feminetik.se feminetik.se

Just nu 1 besökare varav 0 feminetister och 0 jäif:are

Forum

Kvinna din sexualitet ar mannens


Gå till senaste inlägget#1  Kvinna din sexualitet ar mannens Fabian
2006-02-02 09:21:52

Detta kanske ar ett manligt perspektiv.

Men jag tycker att det ar tvartom!!!

Jag tycker det ar MANNEN som förslavar sig sjalva. De kramar sig, överdriver, ljuger, jobbar, spenderar - ja det finns fa granser för vad det ar beredda att göra för att fa en kvinna i sang.

Och nar det val AR i sang, skall han göra allt för att hon skall fa det skönt, medan kvinnan gör betydligt mindre. Klarar han inte av att fa henne att skrika av orgasm, ar han ingen riktig man, och hon borde dumpa honom.

Mannens enda utdelning ar en orgasm pa 15 sekunder (en tredjedel av langden och intensiteten pa kvinnans orgasm, om jag minns ratt). Sedan ar det bara att kampa vidare.

#2  Sv: Kvinna din sexualitet ar mannens NoManIsAnIsland
2006-02-02 09:25:01

"Mannens enda utdelning ar en orgasm pa 15 sekunder (en tredjedel av langden och intensiteten pa kvinnans orgasm, om jag minns ratt"

Ja herregud det är det enda en får ut av sex, allt det andra är likgiltigt, det ideala samlaget varar alltså 15 sek?

#3  Sv: Kvinna din sexualitet ar mannens Fabian
2006-02-02 09:44:12

Det var naturligtvis ett tillspetsat satt att saga att mannens sexualitet ar ratt orgasmfixerad.

Men för att vara helt arlig: jag förstar inte hur manga tycker att det ar sa UPPENBART att kvinnans sexualitet ar mannens sexualitet!!!

#4  Fabian NoManIsAnIsland
2006-02-02 09:45:07

Jag kan inte svara för någon annan

#5  Fabian NoManIsAnIsland
2006-02-02 09:47:14

Sorry, blev avbruten, så här skulle det stå:

Jag kan bara svara för mig själv, men jag skulle nog heller aldrig påstå något så urbota dumt som att kvinnans sexualitet är mannens. Men hade jag påstått något så dumt, så tror jag att hade menat att den sexualitet som skildras ofta är, och framför allt har varit, om inte mannens så skildrad ur mannens synvinkel, något som förstås kan förvirra det i sängen. Om en förväxlar sin egen sexualitet, med någon annans, bara för att en inte låtits, eller tillåtits, utveckla ett språk att beskriva sin egen.

#6  Sv: Kvinna din sexualitet ar mannens NoManIsAnIsland
2006-02-02 09:49:01

Men med detta sagt så gäller naturligtvis för såväl män som kvinnor i sängen samma sak som utanför: tråkigt är så roligt som en gör sig; dvs vill en ha bra sex får en ju visa och tala om hur en vill ha det, samt naturligtvis bjuda till och vara lyhörd för hur den andre vill ha det. Det är ett i ordets bästa betydelse ömsesidigt ansvarsstagande.

#7  Sv: Kvinna din sexualitet ar mannens NoManIsAnIsland
2006-02-02 09:53:18

Annars så säger jag nog som Karin Boye att det är vägen som är målet, jag menar hur trevligt målet än är, så kommer en ändå dit för eller senare, och då kan en lika gärna njuta av färden dit också.

#8  Sv: Kvinna din sexualitet ar mannens suvi
2006-02-02 10:28:47

Kvinnans sexualitet är definierad ur det "manliga" sexualitetsnormen, dvs, det är det "manliga" som har bestämt hur en kvinnans sexualitet är.

Synen på kvinnan har ju naturligtvis varierat under historien från kultur till kultur, men den dominerande synen har varit, och jag påstår till viss del är fortfarande, att kvinnans sexualitet och dom kroppsliga funktioner som kopplas till kvinnans sexualitet är "orena".

Det har historiskt funnits två slags sexualiteter för kvinnan, den "goda" och den "onda", den goda definerades enligt och inom äktenskapet, Madonnan (läs hustrun och modern), är god och asexuell, medans dom prostituerade, horan var ond med en obotlig sexuell lusta, en farlig fresterska som får män att bete sig omanligt åt genom sin svaghet att smaka av den förbjudna frukten, Eva och äpple komplexet hänger kvar än i dag i synen på den kvinnliga sexualiteten.

Där av synen på att en kåt kvinna som inte blygs för sin kåthet anses vara en hora, slampa, nymfoman och dessutom anses hon inte vara "kvinnlig" för det är inte kvinnligt att vara kåt och glad.
Män har inte samma problem, en kåt man som visar sin libido anses vara en riktig man, det verkar inte finnas en manlig motsvarighet till "madonnan" och "horan".

Det du beskriver i första inlägget, belyser hur tydligt en patriarkal syn på sexualiteten skuldbelägger den kvinnliga sexualiteten än idag.

#9  Sv: Kvinna din sexualitet ar mannens android
2006-02-02 10:33:11

Håller med suvi och NoMan.

Sedan, en detaljfråga: Skulle kvinnors orgasm vara i 45 sekunder, menar du Fabian?

(Ursäkta, men jag känner mig lite snuvad på nåt...)

:D

#10  Sv: Kvinna din sexualitet ar mannens android
2006-02-02 10:47:57

Fabian, sen har jag fått för mig att du är homosexuell - inte för att du inte kan ha stor erfarenhet av sex med kvinnor för det, men alltså... Jag undrar lite var du har fått din bild av hur kvinnor är i sängen ifrån?

#11  Fabian android
2006-02-02 10:48:29

Jag ber om ursäkt om jag trampar in på ditt personliga revir...

#12  suvi: KarlFredrik
2006-02-02 11:10:25

Hur vanlig är den där synen egentligen? Den stämmer väl på någon antar jag men jag känner inte igen mig eller mina kompisar i en sådan sexualitetssyn. Borde det inte vara mest pingstvänner och troende muslimer som har en sådan syn i dagens Sverige?

#13  KarlFredrik NoManIsAnIsland
2006-02-02 11:14:06

Det handlar inte så mycket om vad som är, utan också om vad som varit. Vare sig vi vill eller inte så tvingas vi förhålla oss inte bara till det är och de förväntningar vi (och andra) har på oss nu, utan också till det som varit och de förväntning vi (och andra) haft på oss.

#14  Android Fabian
2006-02-02 11:36:00

Nja, liiiite erfarenhet pa omradet har jag i alla fall!!! Sedan har jag naturligtvis manga heterosexuella vanner.

#15  Sv: Kvinna din sexualitet ar mannens Fabian
2006-02-02 11:40:22

Men vad tycker ni heterosexuella man?

#16  Sv: Kvinna din sexualitet ar mannens Alvunger
2006-02-02 11:45:51

Jo, jag håller med Fabian. Jag tror att män tar sig igenom jäkligt mycket besvär för att få sex. En missuppfattning om manlighet, ett ideal inpräntat sedan barnsben, vinsten att få ligga, få komma till, dra över, minsann där fick han till det.

Jag menar, så mycket besvär är det ju egentligen inte. Det räcker ju med att börja se kvinnor som människor och inte som troféer och bevis på någon slags uppnådd manlig virilitet för att få komma till dagarna i ända. Dock, när den synen på kvinnor slår igenom så kommer nog inte "komma till dagarna i ända" vara ett mål, utan snarare ett av många många sätt att visa och dela uppskattning, ömhet, respekt.

Jag tror att sjukt många män har dåligt sex bara för sakens skull. Känner sig otillräckliga, får ångest, fattar noll av kvinnan som ligger under och förstår inte varför hon inte frustar, lommar hem och dör i ångest och har som lösning att sätta på ännu en kvinna, för någon dag kanske känslan av uppnådd manlighet infinner sig. Det är ett hemskt tragiskt ekorrhjul. Ur den bemärkelsen är jag verkligen inte avundsjuk på män som är fast i det manlighetsidealet. Det är totalt fruktlöst. Som Fabian skriver, den enda utdelningen är max 15 sekunder. Tragiskt.

#17  Sv: Kvinna din sexualitet ar mannens Alvunger
2006-02-02 11:50:23

Oooh jag har faktiskt ett litet irlexempel på det, om jag nu får lov att trassla ner mig i anekdotisk bevisföring som jag är så förstjust i.

En av mina tidigare sexpartners var (är?) en sådan man. Sex jämtjämtjämt, med massor av olika kvinnor och en del män också då och då, gruppsex, trekanter, avancerat sex. Han hade jämt sex, jag blev trött bara på att höra talas om det, och tids nog blev han det faktiskt också. Vid ett av våra tillfällen tillsammans berättade han att det kändes helt olönt, det var inte kul längre, han onanerade inte ens längre, ville inte ha sex, fick inte utlösning. Han strävade väl efter det där manlighetsidealet, hade gått på myten om att en man som knullar hela tiden med läckra kvinns är en lycklig och lyckad man, men han kände bara tomhet. Synd om honom. Trots all sex han hade var han totalt frånkopplad sin egen sexualitet. Allt blev bara olika könsorgan och kroppar för honom.

#18  Vad jag kommer ihag... Fabian
2006-02-02 11:54:41

...fran min begransade tid som heterosexuell var att jag var MYCKET trött pa alla förvantningar som stalldes pa mig. Jag skulle vara generös. Givmild. Beredd i alla situationer. Bete mig pa ett visst satt. Och gjorde jag inte det, antyddes det att jag inte visste hur man behandlar en kvinna. Ett svart brott, ett som förkastades pa alla hall. En kvinna skall inte behöva göra det. Du borde göra det.

Jag var mycket trött pa att kanna att jag inte hade nagot eget varde.

#19  Android Fabian
2006-02-02 11:55:45

Till och med i min egen, begransade erfarenhet med kvinnor, kan jag saga med sakerhet: kvinnor njuter mer an man!!!!!

45 sek? Ingen aning. Langre i alla fall.

#20  Sv: Kvinna din sexualitet ar mannens suvi
2006-02-02 12:02:40

Men hur är det nu då Fabian, när du inte längre är heterosexuell, du upplever inte samma press längre eller är den annorlunda?

#21  Fabian Alvunger
2006-02-02 12:06:36

Om kvinnor njuter mer än män under samlag vet jag inte. Såg på de här Sexinspektors att 75% av kvinnorna föredrar oralsex framför penetrerande samlag, o jag misstänker skarpt att oralsex inte utklassar penetrerande samlag utan snarare tjänar som en liten minidel i "förspelet" inför grand finale av penetration som då inte ens är så särskilt intressant för 75% av kvinnorna. (Tror det är en brittisk siffra med tanke på programmet.)

Vi vet ju också att ett stort antal kvinnor aldrig uppnår orgasm under samlag. Men visst, orgasm är inte enda sättet att njuta. Kanske är själva akten mer njutsam för kvinnor än för män, även om jag misstänker att är det skönt för den ena så är det ofta skönt för den andra också. En positiv spiral liksom.

Eftersom många män kommer "för fort" (vad nu det innebär) så tror jag dock att de är alltför upptagna med att tänka "inte än inte än inte än" och ha en massa annat tjafs i huvudet under tiden så det kan säkert minska njutningen. Det minskar nog iofs inkännandet av hur partnern har det också. Är iaf min erfarenhet. Tuggtuggtuggpumppumppump. Kul.

#22  Sv: Kvinna din sexualitet ar mannens targash
2006-02-02 12:18:12

När såg ni senast en artikel om hur män ska göra för att få multipla orgasmer? Eller ännu bättre när såg ni senast en artikel om mäns sexualitet i positiv bemärkelse överhuvudtaget.
Jämför sedan med allt som det publiceras om kring kvinnors njutning och sexualitet.
Hela sex inspectors verkar gå ut på att öka kvinnornas njutning visst det är ju kul men de borde ju öka männens också. Just nu verkar det bara vara männen som ska tillfredställa kvinnorna hela tiden.

Fram för mer sexualkunskap på lika villkor och fram för ett upphöjande av mannens sexualitet till kvinnans nivå.

#23  suvi Gullegubben
2006-02-02 12:18:29

"Män har inte samma problem, en kåt man som visar sin libido anses vara en riktig man, det verkar inte finnas en manlig motsvarighet till "madonnan" och "horan"."

Hallå!!!

Så kvinnor anser att varje kåt man som visar sin libido, är "en riktig man"? Några undergrupper finns inte?

Jag kan åtminstone se två: älskaren och försörjaren. Den som kvinnan vill göra barn med och den som kvinnan vill skall ta hand om henne och hennes barn.

#24  Sv: Kvinna din sexualitet ar mannens suvi
2006-02-02 12:39:01

GG: men hallåå!!!

Kan du förklara mer specifickt hur "älskaren" och "försörjaren" är jämförbart med den "onde" och den "gode" ur ett manligt perspektiv på den kvinnliga sexualiteten och viken av dom är lika stigmatiserande till "horans" sexualitet?

#25  Sv: Kvinna din sexualitet ar mannens macramatic
2006-02-02 12:48:19

Jag håller med Fabian på en mer personlig nivå. Som man märker jag ofta hur jag blir förbisprungen av andra män som vill kämpa betydligt mer än jag för att få den där fem-minutaren. Jag tror inte att det har så mycket med en utlösning att göra. Visst, jag har en promiskuös läggning, vilket innebär att jag skulle i stort sett kunna ha sex med de flesta kvinnor. Men, jag springer inte benen av mig för det, köper inte högar av alkohol heller, ljuger inte ihop historier om eskapader i St Tropez eller bjuder på en cruise i en av mina jaggor.
Jag har skrivit högar om det här tidigare

http://www.feminetik.se/vildmark/index.php?su…

grundad på teorin att män ska sakna sexuellt värde men stå för den sexuella driften. Kvinnan ska ha det sexuella värdet men sakna driften.

Numer accepterar jag bara sex med kvinnor som ser det sexuella värdet i mig, d v s de visar en vilja att ha mig. Dessutom tycker jag också att utlösningen är överreklamerad, såpass att jag skippat den när jag har sex med andra kvinnor. Det är skitlätt att runka av sig på toan om man behöver. Det tar knappt 5 minuter. Men, när det gäller sex med en annan människa som man är kåt på, då ska man passa på och njuta av sexet som sådant. Man ska testa alla ställningar man kan komma på, smaka på varje del, låta tungan glida runt överallt, njuta av att ha en mustig kropp i ens händer, njuta av att bli smekt och bli tagen ... smakad ... slickad ... sugen ...ooh ...mmm...

Ursäkta, måste på toa...

#26  suvi Gullegubben
2006-02-02 12:55:37

Enkelt. Det är kvinnor som står för stigmatiserandet.

Både älskare och försörjare gillar att ha sex med "horor". "Dåliga flickor är inte det sämsta", som det heter.

Det finns inget "den onde" eller "den gode" ur manligt perspektiv bara olika användningsområden, på samma sätt som älskaren och försörjaren inte är den onde och den gode ur kvinnligt perspektiv, utan de har bara olika användningsområden.

"Madonnor" beter sig ofta som "horor" för att få män på kroken, så rollen kan ju inte vara så stigmatiserande, däremot verkar det finnas en motvilja hos kvinnor att bete sig som "horor" när de har fått en "försörjare" på kroken.

#27  targash Alvunger
2006-02-02 12:57:36

Kul att du tar upp att sexinspectors mest inriktar sig på kvinnans njutning. Jag har själv uppmärksammat detta faktum. Har du också märkt vad resultatet har blivit? Männen har upptäckt att det är oerhört najs att vara intima, att öppna sig och vara mer lyhörda men också själva säga vad som känns bra. Ta t ex killen som inte ville slicka sin tjej. Visst, jag tyckte att de pressade honom lite för mkt att göra det, jag menar om någon tycker att en akt är obehaglig så skall denne såklart inte göra det, men hursomhelst, han testade det till slut och upptäckte hur oerhört najs det var. Inte för att det kanske var så vansinnigt kul att just cunnilunga sig, utan för att det verkligen skänkte hans partner njutning. Killarna lär sig fler tekniker för att tjejen skall njuta -- killen njuter själv mer. Jag tror att det är just där många män dessvärre lider av en missuppfattning, de har inte kopplat att just skänkandet av njutning är en njutning i sig o därav tycker de inte att sexlivet är kul alls för "tjejen vill aldrig". Nä, jag skulle inte heller vilja ha sex om det var en enmansshow.

Jag tror alltså att många män tycker sig VILJA ge tjejen njutning, men tror att det skall ske automagiskt rent mekaniskt. En mekanisk orgasm/njutning kan ju de flesta kirra, bara att reta tillräckligt länge på rätt ställe, men hur jädra wowsan fantastisk är den liksom.

#28  Sv: Kvinna din sexualitet ar mannens Alvunger
2006-02-02 13:01:21

Sen tycker jag också att det är skittrist att allt som har med män o sex att göra antingen rör män som begår sexualbrott eller män som är dåliga i sängen. Jag är urless på alla aftonblaskors "så ger du din kvinna orgasm". Jag tror att såväl män som kvinnor borde släppa orgasmjakten lite och softa ner. Orgasm kan som sagt de flesta fixa själva på en treminutare om det skall vara så.

#29  Sv: Kvinna din sexualitet ar mannens kezo
2006-02-02 13:15:34

#1

Iom att det är mannen som hela tiden anstränger sig för att få sex
(enligt gängsne föreställningar), blir det ju hans sexualitet som är i centrum på något sätt. Kvinnas sexualitet kan däremot "väckas" av honom... Den är alltså knuten till den manliga sexualiteten och tros lixom inte existera på egen hand. Därav uttrycket "det är mannens sexualitet som styr".

Det betyder inte nödvändigtvis att män har mer frihet och makt på det sexuella området. Tvärtom kan det vara förslavande. Jag håller med Alvunger mfl: det måste vara oerhört pressande att hela tiden känna den där hetsen: en "riktig man" får många ligg, säger aldrig nej, etc. Jag tror att både kvinnor och män skulle må bättre om den tonades ner.

#30  Alvunger Fabian
2006-02-02 13:23:27

Vi ar overens (champagne?)!!!

Jag ar sa trött pa allt tjafs om vad man borde göra, och pa installningen att man inte far tanka pa sig sjalva eller be om, sag, oralsex. Denna installningen stracker sig fran tidningar som Men's Health över damtidningarna till stora delar av feminismen.

Fragan ar da: varifran kommer da intrycket att kvinnans sexualitet ar en del av mannens sexualitet?

Jag tror det har att göra med flera olika faktorer. Förenklat:

a. Kvinnor skall vara passiva, bade i upploppet till och under sjalva samlaget. Men denna passivitet har lite med avsaknad av makt och viljelöshet att göra!
b. Manga blandar ihop mannens sexualitet med den skeva bild som (stora delar av) hardporren ger. Men detta ar en mycket förenklad bild; sexualitet bestar, som Alvunger sager, av ett samspel. Hardporren ar i basta fall en idealisering, en kortvarig fantasi med malet att stimulera till snabb utlösning och temporar tillfredsstallelse. Jag ar övertygad om att det finns manga man som surfar bland hardporrsidorna pa natet och nasta dag har sex med sina flickvanner pa ett karleksfullt och omtanksamt satt.

Jag vill inte starta en stor porrdiskussion igen, men jag tycker det ar viktigt att poangtera att det ar fel att grunda definitionen av kvinnans sexualitet i porren. Det finns manga fler faktorer, framst sociala och harstammande fran den dynamik som uppstar nar tva manniskor ar tillsammans.

#31  Sv: Kvinna din sexualitet ar mannens Alvunger
2006-02-02 13:37:29

Jag tycker att suvi beskrev det hela väldigt bra ovan. (Tror det var i denna tråd.) kezo också.

O jag tycker du svarar lite på din egen fråga också. Men klart, ur mitt genusvetenskapliga perspektiv hänger allt samman ;) Du tar själv upp just den där 15sekundaren, och det tycker jag är talande. På något sätt blir kvinnlig kropp ett redskap, o nä nu talar jag inte om porr eller intryck från porr, vi kan lämna porren därhän, för manlig sexualitet. Ett samlag förväntas gå ut på (från båda parter, o ursäkta att jag är så heteronormativ nu)

1. Man blir upphetsad
2. man får stånd
3. Man tar initiativ
4. Kvinna jakar eller nekar beroende på om mannen "gjort sig förtjänt" eller inte till denna fantastiska ynnest att få låna hennes kropp en stund.
5 Vid ja, penetrering inleds
6 Penetrering fortgår till utlösning vilket mkt riktigt är en final på ca 15 sek.
7. Karusell avslutas

Punkt 4 tycker jag är viktig i sammanhanget. Jag menar om din sexualitet är uppbyggd som så att du känner att du bara kan bli upphetsad (får, vill, bör ha sex) så länge någon "gjort sig förtjänt" så blir också själva akten just ett pris på det personen gjort sig förtjänt till. Därav upplevs nog själva akten från båda parter i sin grund som något som skall resultera främst i manlig ejakulation. Kvinnans godkännande där är ju bara någon slags garant på vägen, du vann, please collect your price on the way out. Tänk dig själv att ha en sådan syn på din egen sexualitet, att "jaha, nu var han duktig, då får jag släppa till, va bra". Jag tror (o kan av egen erfarenhet säga) att det är mkt svårt, för att itne säga omöjligt, att där försöka prega in en syn på dig själv som sexuellt aktiv o någon slags känsla av att det här är något du gör för din egen skull. Du gör det för att en mans kuk reste sig o du hade läge att där släppa in den eller hålla den ute, en process som för kvinnor är tätt sammanknutet med madonna/hora-komplexet många ggr.

Jag har hört så många kvinnor säga att deras karlar minsann inte skall förvänta sig sex om de först fräste åt henne vid frukosten, o sen inte dukade av lunchen, o sen hade mage att inte ta ut soporna. "Att ge sex" är en föreställning som lever starkt i många kvinnor, liksom "att få sex" lever starkt i många män. O där har du upprinnelsen till, eller konsekvensen av eller hur vi skall se det, till att kvinnans sexualitet är mannens, eller att mannens sexualitet är norm. Hela tjoblahänget går ut på stånd - utlösning, och resan däremellan är en kvinnas passiva ja eller nej.

O de som är frustrerade över att deras kvinnor så sällan vill ha sex, så ofta säger nej, nästan aldrig tar initiativ - jag vet att ni finns här - där har ni förklaringen tror jag. De har inte samma syn på sin egen sexualitet som ni har (många ggr, jag talar generellt o kategoriskt o heteronormativt nu). För dem är hela akten faktiskt bara något som ni "får". O det tröttnar en på tids nog, o detta oavsett om ni sliter så tungan får kramp under vägen. Att inte känna sig delaktig, att inte känna sig som ett subjekt, att inte känna sig som annat än en uppblåsbar barbara är faktiskt inte så sexigt. Promise.

#32  Sv: Kvinna din sexualitet ar mannens NoManIsAnIsland
2006-02-02 13:38:23

Kanske handlar det i grunden om att man såväl som kvinna måste, även om det är svårt, inse att hur vi förväntar oss att vi förväntas vara eller bete oss under det att vi har, eller fram tills det att vi har, sex, spelar ingen som helst roll. De förväntningarna må finnas eller inte finnas, det är egalt, eftersom de vi tillskriver förväntningarna inte har med saken att göra.

#33  #31 fjallyoghurt
2006-02-02 13:44:41

Där satte du på spikhuvudet, Alvunger! Så länge sex är något som män förtjänar och kvinnor beviljar kommer vi att leva i en ojämställd, könssegregerad värld.

#34  Sv: Kvinna din sexualitet ar mannens Alvunger
2006-02-02 13:51:05

fjallyoghurt

tackar. det är ju en tes jag försökt att driva länge. Vi får se när insikten slår igenom o folk kan börja bearbeta sin syn på egen och andras sexuella uttryck och viljor =)

#35  Sv: Kvinna din sexualitet ar mannens Fabian
2006-02-02 14:42:13

Ser man det lite (men bara lite) cyniskt, sa ar alltsa nastan alla förhallanden mellan man och kvinnor en sorts prostitution: sex i utbyte mot materiellt valstand, eller löftet darom.

#36  Alvunger 31 Gullegubben
2006-02-02 14:43:49

Hur skulle du vilja beskriva sex när kvinnan tar initiativ, då? Hur ser kvinnor på att bli avvisade när de tar initiativ? Och vad har de för syn på mannens funktion i samspelet? Hur aktivt, spontant och rädslobefriat måste mannens samtycke vara?

#37  Sv: Kvinna din sexualitet ar mannens NoManIsAnIsland
2006-02-02 14:43:55

Ser man det lite realistiskt så är nästan alla förhållanden mellan män och kvinnor och män och män och kvinnor och kvinnor en slags ömsesid gemenskap, där en så gott det går försöker både ge och ta ömhet/närhet/sex/trygghet (ekonomisk och annan).

#38  Sv: Kvinna din sexualitet ar mannens Fabian
2006-02-02 14:45:46

I Turkiet, dar jag bott lange, och dar könsrollerna nog ar lite mer traditionella an i Sverige (aven om antalet kvinnor i företagsledningarna ar högre an Europas genomsnitt), hör jag ofta saker som 'jag har inte rad med en flickvan just nu' eller 'jag har inte tid'.

Nar jag hör hur deras flickvanner behandlar dem blir jag helt paff. Det ar mycket varre an hemma. De vill bli bjudna pa middag, de vill ha presenter, de vill ha standig uppvaktning. Men, annu varre, de startar brak om allt möjligt ovasentligt.

Jag tror att detta ar en kulturellt/biologisk funktion avsedd att 'testa' mannen om han ar den sortens typ som kommer att vara kvar nar barnen kommer.

Men i dagens samhalle, nar försörjning ar en bifraga, tycker jag detta beteendemönster ar destruktivt.

#39  Sv: Kvinna din sexualitet ar mannens Alvunger
2006-02-02 14:47:23

Tror jag inte. Däremot som medel för att uppnå bekräftelse. Bekräftelse på egen identitet/lyckosamhet som kvinna/man, bekräftelse på tvåsamheten, normaliteten, relationen... Och sist men inte minst utan snarare störst: jag tror att den stora anledningen till att folk knullar i sina relationer är att de faktiskt älskar varandra. Sen att kärleken är uppkukad (ursäkta) i en massa genusskit som begränsar oss är ju en annan sak.

#40  Fabian UppåtEmma
2006-02-02 14:51:08

äh, det behöver ju inte vara materiellt välstånd -
det kan vara trygghet, status osv osv...

#41  Fabian Alvunger
2006-02-02 14:54:45

O ang din prositutionsliknelse; här blir det återigen tydligt hur till o med du som ju ändå är med i en diskussion kring detta, ser kvinnor som sexualitetslösa. O ändå ställer du dig frågande till uttrycket att mannens sexualitet är norm. Du skrev det ju precis rakt ut.

#42  Sv: Kvinna din sexualitet ar mannens NoManIsAnIsland
2006-02-02 14:57:13

Jag är lite på inne på Alvungers linje här. Den vanligaste orsaken till att såväl kvinnor som män har sex är nog att de är kåta, vill ha sex helt enkelt. Ibland är en cigarr bara en cigarr som Freud sa, fast tvärtom.

#43  Sv: Kvinna din sexualitet ar mannens suvi
2006-02-02 15:48:47

Undrar hur mycket av det som beskrivs här beror nog på nån slags manlig sexuell underlägsenhets känsla.

Den kvinliga sexualiteten har ju historiskt alltid varit på männens villkor och definierad av mannens sexualitet. I och med kvinnans sexuella frigörelse har jämvikten ändrats, kvinnorna har börjat ta ansvar för och definiera sin egen sexualitet mer och mer samt att kvinnorna har börjat ta egna initiativ till sexuellt umgänge. Tack vare p-piller och den fria aborten märkte kvinnorna att vi har fan i oss en sexualitet och nu tänker jag utnyttja den för min egen skull på mina villkor och inte mannens, och som ett brev på posten kom den ökända KSM och männen började känna sig underlägsna den kvinnliga sexualiteten.

Ändå tycker jag det är märkligt eftersom kvinnans sexuella frigörelse har gjort fler kvinnor tillgängliga för fler män, men av nån underlig anledning tycks inte männen ta det positivt, kan det bero på en kvarlevande definition av madonnan och horan?

Kvinnorna har blivit "horor" tack vare frigörelsen och självbestämmandet över vår egen sexualitet, vi är farliga fresterskor som bjuder på den förbjudna frukten igen medans männen längtar efter den försvunna asexualiserade och kontrollerbara "Madonnan".

#44  suvi Gullegubben
2006-02-02 16:06:00

"Ändå tycker jag det är märkligt eftersom kvinnans sexuella frigörelse har gjort fler kvinnor tillgängliga för fler män"

Fast det är ju inte sant om man ser till mäns erfarenhet och RFSU:s undersökningar. "Fler kvinnor har blivit tillgängliga för en liten grupp män" vore en mer korrekt beskrivning. Genomsnittliga antalet sexualpartners har ökat betydligt mer för kvinnor än för män. Jag tror inte att "kvinnans sexuella frigörelse" har inneburit mycket för att minska andelen manliga oskulder, om man inte räknar med prostitution.

#45  Alvunger Fabian
2006-02-02 16:58:40

Efter att ha tankt efter lite forstod jag vad du menade. Naturligtvis ser jag inte kvinnor som sexualitetslosa, tvartom ar jag lite avundsjuk pa det mangfald som kvinnors sexualitet uppvisar. For oss ar det lite for mycket pang pa rodbetan.

Sa liknelsen var inte sa menad.

#46  Tillbaka till de turkiska mannen... Fabian
2006-02-02 17:03:36

...för att förklara lite mer. De saker som de berattar att tjejerna gör ar upplagda för att testa granser. Hur mycket gör han för mig? Blir han sur om jag gör det har? Om jag sager det har, förstar han da att jag egentligen vill nagot annat? Ar han beredd att offra traningen för att komma och hamta mig?

Detta hander sakert i Sverige ocksa, men kanske pa ett mindre uttalat satt - av den enkla anledningen att vi i detta hanseende ar jamlikare i Sverige.

#47  Fabian Gullegubben
2006-02-02 17:38:00

Rätt svar från en attraktiv man som sätter sina egna regler och har en överflödsmentalitet:

Hur mycket gör han för mig? Aldrig mer än du förtjänar.

Blir han sur om jag gör det har? Han har redan gjort klart vad han inte tolererar och ser till att du får veta när du har brutit mot hans regler.

Om jag sager det har, förstar han da att jag egentligen vill nagot annat? Det är inte ens säkert att han lyssnar på vad du egentligen säger.

Ar han beredd att offra traningen för att komma och hamta mig? Nej, han är gullig mot dig, om du förtjänar det, men tid, plats och metod bestämmer han själv.

Det sjuka är att denna machoman i viss mån stämmer med hur feministkvinnor vill att män skall vara mot kvinnor, under förutsättning att mannen klagar på hur en kvinna har behandlat honom. Gör en man som kvinnan vill är han en mes, gör han inte som hon vill är han en självisk mansgris.

#48  GG kezo
2006-02-02 17:44:09

Men detta beror ju på att vi HAR de könsroller vi har! Det blir något slags allt- eller inget-tänkande.

Ett jämlikt förhållande handlar ju om ömsesidig respekt och att båda till viss del kan kompromissa, men också sätta gränser. Byt ut "han" mot "hon" i ditt exempel ovan, para ihop dessa två, och du är väl så nära ett jämlikt förhållande man kan komma?

#49  kezo Gullegubben
2006-02-02 18:05:02

Jag vet inte. Jag är inte tillräckligt macho för att kvinnor skall bli till lättmanövrerade våp i min närhet och jag träffar inte heller kvinnor som är så aktiva att jag kan sätta mig i baksätet "and enjoy the ride". Jag vet inte under vilka stenar kvinnor som (i handling) vill ha jämlika förhållanden gömmer sig.

#50  Sv: Kvinna din sexualitet ar mannens charlie
2006-02-02 18:55:14

den stora feminetikstenen? vi är som ett gäng gråsuggor på party!!

#51  Alvunger targash
2006-02-02 21:37:06

Kul att du tycker att både parter ska ta lika mycket initiativ.
Även kul att som du skrivit tidigare vill ha sex med "badboys" men inte med de snälla killarna för dem ska man ju ha en relation till senare.
Det man kan utläsa ur det är att du inte lever som du lär. Alltså ett visst manligt beteende (läs stort självförtroende och initiativ förmåga vilket kännetecknar "badboys") gynnas i det sexuella samspelet gentemot de "snälla" killarna som inte inte tar initiativ även hos dig själv om man nu kan lite på det du skriver.

Går ju inte att få något jämlikhet i detta så länge "badboys" kan ragga upp de flesta tjejer, tjejerna är för det mesta intresserade av "badboysen" när det gäller sex vilket gör att de "snälla" killarna för att de ska få sex (och inte bara en barnalstrings relation där tjejen i fråga är otrogen och skaffar barn med en badboy vid sidan om och sen ljuger om det (30% av barnen i varje årskull)) är att försöka bli en "badboy".

Sen så undrar jag om sex inspectors typerna varit lika mycket på tjejen om killen ville pröva analsex på sig själv eller sin partner.

#52  targash och ett gäng andra charlie
2006-02-02 21:47:30

jag slutar aldrig att förvånas över hur sex verkar vara en statusgrej för en del, en belöning som en kan "tap into" om en vet vad man pysslar med. ungefär som att det finns människor som säger sig ha klurat ut hur enarmade banditer fungerar. k´ching! k´ching! om ni slutade se på sex på det sättet )och jag vet, det är svårt att skaka av sig ens kultur) så skulle ni inte heller behöva bli så jämrans upprörda över att det finns andra, sk badboys, som får mer sex än ni.

ja, och tänk på alla oss brudar, shit vad mycket sex vi får, dagarna i ända!!

not.

#53  Sv: Kvinna din sexualitet ar mannens charlie
2006-02-02 21:50:01

"Jag tycker det ar MANNEN som förslavar sig sjalva. De kramar sig, överdriver, ljuger, jobbar, spenderar - ja det finns fa granser för vad det ar beredda att göra för att fa en kvinna i sang."så sa trådstartaren och jag håller med. dags att inse att det är en statusjakt och inget annat!

#54  Sv: Kvinna din sexualitet ar mannens targash
2006-02-02 22:00:34

"jag slutar aldrig att förvånas över hur sex verkar vara en statusgrej för en del, en belöning som en kan "tap into" om en vet vad man pysslar med. ungefär som att det finns människor som säger sig ha klurat ut hur enarmade banditer fungerar. k´ching! k´ching! om ni slutade se på sex på det sättet )och jag vet, det är svårt att skaka av sig ens kultur) så skulle ni inte heller behöva bli så jämrans upprörda över att det finns andra, sk badboys, som får mer sex än ni."

Status grej? Det handlar om att få bekräftelse och fysiskt närhet.

Vilket är bäst för självkänslan att man kan få bekräftelse och fysisk närhet av andra eller att inte få det av någon?

Personligen tycker jag din kommentar var oerhört kränkande i sin natur mot alla de killar som vill ha fysisk närhet men som blir bortvalda för att de inte uppvisar ett i alla lägen korrekt beteende för hur en man ska vara för att vara sexuellt attraktiv.

#55  Sv: Kvinna din sexualitet ar mannens charlie
2006-02-02 22:22:00

jag pratar om den bakomliggande orsaken till uttalanden av typen "Går ju inte att få något jämlikhet i detta så länge "badboys" kan ragga upp de flesta tjejer". avundsjuka på killarna, irritation mot tjejerna. vad jag efterlyser (ja, jag var lite hårdhänt, men jag ruttnar verkligen på jargongen) är att möter du inte människor som människor, utan som medel att ge dig det du behöver (vare sig det är status, bekräftelse eller fysisk närhet) så kommer du att fastna i ett självdestruktivt beteende, vare sig du är badboy eller ej. jepp, du kanske får sex, men till vilket pris?

jag försöker inte kränka någon. jag vet vad det innebär att behöva fysisk närhet och inte få det. det är inte _det_ jag talar om.

#56  #31 Alvunger feather
2006-02-02 22:24:21

Håller med fullständigt.
Väl talat.

#57  Sv: Kvinna din sexualitet ar mannens targash
2006-02-02 22:46:20

"avundsjuka på killarna, irritation mot tjejerna. "
Jag är inte avundsjuk. Faktiskt. Varför skulle jag vara irriterad på tjejerna? De gör ju det som funkar för dem. "Badboysen" likaså. Vill de "snälla" killarna ha samma saker får ju ändra sig. Något annat funkar inte. Det är enklare att ändra på sig själv än samhället.

Själv vet jag att responsen från tjejer ändras beroende på mitt beteende men min person är fortfarande densamma. "Problemet" är ju att personen lär man ju inte känna förrän man kommit förbi alla hinder för att komma förbi dem så är vissa beteende mer gynsamma.

"är att möter du inte människor som människor, utan som medel att ge dig det du behöver (vare sig det är status, bekräftelse eller fysisk närhet) så kommer du att fastna i ett självdestruktivt beteende, vare sig du är badboy eller ej. jepp, du kanske får sex, men till vilket pris?"
Vad är kärlek om inte ett hormonellt beroende? Förälskelse likaså.
De flesta relationer med andra människor har man för att man gynnas av dem. Vänskap, kärleksförhållande osv. Allt gynnar ju en själv, den andra parten får en att må bra. Är det också att betrakta människor som verktyg för att må bättre?
Var går gränsen? Att vilja ha sex med personer för att det får en att må bra? Att älska andra människor för att "det får" en att må bra?
Ge bidrag till välgörenhetsorganisationer som hjälper barn för att det får en att må bra?

#58  Sv: Kvinna din sexualitet ar mannens Karra
2006-02-03 18:53:24

I och med att det ligger på mannen att "ge" kvinnan orgasm, blir hennes orgasm också något som är för hans skull, så att han ska känna sig som en bra älskare.

#59  Karra Gullegubben
2006-02-03 19:27:58

"Pilla lite på dig själv, du, så går jag och skiter", tycker jag verkar vara det säkraste tipset.

#60  Bra idé GG! kezo
2006-02-03 20:02:11

Medan en mer erfaren kvinnlig onanist helt enkelt kan säga: "skit i det du, jag pillar lite på mig själv istället".

#61  #51 targash feather
2006-02-03 20:37:11

Göta-Petter.

De tio mest attraktiva procenten av männen får 90% av kvinnornas intresse.
och
De tio mest attraktiva procenten av kvinnorna får 90% av männens intresse.

Detta är en synnerligen odemokratisk effekt av att vara männsiak, men jag kan faktiskt inte förstå hur detta skulle vara mer orättvist för MÄN än för KVINNOR.

#62  #57 targash feather
2006-02-03 20:38:37

Ja, du ser.
Same, same.

#63  feather Gullegubben
2006-02-03 22:37:01

Jag tror inte att det dar stammer. Eller snarare intresset kanske stammer men de mest attraktiva mannen och de mest attraktiva kvinnorna agerar inte pa samma satt.

Jag tror att de 10 procent mest attraktiva mannen ar bredare i sin smak an de 10 procent mest attraktiva kvinnorna.

#64  #63 Gullegubben feather
2006-02-04 01:45:22

De agerar ju inte på samma sätt pga könsrollerna.

Och vaddå "bredare i sin smak"? Vad menar du med det?

#65  Sv: Kvinna din sexualitet ar mannens TheCarolinch
2006-02-05 10:56:04

problemet som jag ser det är att vår uppfattning om hur ett "standardsamlag" ska gå till säkerställer mannens njutning, men inte kvinnans. (se alvunger, inlägg 31) det här upplägget är en hyfsat säker väg till mannens orgasm, men inte till kvinnans.

jag är ganska säker på att män har en högre andel samlag som leder till orgasm än vad kvinnor har. och hur rättvist är det? jag har fått höra av killar som jag har haft sex med "du har visst svårt att komma va?" för att jag inte kommit efter en kvarts penetrationssex i missionären. jag har fått bita mig i tungan för att inte säga att jag har utmärkt lätt för att komma, om en bara gör rätt. (men en får ju inte såra mannens stolthet...)

snacka om aha-upplevelse när jag läste egalias döttrar och kom till kapitlet där petronius och gro har sex. så är det nog många som har det, tyvärr.

och fastän jag sedan dess har haft utmärkt sex med killar som varit lyhörda för vad min kropp vill ha och tagit muntliga instruktioner (en del tycks inte tycka att de behöver lyssna på sånt, eftersom de är sådana fantastiska älskare från början), så har killar i allmänhet svårt att släppa att vaginal penetrering inte ger mig någon sexuell njutning. (sen kan det ju vara mysigt att ha det ändå, men förvänta dig inte att jag ska kvida av lycka, liksom.)

och jag tror inte jag är ensam. och jag tror vidare att förklaringen till kvinnors sk. orgasmproblem står att finna här.

man kanske skulle införa en officiell penetreringsfri månad för alla och se vad som händer?

#66  Feather NoManIsAnIsland
2006-02-05 11:48:55

Att de är bredare helt enkelt, i käften kanske.

#67  The Carolinch #65 kezo
2006-02-05 13:52:02

word!

Jag vet precis vad som får mig att komma. Jag förväntar mig inte att en man ska veta det, men jag förväntar mig att han ska vilja ha reda på det. Vilket försvåras av "samlagsnormen". Förr var det bara mannens njutning som var viktig, detta tycks leva kvar hos en del män men inte hos majoriteten, vilket är glädjande. En stor del av dessa har dock fallit i andra diket och känner sig helt värdelösa om tjejen inte får orgasm, samtidigt som de är kvar i "stånd-lite smek och lite slick- in och ut slut-tänket." Detta är dock _inte_ deras fel, men om ett sexliv inte fungerar, får man väl helt enkelt börja från noll? Utforska varandra stegvis och försöka släppa alla föreställningar om hur det "ska" gå till. Det är nog enda lösningen.

#68  NoMan Gullegubben
2006-02-05 23:31:29

Carolinchs inlagg ar ju verkligen som en lobb mitt i plan dar du kan dra pa en harlig NoMan-smash.

Varldens finaste feminist-priset kan bli ditt.

#69  Sv: Kvinna din sexualitet ar mannens suvi
2006-02-06 07:24:51

Jag tror dessutom ifall ett heteropar på allvar skulle få för sig att ha en penetrationsfri månad skulle det göra underverk vad det gäller fantasifullheten ;-)

#70  Sv: Kvinna din sexualitet ar mannens targash
2006-02-06 12:48:14

Själv kör jag på devisen att varje person får ansvara för sin egen njutning.

#71  targash Alvunger
2006-02-06 17:36:07

"Även kul att som du skrivit tidigare vill ha sex med "badboys" men inte med de snälla killarna för dem ska man ju ha en relation till senare."

Jag minns den där diskussionen och snacka om att du ryckt det jag skrev ur sitt sammanhang.


"Det man kan utläsa ur det är att du inte lever som du lär."

Du har väl ingen jävla aning om hur jag lever.

Du måste bli medlem för att få skriva i forumet.

Användarnamn:

Lösenord:

Kom ihåg mig


Vill du bli medlem?
Glömt lösenordet?
Problem med inloggning?