feminetik.se feminetik.se

Just nu 1 besökare varav 0 feminetister och 0 jäif:are

Forum

"Nu vet vi att den svenska sexköpslagen fungerar"


Gå till senaste inlägget#1  "Nu vet vi att den svenska sexköpslagen fungerar" divad
2006-03-23 10:40:26

Skriver den marknadsliberala och filosofiskt liberala Carlshamre i SVD.

Studien :http://www.carlshamre.net/images/stories/study.pdf
ska tydligt peka ut att lagen fungerar och uppfyller sitt syfte.

Har inte läst den (175 sidor) så jag hoppas på att ni flitiga jäifare och feminister ska läsa den och sammanfatta åt mig :)

#2  Sv: "Nu vet vi att den svenska sexköpslagen fungerar" Gullegubben
2006-03-23 10:53:58

Länken funkar inte.

Jag har ögnat igenom hennes artiklar och ser inget som tyder på att hennes grundsyn är liberal och att hon varje gång hon ställs inför en fråga först frågar sig "hur går detta ihop med liberala värderingar?" Tvärtom verkar hennes grundsyn vara interventionistisk och hon sätter inte den enskilda människan i fokus, utan för rena gruppresonemang.

#3  Sv: "Nu vet vi att den svenska sexköpslagen fungerar" Kruzze
2006-03-23 11:03:57

En liberal person begår inte kriminella handlingar på det utstuderade sättet som Carlshamre gjorde. Och skulle en liberal person göra det är den förhoppnigsvis så stor att den kan stå för sina handlingar och inte skylla ifrån sig. Det är det minsta man kan kräva av en liberal person anser jag.

#4  klicka själva divad
2006-03-23 11:37:53

http://www.mariacarlshamre.se/index.php?optio…

"Tvärtom verkar hennes grundsyn vara interventionistisk."

Jag ser ingen motsättning mellan politiska interventioner och liberalism, tvärtom. Utifrån den liberala människorynen med individen i centrum är interventioner ofta nödvändiga.

"En liberal person begår inte kriminella handlingar på det utstuderade sättet som Carlshamre gjorde."

"Bakom varje förmögenhet ligger ett brott", som gudfadern säger. Det finns inget politiskt läger som är överrepresenterat i brottsstatistiken. Bevisa gärna motsatsen kuzze.

#5  Sv: "Nu vet vi att den svenska sexköpslagen fungerar" Kruzze
2006-03-23 11:51:59

divad:

"Det finns inget politiskt läger som är överrepresenterat i brottsstatistiken. Bevisa gärna motsatsen kuzze. "

Det har ingen betydelse. Att som liberal begå kriminella handlingar (i en demokrati som Sverige) är oförenligt med att vara liberal, om man inte efteråt rakryggat står för sina handlingar och tar konsekvensen av dem, och gör allt man kan för undvika att begå kriminella handlingar igen.

På samma sätt som en person som säger sig vara socialist och samtidigt skattefifflar medvetet. Är det en riktig socialist i dina ögon eller är det en person som utger sig för att vara socialist men inte är det i praktiken?

#6  JAg tror inte riktigt man kan säga så divad
2006-03-23 12:04:18

jag tycker att dit resonemang ligger väldigt nära löpsedlarnas. Människan är väldigt diversifierad och många många olika sociala och strukturella samband bygger upp en människas helhet. Att kalla sig socialist eller liberal gör en inte till en engel i något sammanhang. Visst kan det svida extra i ögonen på allmänheten när en demokratisk representant, som företräder en hög skattekvot skattefifflar, men det är inte idealisten i skattefifflaren som skattefifflar vid det tillfället. Förutsättningarnas lotteri tror jag även har stort inflytande över tex en chansning för skattefiffel eller att begå en brottlig handling.

#7  divad Gullegubben
2006-03-23 14:51:28

"Jag ser ingen motsättning mellan politiska interventioner och liberalism, tvärtom. Utifrån den liberala människorynen med individen i centrum är interventioner ofta nödvändiga."

För mig är en liberal någon som i första hand angriper interventioner riktade mot individen och som, i den mån denne är för interventioner, först har utgått ifrån att interventioner är fel. Liberalen förespråkar endast interventioner om denne öppet kan redogöra för efter vilket resonemang denne har kommit fram till att i just detta fall så finns det ett intresse som är viktigare och som inte kan tillgodoses på ett mindre ingripande sätt än just genom den här interventionen.

Jag tror att det är få liberaler som skulle hävda att jag har missuppfattat liberalismen med denna definition av en liberal.

Om Carlshamre är en vanlig liberal, så är jag inte intresserad av den ideologin.

#8  Sv: "Nu vet vi att den svenska sexköpslagen fungerar" Gullegubben
2006-03-23 15:00:15

Fast här håller jag faktiskt med henne:

"Man kan vara vit och känna ansvar för att motverka en rasism där offren typiskt är svarta, och man kan faktiskt vara kvinna och känna ansvar för att motverka våldet mot män. Men man måste visa det. Svårare än så är det egentligen inte."

#9  divad Kruzze
2006-03-23 15:28:42

Eftersom du inte verkar förstå min poäng ska jag ta ett exempel som du förmodligen har lättare att ta till dig.

Kan man vara en manlig feminist och samtidigt misshandla sin kvinnliga partner?

#10  Kruzze divad
2006-03-23 21:51:37

"vara" är här odefinierat. Det är absolut inte samma sal kruzze, och det tror jag att du vet.

#11  kruzze divad
2006-03-23 22:04:45

Sen handlar det inte om att jag ska förstå, det handlar om att det är en irrelevant jämförelse.

Gullegubben,

det finns inte en enda liberal på det här jordklotet som inte är för interventioner. De borjade med den första riktiga liberalen som var en stark förespråkare för att staten skulle intervinera i lönesättningen (mill). Även Smith var en förespråkare. Sedan dess har det bara rullat på; kolla sveriges hetaste liberala ideologer just ju, borg och reinfeldt. Kolla USA:s liberaler.. Kanadas, englands osv osv.

#12  Sv: "Nu vet vi att den svenska sexköpslagen fungerar" Kruzze
2006-03-23 23:18:28

Divad, det är väldigt relevant:

Att medvetet bryta mot lagen i en demokrati som liberal är totaltabu.

Att medvetet skattefuska som socialist är totaltabu

Att misshandla en kvinna som feminist är totaltabu

Tror det är på sin plats att jag frågar om din politiska bildning faktiskt, hur mycket kan du om politik egentligen?

#13  He he divad
2006-03-24 07:15:18

ja du mannen.

"Att medvetet bryta mot lagen i en demokrati som liberal är totaltabu."

Det är inte mer tabu än för en konservativ eller socialist (reformist, socialdemokrat, what ever). Och det är inte mer olagligt heller i lagens mening. Påföljderna blir inte värre i offentliga sammanhang.

Vart vill du komma? Ta några kurser i statskunskap om du anser dig behöva ha mer kött på benen angående politik. Läs några nyliberala skrifter, tex nozick.

Nu sätter vi punkt för det här va? :)

#14  Sv: "Nu vet vi att den svenska sexköpslagen fungerar" Kruzze
2006-03-24 08:20:31

Jag förstår att du vill lägga ner en diskussion där du helt uppenbart har valt fel tyngdpunkt. Carlshamre är ingen liberal i praktiken utan en hycklande politiker. Att hon lämnade liberalerna är helt logiskt med tanke på sina tidigare förehavanden och nu ser hon sin chans hos feministerna.

Jo, det är MER tabu för en liberal som per defintion alltid förspråkar ett starkt, självständigt och strängt rättsväsende att bryta mot lagen.

Jo, det är MER tabu för en socialist som per definition vill bygga en stor samhällsapparat med välfärd att skattefiffla

Jo, det är MER tabu för en manlig feminist att misshandla en kvinna som alltid ses som fötryckt av just män.


Det är väl bara att erkänna att du valde fel aproach på diskussionstråden, inget konstigt med det. Den är nog inte helt körd för det om du modifierar den lite.

#15  Carlshamre divad
2006-03-24 11:12:28

blev klev in i politiken för något år sedan. Innan dess var hon under många år en gedigen liberal ledarskribent för en massa olika tidsskrifter, bla DN. Carlshamres värderingar är väldigt socialliberala vilket jag tror du kommer märka när vi nu närmar oss valet och problem kan uppstå mellan henne och gudrun. Carlshamre har alltid behandlat just kvinnofrågor ur ett liberalt perspektiv så det är inte så konstigt att hon söker kraft att förändra genom Fi. Liberala värderingar står inte per definition för ett starkt rättsväsende, men möjligen, tillsammans med alla andra politiska läger, för rättssäkerhet. Liberaler har olika sunpunkter på detta; statens/rättssystemets storlek. Många liberaler hävdar individens rätt i samhället och motsäger sig ett stora rättssystem som kostar väldans med skattepengar och på marginalen händer bevisligen inte så mkt. Många liberaler tangerar här bakunins och kropotkins gamla skrifter.

Kika igenom dem när du ändå håller på vettja.

#16  Det du vill komma åt divad
2006-03-24 11:16:10

är förmodligen att vi ser extra hårt på händelser när politiker bryter mot lagen eftersom de är med i processen som triftar lagen i sig.

#17  Sv: "Nu vet vi att den svenska sexköpslagen fungerar" FemAspirant
2006-03-24 14:02:06

Det Kruzze är ute efter är väl att vi ser extra hårt på hyckleri?

Om en ungmoderat som står på torget och skriker att skatt är stöld jobbar svart så bryter hon mot lagen men kan iallafall hävda att hon står för sina åsikter och försöker leva som hon lär.

Om en gammelkommunist står på torget och skriker att egendom är stöld och sedan låter ungmoderaten jobba svart som piga i våningen på södermalm så bryter han både mot lagen och mot vad han säger sig stå för.

#18  Sv: "Nu vet vi att den svenska sexköpslagen fungerar" Kruzze
2006-03-24 21:06:51

divad, tror du att det är en slump att två lagbrytare hamnat i partitoppen på Fi? Tror du att det hade varit möjligt för Folkpartiet att ha två kriminella personer i partitoppen? Tror du att det är en slump att Carin Pilsäter seriöst övervägde att lämna alla förtroendeuppdrag för Folkpartiet på grund av att hon hade 0,1 promille för mycket alkohol i blodet än vad som är tillåtet när hon körde bil?

Om du inte tror att det finns olika starka tabun inom olika politiska läger i Sverige så tror du helt fel, för det gör det.

#19  isånna fall tror jag fel divad
2006-03-24 21:40:27

Det är ingen skillnad mellan sossarna, folkpartiet, moderaterna, kristdemokraterna. Eller mellan de två blocken i USA, israel, england osv. Möjligen revolutionära partier som vänsterpartiet och Fi, som främst hämtar röster från unga väljare skiljer sig lite.

#20  men har vi släppt carlshamre divad
2006-03-24 21:44:07

nu eller? Allt hon skrivit hitintills tyder på att hon har en väldigt liberal inställning, ekonomiskt och filosofiskt.

#21  divad Kruzze
2006-03-25 07:08:21

#19, jag konstaterar att vi har olika uppfattningar. Du tror att moralen och uppfattningen om den ser exakt lika ut i alla politiska läger i Sverige, det tror inte jag.

#20 Här har vi ungefär samma uppfattning, Carlshamre kan ha en liberal inställning i olika frågor, men hon _är_ ingen liberal i praktiken, dvs hon lever inte som hon lär.

#22  kruzze divad
2006-03-25 10:07:19

ingen lever som hon/han lär.

#23  Sv: "Nu vet vi att den svenska sexköpslagen fungerar" Kruzze
2006-03-25 21:20:02

...i synnerhet inte ekobrottslingen Carlshamre.

#24  mm. divad
2006-03-26 12:35:33

sant min broder.

#25  Sv: Kruzze (#18) Linus
2006-03-26 13:46:25

Kruzze sa:
divad, tror du att det är en slump att två lagbrytare hamnat i partitoppen på Fi? Tror du att det hade varit möjligt för Folkpartiet att ha två kriminella personer i partitoppen? Tror du att det är en slump att Carin Pilsäter seriöst övervägde att lämna alla förtroendeuppdrag för Folkpartiet på grund av att hon hade 0,1 promille för mycket alkohol i blodet än vad som är tillåtet när hon körde bil?

För allt vi vet så kanske så kan Carlshamre, genom att seriöst fundera på att lämna politiken men bestämt sig för att fortsätta, ha visat prov på samma imponerande rättfärdighet som Pilsäter.

#26  ... ultraliberal
2006-03-26 13:56:18

Alla riksdagspartier är samma utilitaristiska nationalsocialdemokratiska smörja. Om en borgerlig regering skulle tillsätta en statlig utredning om att momsen på dill borde vara 24,9%, skulle en sosseregering istället tillsätta en utredning som kommer fram till att momsen på dill ska vara 25,1%.

#27  ultraliberal divad
2006-03-26 16:18:47

ultraliberal sa:
Alla riksdagspartier är samma utilitaristiska nationalsocialdemokratiska smörja. Om en borgerlig regering skulle tillsätta en statlig utredning om att momsen på dill borde vara 24,9%, skulle en sosseregering istället tillsätta en utredning som kommer fram till att momsen på dill ska vara 25,1%.


He he.. ja så rungerat det typ.

#28  eh.. divad
2006-03-26 16:19:09

fungerar passar bättre.

#29  Sv: "Nu vet vi att den svenska sexköpslagen fungerar" Kruzze
2006-03-26 20:55:01

Ultraliberal:

"Alla riksdagspartier är samma utilitaristiska nationalsocialdemokratiska smörja. Om en borgerlig regering skulle tillsätta en statlig utredning om att momsen på dill borde vara 24,9%, skulle en sosseregering istället tillsätta en utredning som kommer fram till att momsen på dill ska vara 25,1%. "


Med risk för att glida ifrån ämnet ytterligare så instämmer jag i det du skriver. Å andra sidan är det svårt att bryta 60 år av bidragsberoende över en natt och övergå till individuell självförsörjning. Det måste ske succesivt över åtminstone en 10-årsperiod. Då har åtminstone en halv generation fått i sig med modersmjölken att man alltid måste räkna med att klara sig själv och att endast i nödfall kan man få hjälp av någon annan (det offentliga).

Det är en sund livsinställning som är mest hållbar i längden. Annars blir det som idag, att den ena halvan av befolkningen är vårdare och den andra halvan blir vårdade. Det är primärt en attitydfråga som måste nötas in hos den svenska befolkningen efter decenier av socialdemokratiskt styre.


För övrigt anser jag att könsmaktsordningar och dylika tramsteorier kan slängas på soptippen.

Du måste bli medlem för att få skriva i forumet.

Användarnamn:

Lösenord:

Kom ihåg mig


Vill du bli medlem?
Glömt lösenordet?
Problem med inloggning?