feminetik.se feminetik.se

Just nu 1 besökare varav 0 feminetister och 0 jäif:are

Forum

Varför sexig reklam ser ut som den gör?


Gå till senaste inlägget#1  Varför sexig reklam ser ut som den gör? Billy
2004-06-21 01:19:42

1. Man vill att någonting skall dra till sig blickarna och en mobiltelefon eller bil är i ärlighetens namn inte mycket att titta på. 2. Man vill kunna sälja till BÅDE män och kvinnor 3. Man vet att en lättklädd människa tittar folk mer på än en fullt påklädd 4. Man VET att både killar och tjejer ger bäst respons av poserande unga kvinnor. Det är nämligen så att medans killar uppmärksammar de tjejer de vill ha sex med så uppmärksammar tjejer de kvinnor de vill vara som.

5. Det är helt fel att tro att unga tjejer ger bättre respons av poserande män. Att posera avklädd är något kvinnor har naturligt men som oftast blir löjligt och gayigt när män gör det. Och löjeväckande är inget bra sätt att sälja en vara. Många kvinnor TROR att det skulle gå lika bra att sälja en tidning med en poserande avklädd kille på framsidan men faktum är att sådana tjejtidningar faktiskt redan funnits och de blev utkonkurrerade av tidningarna med bikinibrudar på framsidan på nolltid.

6. Eftersom vissa varor kräver män som visar dem finns det reklam som faktiskt innebär att män på bild säljer varan. Eftersom män inte kan posera på samma sätt som kvinnor tvingas man då låta männen göra saker på bilderna, de enda som tycker poserande män ser naturliga ut är nämligen bögar. Kvinnorna köper inte poserande män många kvinnor påstår att de gör detta men samma kvinnor har comsmopolitan hemma.

7. Att bevisa att detta är sanningen är fruktansvärt enkelt. Det är bara att jämföra vilken typ av kvinnor som står högst i kurs hos killarna (modeller, sångerskor, skådespelerskor) med de killar som står högst i kurs hos kvinnorna (actionskådespelare, idrottsstjärnor, rockstjärnor, dansande popstjärnor)
Det finns bara ett fåtal manliga fotomodeller som ses som drömprinsen, de flesta kvinnor vill ha David Beckham eller Brad Pitt. Killarna däremot föredrar de kvinnor som modellar och poserar. Tjejerna däremot faller inte för killar som poserar, de föredrar hockeyspelare, fotbollsspelare, och andra vars yrke innebär "manligare" saker än att posera framför kameran.

#2  Billy Jonas
2004-06-21 01:30:43

Frågan är väl kanske bara; vill du se bilder av lättklädda männisor vart du än går, oavsätt om de är kvinnor eller män? Är det viktigt för dig, eller vad är det som är viktigt?

#3  Jonas Billy
2004-06-21 01:46:22

Sanningen är att det stör mig inte det minsta att se lättklädda kvinnor (Tvärtom). Och jag bryr mig inte det minsta om män är lättklädda heller. Jag stör mig mer på den inställningen många kvinnor (och män) har idag om hur män skall vara för att slippa kallas osmickrande saker som mansgris, nörd, ingen stil, tönt etc... samtidigt som kvinnorna slår bakut när de utsätts av män för de motsvarande osmickrande kvinnliga tillmälena.

#4  Har kvinnor Alvunger
2004-06-21 13:57:17

det naturligt att posera nakna?? Det var nåt helt nytt. Vi bara känner en inre drift att "hey om jag inte skulle ta av mig lite och shaka tuttarna". Det är knappt jag kan bärga mig på jobbet mot min oemotståndliga drift att posera naken för gamlingarna. Tack och lov att det finns byggjobbare utanför fönstret här hemma så jag får tillfredsställa min naturliga drift.

Hade jag bara haft en stång och en strålkastare så hade mitt liv varit komplett.

#5  Tips Kalle
2004-06-21 15:58:41

Kan det här vara något?
http://www.biltema.se/products/product.asp?iS…

#6  Naturligt Matti
2004-06-21 16:19:01

Tror att han menar helt enkelt att det åtminstone upplevs som det är mer naturligt för kvinnor medans män upplevs som gayiga om de skulle posera, agera som smått efterblivna ungar som hade en finger mot munnen blabla. Dem flesta kvinnor attraheras inte av män som så.
Och därför är det bara naturligt i hur samhället ser ut idag.

#7  Alvunger Billy
2004-06-21 16:26:51

Jag menade inte nödvändigtvis fullt avklädd jag tänkte i största hand på de bikinitjejer som ofta förekommer i annonser för att sälja allehanda produkter (musik, bilar, bindor, schampoo, kaffe, etc) Jag påstod heller inte att alla kvinnor nödvändigtvis vill posera mer eller mindre avklädda framför kameran, utan snarare att de kvinnor som faktiskt vill detta har en naturlig förmåga att få det att se bra ut som män saknar.

Om en kvinna på bild skakar tuttarna blir det knappast en bra bild, tanken är ju att objektet man fotograferar skall vara stilla. Med detta hör inte till saken. Det jag påtalade var kvinnors förmåga att få det att se bra ut när de poserar framför kameran, de kvinnor som vill det allså. Du behöver inte själv känna dig manad =)

Du måste bli medlem för att få skriva i forumet.

Användarnamn:

Lösenord:

Kom ihåg mig


Vill du bli medlem?
Glömt lösenordet?
Problem med inloggning?