klart försprång vad gäller min inställning till dem. Vackra människor startar på plus och kan sedan diskvalificera sig, medan fula människor startar på minus och kan kvalificera sig.

#56  Sv: "Sexig" -- en antikomplimang??? kezo
2006-03-29 14:55:33

"För mig är utseende viktigt."

Vi vet, Gullegubben.

#57  Sv: "Sexig" -- en antikomplimang??? Peggy
2006-03-29 14:59:46

Ja, klart att skönhetsideal påverkar vad vi på en individnivå tycker är snyggt.

Men jag ser ändå inte vad individerna tycker som ett problem, även om det sammanfaller med skönhetsidealen.

Det är samma gre som i kvinnors krav-tråden: spelar roll om nu alla män skulle vilja ha kvinnor som ser ut på ett visst sätt - folk hakar upp ÄNDÅ, fula som snygga.

#58  Sv: "Sexig" -- en antikomplimang??? Gullegubben
2006-03-29 15:04:45

Spelar roll om nu alla kvinnor skulle vilja ha bra, välbetalda jobb, de flesta får någon typ av jobb eller försörjning, i alla fall ett tag.

Spelar roll om nu alla kvinnor skulle vilja bo i fräscha bostäder i välrenommerade områden, de flesta får ända någon form av tak över huvudet, i alla fall ett tag.

etc.

#59  kezo Gullegubben
2006-03-29 15:06:00

Fast här känns det som något som måste sägas.

#60  GG RasmusS
2006-03-29 16:04:49

[citat Gullegubben För mig är utseende viktigt. Jag är hellre tillsammans med en vacker och tråkig kvinna än en ful och tråkig kvinna. [/citat]

Jomen visst, men det står väl inte som motpol till att du förmodligen hellre är tillsammans med en rolig och vacker kvinna än en tråkig och vacker kvinna, eller?

Så det primära även för dig torde vara insidan, men du kanske överraskar och är den enda man (?) jag någonsin ”mött” som på fullt allvar menar att utseendet är det viktigaste hos ens partner. ;-)

#61  Sv: "Sexig" -- en antikomplimang??? Karra
2006-03-29 16:49:12

Gullegubben, nu utgår du ifrån att fula kvinnor och fattiga män liksom får nöja sig med det dom får tag på, att det skulle vara omöjligt för dem att leva ihop med en människa de älskar och vill ha mer än nån annan. Varför?

#62  RasmusS Gullegubben
2006-03-29 17:28:43

Nej, det jag menar är att utsidan syns på utsidan. Jag går alltså från det jag kända positiva till att utreda det okända. Jag startar inte med att intressera mig för det kända negativa för att utreda det eventuella okända positiva. Min utgångspunkt är att om en kvinna är intressant, så skulle jag redan ha märkt genom att hon redan på eget initiativ har visat det, om hon inte visar det, är det ett tecken på att hon inte är intressant. Jag behandlar fula och alldagliga kvinnor som de flesta kvinnor behandlar män. För att få chansen, måste de skapa chansen.

#63  Karra Gullegubben
2006-03-29 17:32:30

I vissa avseenden har alldagliga och måttligt framgångsrika det lättare eftersom det finns fler av dem. En för stor obalans i social status gör det svårt för människor att mötas, så vackra och framgångsrika har inte så stor valfrihet som man först skulle kunna tro.

Så var inte avundsjuka på oss som är vackra och framgångsrika, det är inte så lätt alla gånger.

#64  GG kezo
2006-03-29 19:58:07

CITAT: "Så var inte avundsjuka på oss som är vackra och framgångsrika, det är inte så lätt alla gånger." SLUT CITAT

Nej, det verkar ju inte så...

Sedan kan ju problemet också vara - om man nu har svårt att hitta någon - att man antingen övervärderar eller undervärderar sig själv.

#65  Sv: "Sexig" -- en antikomplimang??? Karra
2006-03-29 22:08:42

"En för stor obalans i social status gör det svårt för människor att mötas, så vackra och framgångsrika har inte så stor valfrihet som man först skulle kunna tro."

Men gud, det här ställer ju hela KSM-resonemanget på huvudet.
*crack*
*paradigm.... shifting*

:)

#66  Karra Gullegubben
2006-03-29 23:09:32

Det jag tror oftast hander om det inte spricker ar att hogstatuspartnern genom uppskattning eller press far lagstatuspartnern att stiga till hens niva eller att lagstatuspartnern gor hogstatuspartnern osaker pa sig sjalv och begransar dennes utveckling sa att hen narmar sig lagstatuspartnerns niva.

#67  Sv: "Sexig" -- en antikomplimang??? Macleod
2006-03-30 08:40:30

Jag ger upp...vad är "KSM-resonemanget" för nåt?

(Och jag som brukar vara så bra på TLA:s....)

#68  Sv: "Sexig" -- en antikomplimang??? Peggy
2006-03-30 09:50:27

men HALLÅ liksom.

Det är ju Kvinnors Sexuella Makt.

#69  KSM Gullegubben
2006-03-30 09:59:09

Fast när jag var ung hade KSM en helt annan innebörd som förkortning. Det var ett kodord för ett kvinnligt attribut.

#70  Sv: "Sexig" -- en antikomplimang??? DavidM
2006-03-30 10:50:00

ALLA vill vara sexiga. De som påstår annat ljuger.
Fråga vad de som många grovt överviktiga klagar mest över.
Nämligen att de aldrig får känna sig sexiga och eftertraktade hos motsatta könet.

Det är en drift vi har att vilja vara vackra, sexiga etc.

Det är bara feministiskt låtsasvärld och politiska korrekthet som tror det är nåt annat.

#71  Sv: "Sexig" -- en antikomplimang??? DavidM
2006-03-30 10:52:12

Ett bevis för detta är ju feministers klagan på utseendefixeringen och idealen som sprid i media.

För klagan går ju ut på att "vanliga" tjejer inte "duger", dvs får känna sig sexiga.

Och visst är det så att utseendekraven ökar när man får se hur mycket sexigt o snyggt som finns där ute.

#72  DavidM Faktum
2006-03-30 10:55:51

Då ljuger väl jag.

Jag anser nämligen att det finns människor som inte vill vara sexiga, t.ex. barn och säkrligen en massa pensionärer.
Skulle gärna vilja se en länk för ditt påstående att alla vill vara sexiga.

#73  Gullegubben Kalle
2006-03-30 11:11:47

Men den gamla innebörden av KSM kan ju ingå som en viktig faktor i den nya innebörden... ;-)

#74  Sv: "Sexig" -- en antikomplimang??? DavidM
2006-03-30 11:12:51

Faktum:

Gå till extremer. Alla vill inte vara hungriga heller. T ex överviktiga o anorektiker. Men det är ändå "allmängiltigt".

Behöver du länk till att alla vill vara smarta också?

#75  Sv: "Sexig" -- en antikomplimang??? kezo
2006-03-30 12:42:14

DavidM

Man kan sammanfatta ditt resonemang lite enklare:

Alla vi vara lyckade i andras ögon. Sedan varierar det något vad man lägger i att vara "lyckad", samt i vilken grad man vill vara den mest lyckade av alla i sin omgivning. Men jag har hittills inte träffat någon som vill vara misslyckad.

Men ÄNNU viktigare är nog att alla vill vara lyckliga.

#76  Sv: "Sexig" -- en antikomplimang??? DavidM
2006-03-30 13:33:41

Kezo:

Det där är det övergripande.
Men jag har fortfarande inte hittat nån som inte vill se bra ut i andras ögon.

#77  Sv: "Sexig" -- en antikomplimang??? RasmusS
2006-03-30 14:16:10

Som en liten udda parantes så hade jag en flickvän som såg väldigt bra ut även i andra mäns ögon. Detta ledde till att hon i princip alltid fick uppmärksamhet för sitt utseende, positiv sådan alltså och det fanns alltid någon kille som limmade på henne även då hon förklarade att hon hade pojkvän.

När hon blev tjugo så verkade uppmärksamhetsbehovet vara fullständigt mättat för då började hon beklaga sig över att hon aldrig fick vara i fred, att hon alltid uppmärksammades på sitt utseende, att hon alltid kände sig uttittad och allt det med rätta. Hon var i alla fall EN människa som i alla fall just då vare sig ville vara sexig eller vacker.

#78  Sv: "Sexig" -- en antikomplimang??? kezo
2006-03-30 15:00:34

CITAT: "Men jag har fortfarande inte hittat nån som inte vill se bra ut i andras ögon." SLUT CITAT

Nej, inte jag heller. Dock varierar det hur stort behov man har av att anstränga sig för att uppnå detta, samt om vi bara snackar normalsnygg, eller om man vill vara gudomligt vacker i andras ögon etc. Det finns grader i helvetet.

Plus lite det som RasmusS är inne på: får man vädigt mycket uppmärksamhet, kan det bli för mycket också. Jag tror dock inte att Rasmus ex vill vara "ful", utan bara bli lämnad ifred. Det är en viss skillnad.

Sedan kan man också "nischa" sig. Jag skulle inte vilja att alla tyckte att jag var ful. Men jag bryr mig faktiskt inte om en VISS kategori män gör det - den kategori män som vanligen limmar på t ex bimbobrudar. Jag är fullt nöjd med om dessa snubbar inte uppmärksammar mig, eftersom jag ändå inte har något intresse av dem.

Så du har helt rätt i att de flesta vill se bra ut i den bemärkelsen att ingen vill uppfattas som oattraktiv - men det finns många grader och många aspekter av detta.

#79  Peggy Macleod
2006-03-30 15:34:27

Men se goddag då!
Och tack för förklaringen.
"Kaka Söker Maka" var det enda jag kom på, men det gick inte ihop riktigt :P

#80  Sv: "Sexig" -- en antikomplimang??? DavidM
2006-03-30 15:53:29

Kezo:

Visst är det så att man värdesätter vissas bedömningar mer än andra. Så är det ju. Men ju fler som anser man är attraktiv, desto fler potentiella partners kan du t ex välja mellan. Och det är alltid bra.

#81  Sv: "Sexig" -- en antikomplimang??? Karra
2006-03-30 16:13:28

GG: Så en vacker kvinna som gängar sig med en fattig karl kommer att hindras i sin skönhetsutveckling och bli fulare och fulare?

#82  Karra Gullegubben
2006-03-30 16:31:10

Ja, om förhållandet inte spricker och hon inte får karln att lyfta sig till hennes höga status, så är det den enda rimliga utvecklingen.

#83  Karra Gullegubben
2006-03-30 16:36:10

När jag tänker efter har jag nog sett kvinnor som har gjort det motsatta, det vill säga alldagliga kvinnor som blivit vackrare och vackrare för att matcha den framgångsrike karlns utveckling.

Ditt exempel har jag däremot aldrig sett.

Jag kan tänka mig att det har förekommit fall där den fattige karln har skaffat sig mer och mer manlig status, för att matcha skillnaden, men det har jag inte heller sett.

#84  Sv: "Sexig" -- en antikomplimang??? Gullegubben
2006-03-30 16:37:07

Som vanligt gäller mina exempel personer som inte har öppnat rotchakrat.

#85  Sv: "Sexig" -- en antikomplimang??? kezo
2006-03-30 17:36:18

GG

Skönheten och odjuret?

DavidM

Bra och bra. Alltid och alltid. Jag skulle faktiskt kunna förlora på att män som jag inte skulle vilja ta i med tång (och nu menar jag inte i första hand utseendemässigt) tyckte att jag var deras drömtjej, eftersom det skulle minska mina chanser att göra mål.

Nu är ju inte partnermarknaden så enkel och uppdelad att det exakt går att skilja ut vilken "typ" av människor man vill attrahera, så i praktiken har du rätt. Men till viss del går det ändå att "nischa" sig, och det tror jag att alla gör lite till mans. Både när det gäller vilka vi raggar på och vilka vi försöker attrahera.

Ett teoretiskt tankeexperiment: om jag bor på en ö där 80 procent av alla män runt min ålder är nynazister, har jag inget intresse av att maximera min attraktionskraft procentuellt sett. Jag har enbart intresse av att maximera min attraktionskraft (eller hitta någon) bland de 20 procent män som _inte_ är nynazister, eftersom jag personligen hellre förblir singel än lever med en nynazist.

#86  Sv: "Sexig" -- en antikomplimang??? kezo
2006-03-30 17:44:24

David M

Om utgångspunkten är att alla män och alla kvinnor har ungefär samma smak, har du mer rätt än jag. Då tjänar man på att maximera sin attraktionskraft kvantitativt. Men här tror jag att du och jag har delvis olika utgångspunkter. Eller för att ta ytterligare ett något förenklat exempel: om jag blir skitkåt på en punkkille, tror inte jag att jag vinner på att försöka se ut som Pamela Anderson t ex. Snarare tvärtom.

#87  Sv: "Sexig" -- en antikomplimang??? Ella
2006-03-30 18:09:07

När jag var 19 år fick jag höra komplimangen "du är trevlig" av en kille. Många år och en hel del (ptjae) komplimanger har gått sedan dess, men just den gjorde mig så lycklig då och jag räknar fortfarande den till de bästa jag fått. Det kändes som om han såg MIG, jag var en människa för honom. Och på den tiden kunde jag nog knappt stava till feminism och inte riktigt räkna ut varför jag blev så glad.

Klart att alla vill vara attraktiva- men inte till priset av att inte bli sedd för den person jag är (uääärrk vilken läskig floskel det blev... )

#88  Sv: "Sexig" -- en antikomplimang??? kezo
2006-03-30 18:16:59

"Jag har så trevligt tillsammans med dig", är den bästa komplimang jag har fått.

Och ja, eftersom samhället ÄR som det är, vill jag hellre vara trevlig än snygg - om jag nu måste välja. Men självklart skulle jag inte ha något emot att vara båda.

Förresten - att vara trevlig är ju också att vara attraktiv. Få otrevliga människor är väl egentligen attraktiva? Oavsett hur de ser ut.

#89  Sv: "Sexig" -- en antikomplimang??? Karra
2006-03-30 18:29:32

Bland det finaste någon har sagt till mig är "Du är en sjutusan till människa".

#90  Sv: "Sexig" -- en antikomplimang??? Gullegubben
2006-03-30 19:25:40

"Kom!", "Här!" och "Ta av dig!", gillar jag bäst.

Ord är inte så viktiga.

#91  Sv: "Sexig" -- en antikomplimang??? targash
2006-03-30 20:58:04

Själv kan jag inte komma på något som någon har sagt till mig som jag blivit särskilt glad av.
Hur man beter sig gentemot varandra säger mer än ord. Ett ej fejkat leende gör mig mer gott än en kommentar om hur trevlig jag är.

#92  Sv: "Sexig" -- en antikomplimang??? Blindalina
2006-03-30 22:33:21

Jag förstår inte riktigt varför en vill ha en förpaketerad Sexig Tjej Happy Meal. Är det sexigt?

#93  Sv: "Sexig" -- en antikomplimang??? MarianneK
2006-03-30 23:51:18

Om en kille med vettiga värderingar som jag respekterar (och som respekterar och känner mig) och är tänd på säger att jag är sexig kan det vara en klart schysst komplimang. Men av främmande killar (på krogen t ex) känns det bara som mer eller mindre kränkande påhopp, eftersom en främling tar sig rätten att bedöma mig och förvänta sig att jag ska bli glad av att han "godkänner" mig.

Är det bara jag som inte tycker att killar blir mer attraktiva för att de har pengar förresten?

#94  #84 Gullegubben feather
2006-03-31 02:48:08

:-D
..."öppnat rotchakrat"...?
Säg inte att du också är en flumpelle!

#95  #93 MarianneK feather
2006-03-31 02:59:56

Nej, jag bryr mig iallafall inte heller ett vitten om pengar och ägodelar. Jag tänder på vältränade män som rör sig smidigt och självsäkert. Ibland undrar jag var fan jag har fått mina triggers ifrån.
Jag är jättesvag för ett visst, specifikt muskelparti på manliga RYGGAR.
Och när jag trillar dit för en man brukar det nästan alltid visa sig att han blir mer röd än brun när han solar.
:-D
Jag fattar det inte...

Klädfetischist är jag också.
Kläderna gör verkligen Mannen.
Men PENGAR????
Puh-lease....

#96  feather Gullegubben
2006-03-31 11:00:41

Nä, jag är ingen "flumpelle", bara aspiring "flumpelle".

Här är jag på yoga retreat. I mitten med ryggen mot kameran, gröna shorts.

http://www.yoga-thailand.com/pranaret.html

#97  Sv: "Sexig" -- en antikomplimang??? DavidM
2006-03-31 12:45:07

Kezo:

Visst måste man "nischa" sig. Det finns självklart allmängiltiga saker som de de flesta uppskattar. T ex bra hygien och så.

Men för att överleva i "dejtingdjungeln" måste man ju anpassa sig. Jag tar fram andra sidor hos mig själv beroende på om jag dejtar en pamela anderson eller maria wetterstrand tjej. Visst är det så.

Och jag kan ju säga direkt att jag fungerar bäst med intellektuella tjejer som dessutom har ett bra yttre. Rena partypinglor a la 22-åriga golddiggers brukar jag inte funka ihop med. De är för ytliga för min smak.

Du måste bli medlem för att få skriva i forumet.

Användarnamn:

Lösenord:

Kom ihåg mig


Vill du bli medlem?
Glömt lösenordet?
Problem med inloggning?