feminetik.se feminetik.se

Just nu 1 besökare varav 0 feminetister och 0 jäif:are

Forum

På gång att vända?


Gå till senaste inlägget#1  På gång att vända? per
2006-02-17 20:26:43

http://www.expressen.se/index.jsp?a=528102

Nu finns det tillfällen där kvinnliga chefer tjänar mer än manliga (det har väl alltid funnits "undantag" iofs)... Naturligtvis inte överallt och oftare än tvärtom.. men det här tror jag speglar den föreställning om samhället som jag har, att när den äldre generationen "försvinner" från arbetslivet så blir det mer jämställt än tidigare med "automatik". Dagens unga kvinnor är mer beredda att kräva det dom är värda, vilket jag tror är en av förklaringarna till att kvinnor i övrigt (äldre generationer) har lägre lön än män...

Fast... jag har druckit lite vin såhär på fredagkvällen, så jag svamlar nog mest.. ;)

#2  Sv: På gång att vända? pelle
2006-02-18 09:31:05

Ja, trycket är hårt på företagsledarna i dagens läge. För att undvika attacker från fackens "jämställdhetspoliser" och medias uppmärksamhet finner de det för gott att hellre ge dem högre lön än att hamna i uppmärksamhet som stör verksamheten.

Många års oskälig löne- och befodringspolitik, grundad på kön snarare än kompetens, har till slut gett resultat.

Kvotering, svensk statsfeminism, feminismindoktrinering i samhället har gett ett diskussionsklimat som liknar det om invandring och flyktingar, det blir alldeles tyst och avvaktande runt fikabordet på en arbetsplats idag om denna fråga väcks. Samma fenomen som om någon antyder att de inte tycker precis som socialdemokraterna angående invandringspolitiken.


Min erfarenhet av de senaste 7-8 årens arbetsliv föranleder ovan beska kommentarer. Vissa arbetsplatser är värre än andra. Generellt verkar gälla att ju större företag desto större benägenhet att böja sig inför den påbjudna ideologin.

Du måste bli medlem för att få skriva i forumet.

Användarnamn:

Lösenord:

Kom ihåg mig


Vill du bli medlem?
Glömt lösenordet?
Problem med inloggning?