feminetik.se feminetik.se

Just nu 1 besökare varav 0 feminetister och 0 jäif:are

Forum

Rättfärdigat våld


Gå till senaste inlägget#1  Rättfärdigat våld bengtboman
2006-03-07 10:47:49

I en annan tråd som handlar om "mäns våld mot kvinnor" menar olaberg att det florerar ett "understöd" i föreställningen kring kön som skulle "rättfärdiga" "mäns våld mot kvinnor".

Jag har mycket svårt att köpa det argumentet, som ju är närbesläktat med det ospecificerade argumentet "kvinnoförakt", eftersom samhället snarare har en tendens att se kvinnor som "oskyldiga".

Detta inte minst att betrakta när kvinnor står inför rätta. Lagen har mycket svårt att kunna se kvinnor som ansvariga för sina handlingar. Detta leder till att lagen ofta undantar kvinnor från brott och dömer till vård eller frikänner.

Brott som riktas mot kvinnor ses däremot extra allvarligt på. TIll och med allvarligare på än brott mot barn. Det finns till exempel en särskild "kvinnofridslag", men ingen "barnfridslag".

Jag kan tro att uppfattningen om "rättfärdigat våld" mot närstående kvinna i "uppfostringssyfte" var något som florerade under tidigare århundraden. Under dessa århundraden rådde ju för övrigt mer "laglöshet" än "demokrati" för de flesta.

Att tala om "rättfärdigat våld" är en av många kontraproduktiva argument som snarare motverkar än skapar framsteg för ett mindre inskränkt tänkande.

http://www.feminetik.se/diskutera/index.php?f…

Du måste bli medlem för att få skriva i forumet.

Användarnamn:

Lösenord:

Kom ihåg mig


Vill du bli medlem?
Glömt lösenordet?
Problem med inloggning?