feminetik.se feminetik.se

Just nu 1 besökare varav 0 feminetister och 0 jäif:are

Forum

Tendens Tisdag 25/10


Gå till senaste inlägget#1  Tendens Tisdag 25/10 Roger
2005-10-27 17:23:39

Intressant klart värt att lyssna på.

http://www.sr.se/cgi-bin/P1/program/index.asp…

#2  Sv: Tendens Tisdag 25/10 Syltkokaren
2005-10-30 02:01:14

Och vad var det intressanta?

Är din tråd en kritik mot svensk lagstiftning på området?

#3  Sv: Tendens Tisdag 25/10 Roger
2005-10-30 08:56:00

Det intressanta är det som diskuteras.

Jag är kritisk till Svensk lagstiftning på området eftersom de totalförbjuder rakt av. Det finns säkert mer än ett sätt att sköta det snyggt så att ingen kommer till skada. Det är överförmynderi och dessutom vet jag att det finns de som mer än gärna jobbar inom det området.

#4  Sv: Tendens Tisdag 25/10 Syltkokaren
2005-10-30 19:16:08

Frågan om det kan skötas snyggt eller ej, eller huruvida det finns individer som vill jobba med detta har egentligen inte med saken att göra.

Exempelvis, jag är säker på att det finns folk som vill jobba som bankrånare. Med samma logik borde bankrån legaliseras.

Och varför totalförbjuds rattonykterhet i Sverige? Majoriteten av onykter bilkörning leder inte till någon skada eller blodspillan. Med samma logik borde rattonykterhet legaliseras.

Frågan är snarare huruvida de totala konsekvenserna av denna, uh, verksamhet bidrar positivt eller negativt till samhället. På vilket vis blir samhället bättre av en legalisering?

#5  Sv: Tendens Tisdag 25/10 Roger
2005-10-30 20:38:00

-”huruvida det finns individer som vill jobba med detta har egentligen inte med saken att göra.”

Där tycker jag att du har fel om det finns folk som gärna jobbar med det och ingen kommer till skada så ser då jag inte problemet.

-”jag är säker på att det finns folk som vill jobba som bankrånare. Med samma logik borde bankrån legaliseras. ”

Helt fel, då någon alltid kommer till skada vid ett bankrån mycket dåligt exempel

-”På vilket vis blir samhället bättre av en legalisering?”

Jo, det är så att alla speciellt de som inte passar in i de roller som kvinnor sätter på män ofta blir helt utan och detta mår många inte bra av. Om det då finns de som frivilligt erbjuder såna tjänster kan jag inte se varför dessa individer ska lida i onödan.

#6  Sv: Tendens Tisdag 25/10 Syltkokaren
2005-10-31 20:12:58

Nej.
Exemplet med bankrånare är inte helt fel eftersom ett av dina argument för legalisering var att det fanns folk som ville jobba inom gebitet.

Ditt andra argument med att det vanligen ej är så att folk kommer till skada under verksamheten bemötte jag med exemplet om rattonykterhet.

För egen del anser jag att det till stor del är en skatteteknisk fråga. Jag är tämligen övertygad om att det inte skulle finnas någon efterfrågan på dessa tjänster om de var vita. Kostnadsläget skulle bli alltför högt, alternativt förtjänsten för den säljande parten alltför låg.

Enligt min mening, utöver eventuella moraliska synpunkter, är det helt rätt av staten att på olika sätt försöka begränsa verksamheten. Jämför exempelvis med hur den amerikanska staten till slut kom åt Al Capone.

#7  Sv: Tendens Tisdag 25/10 Roger
2005-10-31 21:27:57

Jag sa också att ingen skulle komma till skada, vilket ju kan ske om man kör onykter och vid bankrån. Sen är det ju så att som det hela sköts idag så kommer fler till skada än om det sköts legalt och snyggt. För du tror väll inte att det kommer att försvinna i såna fall är du naiv.

Du måste bli medlem för att få skriva i forumet.

Användarnamn:

Lösenord:

Kom ihåg mig


Vill du bli medlem?
Glömt lösenordet?
Problem med inloggning?