feminetik.se feminetik.se

Just nu 1 besökare varav 0 feminetister och 0 jäif:are

Forum

Kvinnor borde tycka om porr


Gå till senaste inlägget#1  Kvinnor borde tycka om porr Fabian
2005-09-16 09:39:38

http://www.expressen.se/index.jsp?d=1180&…

I denna artikel havdas att riktiga feminister stöder porr. Mostandet mot porr bygger i sig pa en förlegad bild av den kvinnliga könsrollen - man godtar inte ens tanken att den sexualitet som portratteras skulle kunna motsvara en kvinnlig sexualitet ocksa.

Vad tycker ni?

#2  Sv: Kvinnor borde tycka om porr ultraliberal
2005-09-16 09:54:14

Håller med, det händer att någon feminist skriver "jag som kvinna tycker det är kvinnoförnedrande med den här typen av sexuell aktivitet", dvs man generaliserar och skapar en pryd kvinnlig könsroll baserad på ens egna sexuella preferenser. IG!

Kvinnokampen är ju en väldigt kvinnodominerad rörelse, och den domineras av en gammal sexistisk kvinnokultur.

Kvinnor som gör sig till "sexobjekt" är kvinnor som är sexuellt utmanande. Konkurrens! Hit med staten och privilegier!

Män som ser kvinnor som "sexobjekt" är män som gillar kvinnor utan att bli beroende av en viss kvinna.

Tråkiga tjejers sexism och pryderi, inte jämställdhet...

#3  Sv: Kvinnor borde tycka om porr TheCarolinch
2005-09-16 10:02:56

jag porr- och prostitutionsliberal och feminist, så visst finns vi. jag tyckte artikeln var klockren.
därmed inte sagt att porr och prostitution inte behöver problematiseras.

#4  Sv: Kvinnor borde tycka om porr Gullegubben
2005-09-16 10:09:30

Jag är emot mediaskildringar där män gör viktiga saker som kvinnor vill men sällan får, eller i alla fall inte av den de önskar och på det sätt de önskar, på eget initiativ, med glädje och utan önskningar om motprestationer.

Jag tycker att det borde finnas en etisk nämnd man kan vända sig mot för att få sådana skildringar censurerade.


Tyvärr har jag och många män internaliserat den matrialkala strukturen i så hög grad att vi inte ens ser dessa mansförnedrande skildringar, utan accepterar dem som normala eller till och med eftersträvansvärda.

#5  GulleGubben billie
2005-09-16 13:23:41

Vad tänker du på här "Jag är emot mediaskildringar där män gör viktiga saker som kvinnor vill men sällan får, eller i alla fall inte av den de önskar och på det sätt de önskar, på eget initiativ, med glädje och utan önskningar om motprestationer."

Jag känner mig så dum som inte lyckas fatta med en gång. Tänker du på alla de där killarna som bygger saker i TV? Händige killen som fixar allt.

eller han i Discovery som bygger "Drömbågar" Choppers eller vad de nu kallas.

#6  TheCarolinch Dushatar
2005-09-16 15:03:40

Prostutitionsliberal? Då är du mer liberal än mig.

#7  Billie Gullegubben
2005-09-16 15:16:20

Min beskrivning är en neutral beskrivning av vad kvinnor gör för män i porren, överförd på vad män gör för kvinnor i andra mediaskildringar. Jag kan inte ge några exempel, jag har internaliserat det matralkala förtrycker så grundligt att jag inte ser dem.

#8  Sv: Kvinnor borde tycka om porr memma
2005-09-16 15:49:39

Porr? Jaså?? Jag tycker den är urtråkig. säger mig ganska litet. Ett trist substitut. Jag är en människa med ytterligt starka känslor. Gå igenom mina inlägg och fundera. Vad är porr mot en lyckad fysisk relation? En ballong bara. Varför ska jag titta på andras orgasmer och skvättande sperma? USCH! Förklara för mig varför jag ska avstå från kärlek i sängen och istället sitta uppe och stirra på ANDRA som jag misstänker kanske inte ens njuter (möjligen av pengarna).
MITT problem är att jag lätt uppfattas som ett porrobjekt, fastän jag är raka motsatsen i mitt inre. Jag AVSKYR porrens objektifierande sidor. Mer vill jag inte säga, men blanda inte ihop mig med någon konstig bild av oss feminister som allmänt stridslystna och sexuellt urvattnade .


Mvh Memma

#9  Kvinnor ... om porr Gullegubben Memma billie
2005-09-16 16:24:14

GG ok? sorry jag har väl inte läst in mig på Matrialismen tillräckligt?

Memma. Porr är kommersiellt. De försöker gissa sig till vad dom kan tjäna mest pengar på. Ungefär som kvällspressen också sätter rubriker efter sensatioer. Naken Chock osv. När ma nsedan tittar så var det varken naket eller nått att chockas av. Porren är ljug förstås.

Men tänk om det var några du känner. Som du tycker om att kramas med och du har avslöjat för henne att du tycker att hennes ma när lika sexig som din egen. Då säger hon. Vi spela in en privat video där vi har sex. Vi lånar bara ut den till de som vi tycker om. Om du och din man vill se den så säg bara till.

Skulle du inte tycka om att se dem ha samlag då? Du tycker redan om att kramas med dem. Du tycker han ser sexig ut.

Alltså ett tankexperiement. Du kan ju vara så mono att du bara tänder på din partner och inte tittar på andra sexiga män.

Det finns bara en man för mig och han är redan min. :)

#10  memma ultraliberal
2005-09-16 18:13:08

Det finns väldigt många saker som jag tycker är urtråkiga. Ska vi förbjuda alla dessa saker?

#11  memma #8 Escapist
2005-09-16 18:40:11

Om du inte är sexuellt urvattnad borde du veta att den praktiskt sexuella delen av porr - onani - är INTE ett substitut för sex. Tvärtom är det ett komplement. Om man avstår från sex för att onanera till porr kanske man har problem, men annars inte.

Att mainstreamporr sedan kan upplevas som tråkig och objektifierande är en helt annan sak.

#12  billie memma
2005-09-16 18:50:52

Du skiftar från kommersiell porr till privatinspelad porr. Jag förstår inte vart du vill komma. Det är något som känns konstigt.
Kanske jag inbillar mig. Jag är väl bara udda som inte hänger med i vinklingarna. Hur som helst, enkelriktade substitut har aldrig intresserat mig. Jag måste få signaler tillbaka som inte är reflexer av min egen inre värld. Det är riktigt, jag är extremt monogam. Är det något fel?? Att smälta ihop med en annan människa fysiskt och själsligt det är något helt annat än en porrfilm och dessutom något enormt mycket mer tändande än en renodlat fysisk hopsmältning. Då är man ju fortfarande bara två stackars ensamma individer som var och en på sitt håll stapplar vidare mot någonting man hela tiden försöker glömma bort. Att under ett samlag intensivt och oupphörligt och med största allvar titta in i den andres ögon, att inte vika med blicken - DET är en annan värld.

Säger Memma som nattade Emma för en halvtimme sedan och tittade in i hennes små undrande ögon.

#13  Sv: Kvinnor borde tycka om porr Ior
2005-09-16 19:04:03

Hmm... Svårt ämne... porr... Vad är det? Var går skillnaden mellan porr och erotik? Går gränsen vid uppvisandet av könsdelar? Har vi alla samma definition av vad porr är? Om inte, diskuterar vi samma sak då när vi gör våra inlägg? Är erotik ok, men porr dåligt? Vad tycker ni? Nakna människor i vanliga spelfilmer, är det ok? Vad är porr för er?

#14  Sv: Kvinnor borde tycka om porr Michea
2005-09-16 19:15:32

Suck. Om det är något som är "förlegat" så är det idén om att alla som inte gillar porr skulle vara pryda.

Det är ju naturligtvis helt uteslutet att det skulle kunna ligga tankekraft och övertygelse bakom ett sådant ställningstagande, självklart baserar man sin åsikt på sina egna preferenser och ingenting annat. Gillar man inte att se plastikopererade människor med tomma ögon kopulera med varandra och uppge höga, falska stön - ja, då måste man ju vara pryd.

#15   Escapist
2005-09-16 20:28:35

Memma:
Det är ingen som förnekar dig din sexupplevelse och personliga inställning till sex. Tvärtom låter den trevlig. Men den är inte allmängiltig för alla personer och situationer. Att döma ut allt sex som inte är ömt och passionerat dömer ut många, många människor som frivilligt och glatt har sex på alla möjliga sätt. Och återigen, porr är inget substitut. Det påståendet skapar bara en nidbild av alla som tittar på porr.

Michea:
Nej, det är klart att man inte behöver vara pryd. Det är en fördom lika generaliserande och moraliserande som att all porr är tom, meningslös och förtryckande.

#16  #14 Michea feather
2005-09-16 20:47:06

Just precis.
Och porrfilmsaktörer brukar alla se ut på ett visst sätt. Jag har aldrig sett en porrfilmsaktör som framstått som det allra minsta attraktiv, tvärtom. Bara de stendöda ögonen räcker för att jag ska vara totalt ointresserad. Herregud, jag är ingen nekrofil...
Och allvarligt talat, utan feromoner faller ju halva grejen!

Jag har funderat mycket på det där med sexobjekt förresten. Och det är ju egentligen inte förnedrande att någon lite flyktigt betraktar en som ett sexobjekt.
Förnedringen uppstår först när objektifieringen serveras TILLSAMMANS med förakt. Så är visserligen ofta fallet, men absolut inte alltid.

Och enda problemet med mainstreamporr är att porrskådisar är så dåliga skådisar - hade de varit bra skådisar hade de sysslat med kvalitetesfilmer eller teater. Själva systemet med att porr har lite sjabbig status leder ju direkt till att nästan enbart halvrisiga skådisar och filmproducenter deltar i produktionen.
Bra porr kommer inte produceras förrän den blir rumsren och helt befriad från förakt - någon som tror att det kommer ske inom en snar framtid...?

#17  Sv: Kvinnor borde tycka om porr kezo
2005-09-16 21:13:19

"Kvinnor borde tycka om porr"

Tycker att rubriken är lite konstig. Vaddå "borde"?

Det finns redan ganska gott om kvinnor som gillar porr, precis som det finns män som INTE gillar porr. Men generellt kan väl sägas att mycket av mainstreamporren är gjord just för att tillfredsställa manliga heterosexuella, och det tilltalar inte många kvinnor. En del kvinnor efterfrågar annan typ av erotik, andra inte.
Vad artikeln anser att kvinnor "borde" tycka, finner jag tämligen irrelevant, precis som en del feministers åsikter om vad kvinnor bör tycka och gilla. Däremot kan man alltid - både utom och inom feminismen - problematisera porr och dess konsekvenser på ett generellt plan.

#18  #12 Memma billie
2005-09-16 22:41:52

"Att under ett samlag intensivt och oupphörligt och med största allvar titta in i den andres ögon, att inte vika med blicken - DET är en annan värld."

Jag har varit ofrivilligt ensam nu ca 20 år. Tror du itne jag längtar intensivt efter det du berättar om.

Att då bli förlöjligad av feminister här i forumet för att man uppskattar att se på en kvinna blir ett slag under bältet.

Självklart ska det vara ömsesidigt.

Det tankeexperiment jag försökte få din kommentar till var en fråga om ömsesidighet. Det är alltså en kvinnlig vän till dig. Du har känt henne sedan ni var i dagis. Ni har alltid kramas och glatt berättat allt som händer i varandras liv. Hon har nyss blivit ihop med en ny kille och kommer och hälsar på dig och din man. Du gillar hennes nya kille och det gör di nman också. Verkligen sjysst kille och ser bra ut också säger din man. Hon föreslår att ni ska titta på deras film tillsammans.

Du behöver inte svara. Utan tänka för dig själv. Ni är fyra i rummet. Alla fyra är helt ömsesidigt med på att dela upplevelsen de haft tidigare.

Hade Porrfabrikörerna den ödmjuka inställningen, vad skulle vara fel med det. De kunde spela in bara äkta par som ömsesidigt älskar varandra. Inga pengar inblandade. Du lånar på det vanliga bibliot. Inga pengar inblandade för någon part De som spelar in gör det på fritiden efter vanliga jobbet som vanliga filmprodcenter.

Som tankeexperiment? Vad skulle vara fel i det?

Håller med Escapist om onani. Det är inte samma som att "Att under ett samlag intensivt och oupphörligt och med största allvar titta in i den andres ögon, att inte vika med blicken - DET är en annan värld."

Men att äta ensam är inte fel heller. Det är inte substitut för att äta tillsammans med någon man älskar.

#19  billie memma
2005-09-17 08:22:58

Har jag uttalat mig nedvärderande om onani? Visa mig den mening där jag gjort det. Att leva utan en karl är väl inte att leva avsexualiserad?? Vad är det för dumt tänkt? Jag talar om OBJEKTIFIERINGEN. Jag kan bli alldeles för öppen av mig. Långt mer än vad som är nyttigt och det är ett problem när jag skriver här på JÄiF- sidan. MIN EGEN ERFARENHET som jag talade om precis i början av mitt medlemsskap är väldigt tråkig. Ingen har någonsin kunnat anklaga mig för att vara en sval likgiltig kvinna.
Varför ska jag då mer eller mindre tvingas titta på porrvideos tillsammans med en kille som sedan ser på mig med ensidig porrblick? JAG har inga problem att få en kille upptänd. Mitt problem är att uppfattas som en människa. Jag fick vid 23 den jobbiga upplysningen att jag hade chansen 1 på 10 eller så att få barn. Jag fick en dotter tio år senare, men över flera jobbiga förhållanden, delvis sönderporrade och bitvis med inslag av det jag kallar för halvvåldtäkter. Jag invänder inte mot den ensamma killens behov av porr. Men jag känner till objektifieringens konsekvenser. Alvunger skrev någonstans om sin definition på feminism: ATT FÅ VARA MÄNNISKA. Jag är den första att skriva under på det. Den definitionen är den djupaste av alla mänskliga sanningar. Jag tänker ibland på min egen kommande död, möjligen avlägsen, vad vet jag, men det ger perspektivet. Jag vill inte dö utan att ha varit människa.
Jag skulle aldrig svara dig om jag inte uppfattade dig som en man med hjärta. Men vi har väldigt olika uppfattning om porrens svarta sidor.

Mvh Memma och Emma som ska plocka svamp om ett par timmar!

#20  Sv: Kvinnor borde tycka om porr billie
2005-09-17 11:47:59

"objektifieringens konsekvenser" och om att " få vara en människa".

vi är rörande eniga om att beteenden får konsekvenser och vår längtan att " få vara en människa" men kanske oense om vad det är. Stort tack för ditt svar också i annan tråd.

Billie vill också " få vara en människa".

#21  memma Escapist
2005-09-17 13:26:52

Jag är ledsen att höra att du haft sådana upplevelser, men det låter som om du haft mer problem med dina killar män än porr i sig. Tvånget att titta och den dåliga attityden var det väl killarna som stod för?

Jag skulle vilja säga att folks upplevelse av porr i stort skiljer sig markant, av goda såväl som dåliga sidor. Jag ser inte din sida av saken som irrelevant eller oberättigad, men inte heller någon annans sida. Det finns faktiskt en mängd aspekter som många ser som något bra, inte bara ensamma killar. Kan du acceptera det och inte ropa efter förbud och censur . Trådens titel - att kvinnor BORDE gilla porr - är i det sammanhanget helt fel. Det borde stå alla fritt att gilla eller ogilla det som det passar dem, så länge de kan acceptera att andra har en annan syn på saken.

#22  Sv: Kvinnor borde tycka om porr loix
2005-09-17 14:56:58

Som en del redan berört: Kvinnor 'borde' inte tycka om porr (män 'borde' inte heller tycka om porr).

Däremot 'borde' de hylla principen som möjliggör att det får existera porr. Självägandet. Det är två vitt skilda saker. Vad man tycker om porr behöver inte utesluta att man står för principen som tillåter porr (eller prostitution för den delen). Att stå för den principen utesluter inte heller att man kritiserar porr, kommersialism eller vadhelst som berör.

Att kritisera porr innebär inte nödvändigtvis att man vill förbjuda porr.

Personligen tycker jag att porrmarknaden generellt är hopplöst trist för kvinnor.

#23  Sv: Kvinnor borde tycka om porr MickeC
2005-09-17 15:13:44

99 procent av porren idag handlar om manliga fantasier. Lite ifrån sidan, lite bakifrån, lite analsex, lite oralsex och sen spruta i ansiktet. Det handlar inte om att kvinnor är prydda, eller om att folk moraliserar. Om det producerades lite porr för kvinnor så kanske kvinnor skulle börja konsumera den också?

Jag tycker snarare att det handlar om att vissa män vill tvinga på sina egna sexuella preferenser på kvinnor, och om de inte är med på spelet så är de helt enkelt prydda.

#24  MickeC Escapist
2005-09-17 15:34:26

Porr för kvinnor har testats och har inte fallit särskilt väl ut hittls, så vitt jag vet. Förutom sprut i ansiktet, som förmodligen helt är en porrfilmskonstruktion, skulle inte kvinnor gilla sex från sidan? Eller sex bakifrån eller oralsex? Ditt tankesätt antyder att det finns en fundamental skillnad i mäns och kvinnors sexualitet, att kvinnor inte gillar att knulla eller blir kåta.

#25  Sv: Kvinnor borde tycka om porr billie
2005-09-17 16:10:10

"Om det producerades lite porr för kvinnor så kanske kvinnor skulle börja konsumera den också? "

som redan påpekats det trodde en kvinna och skapade Playgirl. Gick inget bra alls ekonomiskt. Hon fick ta in mer och mer bögporr så att stor del av kunderna var inte kvinnor som fick se den sorts män de gillar utan killar som fick se de killar de gillar. Det var enda sättet att få tidningen att överleva.

Om detta med kvinnors sexualitet är en social/kuturell grej och inte en biologisk då är sociala konstruktioner lika tröga och determinerande som biologiska beskylls vara. Kvinnor har haft bilder på män sedan 17 talet eller längre tillbaks. Statyer av nakna män har ju funnits mycket länge.

Tror mer det har med x nivåer att göra. Om det är hormoner vet jag inte. Det får forskarna ta reda på men det samvarierar med hormoner verkar det. Förälskelsehormoner tex.

Determinerad? Jag tror att vi alltid individuellt kan förhålla oss till både biologiska och socialt kulturella strukturella mönster av normer och förebilder.

Vi är inte tvungna att göra som det so mdeterminerar oss sänder signaler om. Vi kan som individer alltid undvika att följa mönstret. Vad vi troligen inte kan göra är att helt ta bort impulserna. De kan finnas där omedvetet pga av att det är tabu att inse att de finns där.

#26  Escapist MickeC
2005-09-17 16:39:36

Nu tolkar du in lite för mycket, jag påvisade hur en generell porrfilm är upplagd för att påvisa en poäng. De flesta kvinnor enligt mina erfarenheter gillar inte att bli sprutade i ansiktet, ändå förekommer det i så gott som vart enda porrfilm. Vad säger det dig? Mig säger det att dagens porr är för män. När du och andra då påstår att kvinnor är prydda och dylikt som inte gillar att se detta så säger du samtidigt att sex endast kan ske på dina villkor.

Jag anser inte att det finns några fundamentala skillnader på mäns och kvinnors sexuallitet, men jag är övertygad om att sex måste ske på bådas villkor. På duken är det på männens villkor, därav kan vi inte heller förvänta oss att kvinnor ska gilla porr.

#27  Billie MickeC
2005-09-17 16:52:48

Visst är porr och erotik fortfarande skambelagt för många kvinnor, vilket givetvis gör det svårt att producera för kvinnor. Det har jag inte förnekat, men samtidigt är det att börja i fel ände att klaga på att kvinnor inte konsumerar dagens porr.

#28  Micke billie
2005-09-17 18:22:28

Micke, jag tror den som började tråden vill provocera?

"det att börja i fel ände att klaga på att kvinnor inte konsumerar dagens porr. "

Tycker jag också. Jag har problem med hur porren är upplagd också.

Dessutom tillhör jag tydligen en minoritet som älskar opumpade bröst.

Helt opåverkad är jag väl inte av bilder på Viktoria Silvstedt men jag ser det som ett otroligt destruktivt mode. Tycker inte heller om piercing och tatueringar.

Men om det inte sålde så skulle det väl upphöra antar jag.

Om jag inte var så blyg skulle jag starta en klubb för beundrare av opumpade brudar. Hoppas ingen blir arg nu.

#29  billie Escapist
2005-09-17 18:45:25

Starta en klubb som hyllar individuella turn-ons (hmm kommer inte på någon bra svensk motsvarighet) istället. Problemet är inte stora bröst i sig som jag ser det, utan den sociala likriktning och tryck som förminskar det fria valet och ökar antalet som känner sig avvikande.

#30  Escapist billie
2005-09-17 19:17:28

"Starta en klubb som hyllar individuella turn-ons "

Har ingen aning jag heller hur man ska säga det. Preferenser låter så klinsikt akademiskt :) Fetish vet jag inte hur man stavar till.

Jag blev mäkta förvånad när jag upptäkte en sajt som älskade kvinnors nakna fötter. Jag blev förstummad. Fötter är ju äckligt kalla och ser helt förstörda ut av trånga skor. Hur kan de nåt sexigt i det? Andra gillade bilder på rökande kvinnor. Helst kändisar verkar det. Finns tydligen hur mång avarianter som helst. En sida gillade ordentligt överviktiga kvinnor. Så du har rätt det är nog bättre att ha bredd än bara opumpade.

Självklart ska den som inte mår bra få operera sig . Jag lägger mig inte i det. Det jag tycker är så sorgligt är att de som är hur vackra som helst har fått för sig att de måste bli ännu mer sexiga.

Det ser inte vackert ut alls. Ok de tycks ju nöjda själva men vad händer om 5 eller tio år. Det blir förhårdnader som förstör sedan.

Nä jag har fortfarande inte lyckas tända på fötter men knän har börjat påverka mig och det brydde jag mig inte om förut.

#31  billie feather
2005-09-18 05:50:25

billie, jag tycker du verkar vara en urhärlig, genomärlig, förträfflig människa, och jag vill ge dig cred för allt du skriver här och en massa annat (även om jag ibland inte håller med i sakfrågan) och jag hoppas att du slipper vara ofrivilligt ensam an endaste dag till och ingen har rätt att förlöjliga dig för att du uppskattar att se på kvinnor - och när det händer, försök att inte ta det personligt, även om just DU inte föraktar eller kränker de kvinnor du ser på så är många kvinnor vana vid att förknippa fenomenen - de som tafsar på en på tunnelbanan eller behandlar en med förakt eller kallar en hora eller beter sig hotfullt edy ser ju OCKSÅ på kvinnor med en viss typ av intresse, och händer sådant en individ tillräckligt ofta så tröttnar just den individen på att bli betittad öht, och vädrar det här på forumet, med effekten att i princip alla som tittar uppskattande på kvinnor känner sig träffade trots att de inte har gjort sig skyldiga till några kränkningar...
*försenad fredagskram*

#32  Feather billie
2005-09-18 14:04:18

Stort leende till Feather

#33  Sv kezo
2005-09-18 14:39:55

Jag tror att det MickeC tar upp i #23, #26 och #27, sätter fingret på en stor del av problemet idag. Ibland jämförs porr med våldsfilmer, och "det är ju inte skadligt för de flesta". Skillnaden är att de flesta par inte går hem efter en actionfilm och planerar att leka tjuv och polis/ skjuta någon. Medan en porrfilm på ett mer direkt sätt verkar fungera som inspirationskälla. Många vill bokstavligen testa det som visas i porrfilmerna, och ibland är det säkert berikande för båda. Men ibland är det bevisligen tvärtom, speciellt när fler och fler unga kvinnor kommer till gynekologen med sprucken ändtarm/ sönderrakat underliv etc

Frågan är: vad ska vi göra åt DET problemet? (Som tycks växa).

Det behöver inte ha med porren i sig att göra. Men det har definitivt med porren som "normskapare" att göra. Det någon säger när den tycker att partnern är "pryd" som inte vill kolla på det och det/ testa det och det, är ju egentligen precis det som MickeC säger: "Gillar du inte det som JAG gillar, är du pryd".

Det är egentligen lite märkligt att det inte förs en större debatt om de killar och män som faktiskt beter sig så här.

#34  #28 billie Roger
2005-09-18 15:13:10

Vill bara låta dig veta att du inte alls är ensam, jag hatar silikonbröst, sminkning, tatueringar och piercing ja även i öronen. Ser dessa som förlegade och förfulande, dock anser jag att man ska ha någon slags kontroll på kroppsbehåringen detta gäller män lika mycket som kvinnor. Dessutom vet jag att det är vanligare än vad man tror, att män tycker så. Har flera kompisar som håller med mig på den punkten, har tyvärr också kompisar som inte håller med.

#35  Sv: Kvinnor borde tycka om porr Peggy
2005-09-18 16:39:56

"har tyvärr också kompisar som inte håller med. "

Eh, måste alla tycka som du eller?

Jag tycker att Roger Waters är skitsexig, men TYVÄRR så föredrar min man David Gilmour? Nä det gör inte sense va?

Varför vill du att dina polare ska gå på samma brudar som du, det låter lite korkat faktiskt?


(ovanstående är en parentes och en produkt av en förvirrad hjärna, skål!)

#36  Roger Peggy mfl billie
2005-09-18 21:36:20

"dock anser jag att man ska ha någon slags kontroll på kroppsbehåringen detta gäller män lika mycket som kvinnor."

Peggy tar upp Roger Waters. Har ingen aning vem han är. Ge mig några sekunder. vänta ... oj, :) synd att jag inte är tjej han såg verkligen manlig ut. Jaha och David Gilmour gillas mer av din man. Spännande.
vänta ... ok, han ser ännu manligare ut tror jag. Lite som Meatloaf :)

Men det hade inte med Rogers grej om behåring?

Roger menar du noppa ögonbryn om de är buskiga och växer ihop?

Eller syftar du på hår på händer armar ben rygg osv.

Kanske blir OT. Ibland kan det väl störa om det är ovanligt mycket hår kanske.

Peggy frågar " Varför vill du att dina polare ska gå på samma brudar som du, det låter lite korkat faktiskt?"

Nää korkat är det väl inte. Beror på hur han tänker om det. Om han nedvärder dem för att de har annan smak.

Ta naiva mig jag föredrar blondiner. Vet inte hur jag ska definiera "föredrar" men på en skala 0-100 så är blondiner från 75 til 100 beroende om det är äkta eller fusk och andra nyanser. Rödhåriga ligger väl mellan 50 till 90 eller nåt. Svarthåriga mellan 25 till 50.

Om jag bli ihop med en blondin och hon får för sig att hon trivs bättre som kolsvart hår då blri jag besviken. Förstöra nåt som är så vackert.

Sp jag skulle förså Roger om han säger att det är ju mycket lättare att uppleva nåt gemensamt med kompisar om man är ense om nåt i livet. Blondiner tex. Om jag blev bekant med ett gäng män som all gillar svarthåriga kvinnor så skulle ajg behöva lägga band på mig om det ens går. De skulle nog läsa av mitt kroppsspråk varje gång de nämner någon de ser som sexig. Min kropp skulle förråda mitt ointresse.

Det betyder ju inte att jag inte kan älska oc hvilja leva med en som inte är blond men jag skulle inte spontant få syn på henne på stan. Hon skulle få ställa sig framför mig och säga. Hallå där, du ser ju inte mig! Finns en sång där en svarthårig tjej sjunger just det. Du ser rakt igenom mig. Är jag inte tillräckligt snygg för din smak frågar hon. Ge mig en chans för jag gillar dig säger hon.

#37  Billie kezo
2005-09-18 21:52:57

Jag förstår inte alls. Skulle olika smak på utseende hos det motsatta könet, vara ett hinder för vänskap?

Kanske är det bara jag som upplever det som en jävligt ytlig grej.
Man blir ju oftast vänner för att man har något gemensamt. Och visst kan det ibland vara favorithårfärg hos potentiella partners.
Men vanligen är det nog djupare ting än så. Ett fritidsintresse, värderingar mm.

Lite trist borde det bli i längden, att bara sitta och diskutera blondiner och brunetter etc som går förbi... (Nu tror jag inte att män som gör det, BARA har det intresset - och just därför tycker jag det är en lite märklig grej att hänga upp sig på).

Själv bryr jag mig inte så mycket om någons hår- eller hudfärg, tittar mer på andra grejer. Och kroppshår är naturligt, som jag ser det. Inte så att man måste ha det, men jag har svårt att förstå anti-hår-hysterin. En person ska vara riktigt lurvig, nästan ha päls, innan jag reagerar : D

#38  Sv: Kvinnor borde tycka om porr billie
2005-09-18 22:17:14

nä jag tog i lite :) men det blir ju lite besvärligt ibland. Som om du gillar hårdrock och den andra romantisk pop nåt.

#39  feather, billie, MickeC Zana
2005-09-18 22:37:14

feather #31
Måste instämma i vad du skrev om Billie. Billie; jag hoppas att du hittar en lika empatifull och bra människa som dig själv mycket snart!

Micke C skriver:
"Jag anser inte att det finns några fundamentala skillnader på mäns och kvinnors sexuallitet, men jag är övertygad om att sex måste ske på bådas villkor. På duken är det på männens villkor, därav kan vi inte heller förvänta oss att kvinnor ska gilla porr"

Huvudet på spiken.
Att kvinnor genomgående behandlas som slampor/objekt, till för att tillfredställa män i porrfilmer, är inte bara avtändande, utan även deprimerande. (Och hur upphetsad blir man då?).

#40  rättning #39 Zana
2005-09-18 22:40:46

Märker att det blev lite felsyftningar så för att ingen ska få för sig att jag menade att kvinnor skulle finnas till för att tillfredställa män i porrfilmer ;P Så vill jag förtydliga och omformulera mig...

Att kvinnor genomgående behandlas som slampor/objekt i porrfilmer, enbart till för att tillfredställa män, är inte bara avtändande, utan även deprimerande. (Och hur upphetsad blir man då?).

#41  Sv: Kvinnor borde tycka om porr Peggy
2005-09-18 22:48:38

LOL, Billie, tack!

Jag sa det där om Meatloaf till min man, han ger mig fingret.

HA HA HA HA, tusen tack Billie, du är guld!

X-D

#42  Sv: Kvinnor borde tycka om porr SophieG
2005-09-19 07:08:36

Zana skrev:
" Huvudet på spiken.
Att kvinnor genomgående behandlas som slampor/objekt, till för att tillfredställa män i porrfilmer, är inte bara avtändande, utan även deprimerande. (Och hur upphetsad blir man då?)."

Hur vet du det?

Jag älskar porr och ifrågasätta verkligen att kvinnor "genomgående behandlas som slampor/objekt, till för att tillfredställa män i porrfilmer".

Det här påstås ofta av porr"motståndare", men jag ser lite bevis för det.

Kan Zana backa upp detta svepande påstående?

#43  SophieG Golem21
2005-09-19 09:28:34

Jag tror att feministerna inte har fattat vad porr handlar om. Den finns ju för att tillfredsställa vårt behov av fantasier och för att utmana tabun.
Och eftersom vi alla är olika så finns det idag porr för en massa olika smakriktningar. Feta, smala, unga, gamla, dvärgar, undergivna, dominanta - alla får de plats på det smörgåsbord som t ex internet ger oss. En del tilltalar oss, annat inte.

Visst kan porren objektifiera människor. Jo, och det gäller både kvinnor och män. Men ännu viktigare är att objektifieringen inte måste betyda detsamma som att de som tycker om porr har en syn på sina medmänniskor som blott och bart objekt. Porren låter oss leka med olika roller och den utmanar våra innersta drifter och tabun utan att rationalisera, förklara. Det tycker jag är helt fantistiskt! Det är dessa aspekter som gör den så lockande! Den är på en och samma gång djurisk och irrationell - ett slag i ansiktet på den välpolerade moderna människans vackra yttre!

Jag anser att det inte är porrens fel om människor behandlar andra som objekt/slampor. Felet ligger i dålig uppfostran och avsaknad av respekt för sina medmänniskor.
Sunt tänkande individer vet hur man skiljer på objekt och subjekt, de vet att porrfilmer inte handlar om verkligheten utan om fantasier.

#44  Sv: Kvinnor borde tycka om porr TheCarolinch
2005-09-19 09:30:07

zana

min erfarenhet av den mainstreamporr jag har sett är att ja, visst sker sexet efter manliga premisser, men en ganska viktig del av det är ju att kvinnan ska _spela_ att hon njuter av det. samtidigt så ser de flesta manliga porrskådisar inte sådär uppenbart glada ut, utan brukar hålla sig med en sammanbiten och koncentrerad uppsyn. så jag undrar om inte din bild är ganska grovt förenklad.

#45  MickeC Golem21
2005-09-19 09:36:57

"På duken är det på männens villkor, därav kan vi inte heller förvänta oss att kvinnor ska gilla porr".

Vad har du för belägg för att kvinnor inte gillar porr? Jag skulle tro att fler och fler kvinnor tycker om porr, bl a för att utbudet är större idag. De kvinnor som inte är outhärdliga moralister eller hindras av blyghet och prydhet kan idag finna något som tillfredsställer deras behov.

Tyvärr är det så att många kvinnor lider av att deras fördömande medsystrar talar om för dem vad de ska tycka och göra. Att tycka om porr är inte politiskt korrekt.

#46  Golem21 Willow
2005-09-19 09:46:06

"De kvinnor som inte är outhärdliga moralister eller hindras av blyghet och prydhet kan idag finna något som tillfredsställer deras behov. "

Måste man vilja leta upp porr som duger? Är det ett tvång? Jag är fan inte pryd eller moralist bara för att porr inte intresserar mig. Punkt.

#47  SophieG #42 Carolinch #44 Zana
2005-09-19 09:55:26

SophieG,

Dagens mainstreamporr är skapat av män för män, detta tycker i alla fall jag går igenom starkt. Gärna av män med en taskig kvinnosyn. Självklart finns det som alltid undantag. Sex på film i sig har jag absolut ingenting emot, tycker dock att det är sorgligt att våra tonåringar lär sig om sex genom den sunkiga porren. (Finns inte direkt ett bredbandsfilter med icke sexistisk porr för 13-åringar).

Carolinch
"min erfarenhet av den mainstreamporr jag har sett är att ja, visst sker sexet efter manliga premisser, men en ganska viktig del av det är ju att kvinnan ska _spela_ att hon njuter av det. samtidigt så ser de flesta manliga porrskådisar inte sådär uppenbart glada ut, utan brukar hålla sig med en sammanbiten och koncentrerad uppsyn. så jag undrar om inte din bild är ganska grovt förenklad".

Självklart menar jag inte att det alltid skulle vara objektifierande av kvinnan, men alltför ofta. Synen, en kvinnokropp i centrum och håriga stormagade killar som penetrerar denna stönande tingest från alla hörn är alltför vanligt. Objektifiering i allra högsta grad anser jag.

Kan man inte problematisera mainstreamporrens sexism, som den ser ut idag, så anser jag att man är ganska bra på att blunda.

#48  Golem21 kezo
2005-09-19 10:03:35

CITAT: "Sunt tänkande individer vet hur man skiljer på objekt och subjekt, de vet att porrfilmer inte handlar om verkligheten utan om fantasier." SLUT CITAT

Tyvärr finns det i så fall många icke sunt tänkande indvider i vårt samhälle, eftersom de uppenbarligen vill testa det som visas i filmerna. Analsex har säkert alltid förekommit, men varför har det blivit så vanligt de senaste 10 åren? När jag var tonåring ansågs analsex typ vara något bögar sysslade med (fördomsfullt, ja). Idag har enligt undersökningar ca hälften av alla 20-åriga tjejer haft analsex. Men är det en positiv utveckling när barnmorskor slår larm om skador? Är det en positiv utveckling när läkare slår larm om bestående men efter "fisth-fucking"? Det senare är förmodligen en marginell företeelse fortfarande, men HAR blivit vanligare, ja. Var kommer det ifrån om inte från porren? Som visst bara var en fantasi, inte verklighet (ehh ?)

CITAT: "De kvinnor som inte är outhärdliga moralister eller hindras av blyghet och prydhet kan idag finna något som tillfredsställer deras behov." SLUT CITAT

Samma låga angrepp som vanligt hos (företrädesvis manliga ) porrförespråkare. Kvinnor som inte gillar porr är "moralister"!
(Kom här lilla gumman, du ska nog se att du gillar det om du bara provar lite...) Eller hur ska jag tolka det?

Eftersom du verkar bekymra dig så mycket över att kvinnor i allmänhet och feminister i synnerhet inte får sina sexuella behov tillfredsställda, kan jag lugna dig med att de flesta jag har träffat är fullt nöjda på den punkten. Med eller utan partner. Med eller utan porr. Trots att kvinnlig sexualitet fortfarande är mer "tabu" än manlig, har jag träffat fler missnöjda män. (Jag-får-aldrig-scora-det-borde-vara-tillåtet-att-köpa-sex-buhu!)

#49  Willow Golem21
2005-09-19 10:08:14

"Måste man vilja leta upp porr som duger? Är det ett tvång? Jag är fan inte pryd eller moralist bara för att porr inte intresserar mig. Punkt"

Nej, det är inget tvång att tycka om porr. Det har jag heller inte påstått. Om du hade läst mitt inlägg noga så hade du sett att jag skriver: "Jag skulle tro att fler och fler kvinnor tycker om porr,
bl a för att utbudet är större idag".
Det kan förklaras av de skäl jag angett. Därtill kommer att det finns kvinnor och män som är asexuella eller inte går igång på porr. Så enkelt är det. Punkt

#50  Sv: Kvinnor borde tycka om porr Peggy
2005-09-19 10:30:48

"De kvinnor som inte är outhärdliga moralister eller hindras av blyghet och prydhet kan idag finna något som tillfredsställer deras behov. "

Snarare är det så att just porren är bland de värsta moralisthärdarna vi har i västvärlden. Det finns få medieyttringar med en så stenåldrig sexulmoral a la Alf Svensson, som porren har.

Nej tack till det.

#51  Kezo Golem21
2005-09-19 10:32:35

Kezo skriver:
”Tyvärr finns det i så fall många icke sunt tänkande individer i vårt samhälle, eftersom de uppenbarligen vill testa det som visas i filmerna.”

Just det. Där har vi problemet. Om vi uppfostrar våra söner och döttrar att respektera och ta hänsyn till varandra så kommer de problem som du nämner att minska. Ingen har rätt att tvinga någon annan att ställa upp på fistfucking, analsex eller vad det nu kan vara för något. Men varför lastar du porren för detta? Övergrepp mot kvinnor har inget med porr att göra. Tror du inte att kvinnor utnyttjades sexuellt på 1800-talet? Tror du inte att övergrepp mot kvinnor förekommer i länder med porrförbud (t ex Iran?).
Att metoderna för sexuellt förtryck kan variera har inget att göra med grundorsaken: bristande respekt för andra människors integritet. Varför stirra sig blind på medlen för förtryck (t ex press och tvång att ställa upp på analsex) i stället för att fråga: vad är det som gör att människor utnyttjar andra? Hur ska vi förhindra det?

Kezo skriver:
Samma låga angrepp som vanligt hos (företrädesvis manliga ) porrförespråkare. Kvinnor som inte gillar porr är "moralister"!
(Kom här lilla gumman, du ska nog se att du gillar det om du bara provar lite...) Eller hur ska jag tolka det?

Nej, det finns också kvinnor som är asexuella eller inte går igång på porr. De övriga tillhör kategorierna moralister eller blyga, pryda flickor (som också ofta är moralister).
Jag tycker att porrmotståndarna ska ägna kraft åt betydligt större problem i dagens samhälle, såsom att engagera sig i grundorsaker till sexuellt förtryck – inte vilka medel som används.

Kezo skriver:
”Eftersom du verkar bekymra dig så mycket över att kvinnor i allmänhet och feminister i synnerhet inte får sina sexuella behov tillfredsställda, kan jag lugna dig med att de flesta jag har träffat är fullt nöjda på den punkten. Med eller utan partner. Med eller utan porr. Trots att kvinnlig sexualitet fortfarande är mer "tabu" än manlig, har jag träffat fler missnöjda män. (Jag-får-aldrig-scora-det-borde-vara-tillåtet-att- köpa-sex-buhu!)”

Hmmm, jag undrar vart du vill komma. För det första så tror jag att varken du eller jag vet om ”kvinnor och feminister” (eller män för den delen) får sina sexuella behov tillfredsställda. För det andra så var det inte det som diskussionen handlade om. Jag trodde att vi skulle diskutera porr. Men jag kan nämna för dig att jag har träffat många kvinnor som faktiskt tycker om porr, men som ligger lågt med detta eftersom ”fina” flickor inte ska tycka så.

#52  Peggy Golem21
2005-09-19 10:45:35

Peggy skriver:
"Snarare är det så att just porren är bland de värsta moralisthärdarna vi har i västvärlden. Det finns få medieyttringar med en så stenåldrig sexulmoral a la Alf Svensson, som porren har."

Vad menar du med detta? Du måste ha missförstått allting.
Porr handlar om fantasier och tabun, om djupa komplicerade drifter bortom kulturens fernissa av normer och moral. Det är därför den är så lockande, ifrågasatt och kontroversiell. Hela SM-rörelsen är uppbyggd kring dessa fundament!

Porren är inget annat än ett spel för vår fantasi. Den som förlorar sig i spelet utvecklar samma typ av beroende som drog- och spelmissbrukare.

Sedan har vi kategorin som inte förstår att porr är ett spel utan tror att det är verklighet. Det är samma människotyp som tror att Halflife 2 är verklighet och som bestämmer sig för att förändra verkligheten med en k-pist.

Det enda sätt att förhindra folk från att blanda ihop fantasi med verklighet är att lägga kraft på uppfostran.

#53  Golem21 kezo
2005-09-19 10:48:51

CITAT: "Varför stirra sig blind på medlen för förtryck (t ex press och tvång att ställa upp på analsex) i stället för att fråga: vad är det som gör att människor utnyttjar andra? Hur ska vi förhindra det?" SLUT CITAT

Som jag ser det, måste man titta på båda delarna, inte bara på det ena eller det andra, om man vill ha en förändring. Men det var egentligen inte detta mitt inlägg kritiserade, utan påståendet att porr "bara" är fantasi och inte har med verkligheten att göra.

Vidare kanske jag generaliserar lite för mycket (jag skrev dock uttryckligen at det handlar om personer JAG har träffat, inte hela världen.) Men jag tycker att du generaliserar på ett lika felaktigt sätt när du försöker kategorisera kvinnor som gillar/ inte gillar porr. Det finns tusen orsaker till att tända/ inte tända på porr, har inte bara med moraluppfattning/ grad av sexuell lust att göra (även om det spelar in). I ditt inlägg låter det dock (rätta mig om jag har fel) som att tända på porr är det "normala", att inte göra det är det "avvikande". Det är lika fördomsfullt som att påstå (vilket jag aldrig har gjort) att det är "fult" att gilla porr.

Och jag har också träffat "fina flickor" som inte vågar stå för vad de egentligen tycker eller tänder på. Liksom jag har träffat män som sätter likhetstecken mellan "tjej som gillar sex" och "hon gillar det som jag gillar". Och det är DET som blir så fruktansvärt fel! Däremot är jag inte motståndare till alla former av porr/ erotik, bara för att jag anser att det finns stora problem inom porren.

#54  Sv: Kvinnor borde tycka om porr Peggy
2005-09-19 10:49:54

Du bevisar själv det jag menar.

Jag har på två ställen i mitt liv hört talas om sex som förbjudet: i porr och från min frikyrkliga mormor.

Vi andra tycker inte att sex är så förbjudet eller tabubelagt. Vi tycker att det är rätt naturligt.

#55  Kezo Golem21
2005-09-19 10:58:21

Ja, det är möjligt att jag generaliserade en del när det gäller kvinnors inställning till porr. Och jag kanske var onödigt provocerande. Det finns ju ännu fler orsaker, t ex avståndstagande som bottnar i svåra sexuella upplevelser (t ex övergrepp).

Det viktigaste för mig är att:
1. Framhålla att porren i sig inte handlar om kvinnoförtryck
2. Att förtryck (tvång till analsex, fistfucking etc) är metoder och inte orsaker till förtryck. Förtryck handlar om att med olika maktmetoder tvinga andra till undergivelse. Detta förtryck var sannolikt större på 1600-talet, då porren inte fanns, än vad det är idag.

#56  Peggy Golem21
2005-09-19 11:05:35

Du läser mycket slarvig. Jag har aldrig påstått att sex handlar om något förbjudet. Jag säger att porren handlar om detta.
Sex ska givetvis inte vara förbjudet eller tabubelagt (även om det kan finnas många som lockas av detta för att ge sexlivet en extra krydda, t ex swingers!).
Men porren handlar oftast om det tabubelagda. Porren låter dig bli en betraktare, (en smygtittare) för en stunds lustupplevelse utan risk för baksmälla. Jag får en känsla av att du är djupt okunnig om porren och dess historia.

#57  Sv: Kvinnor borde tycka om porr Peggy
2005-09-19 11:11:35

Faktum kvarstår: ingen annanstans än möjligtvis i gammaldags, frikyrkliga kretsar, talas det om sex som förbjudet. Men i porren talas det ständigt om sex som förbjudet. Kolla in baksidestexter på lite porrfilmer ska du få se. Ingen annanstans kallas längre sexuellt aktiva kvinnor för "dåliga flickor". Bara i porren.

Varför heter porrklubben "Tabu" och inte "Tillåtet"?

#58  Golem21 kezo
2005-09-19 11:14:58

Jag tror att den främsta skillnaden mellan dig och mig är att du sätter likhetstecken mellan porr och sex. Jag gör det inte. Du tycks hela tiden utgå från porr som någon slags norm, och sedan fundera på vad kvinnor som INTE konsumerar detta, kan ha för skäl. Asexuella, pryda, sexuella övergrepp mm.

Att de skulle kunna vara vilka sunda, nöjda, sexuellt utlevande varelser som helst - finns det med i beräkningen? Och att de t om är ganska vanliga (även om det också finns ganska många kvinnor som konsumerar porr, ja).

Förövrigt vill jag påpeka att pornografi (som enligt dagens uppslagsverk betyder bild- och textframställning vars främsta syfte är att vara sexuellt upphetsande, men som egentligen kommer från grekiskan och betyder "bilder av skökor"), alltid har funnits. Eller i alla fall så länge människan har kunnat avbilda och skriva saker. B la har pornografiska motiv hittats på gamla krukor. Och under 1800-talets puritanism florerade porren som aldrig förr i form av målningar, fotografier mm.

Precis som Peggy försöker få fram: det är puritanismen som ger näring åt porren. Porren spelar på det förbjudna och puritanismen används som motpol. Jag säger inte att det nödvändigtvis är fel - men de som har svårt att tända sexuellt utan hjälp av porr, och sedan klagar på "moralister", borde analysera sig själva och sin egen moraluppfattning lite djupare.

#59  Sv: Kvinnor borde tycka om porr PerEdman
2005-09-19 11:20:58

Det är ingen som säger att man måste ge upp sex för att kunna titta på porr, eller för att kunna acceptera det.

Visst är kärlek med en annan människa bättre än porr, precis som riktig skagenröra är bättre än den där äckliga skagengeggan de säljer i burk på ICA, och det finns de som helt vägrar att äta skagengegga när de inte har råd eller möjlighet att äta riktig skagenröra, men det finns också de som tar lite skagengegga hellre än ingen alls. En sån är jag, och jag är inte helt säker... men jag tror att jag inte är ensam.


/ Per

#60  Kezo Golem21
2005-09-19 11:41:48

Nej, nej och åter nej. Jag har aldrig satt ett likhetstecken mellan sexualitet och porr.

Ja, jag är väl förtrogen med pornografins historia och vet att porr har funnits i många tusen år. Detta bekräftar om något att den kanske alltid har funnit och att den också behövs! Vi behöver porr.

Anledningen till varför jag nämnde de historiska referenserna är att porren spelar en större roll i dagens samhälle än i det av kristendomen präglade Sverige för låt oss säga 100 år sedan. Men det är förstås intressant att konstatera att den historiska utvecklingen inte är linjär och att människor under antiken hade en betydligt mer tolerant inställning till pornografi än vad 1800-talets svenskar hade och dagens feminster har!

1800-talets puritanism är väl om något ett gott argument för att avdramatisera synen på sexualitet och porr. I ett liberalt samhälle med en öppen och fri syn på sexualitet kan människor tillåtas att konsumera den typ av porr som de vill ha. Det viktigaste är att motverka tvång och utnyttjande.

#61  Kezo Golem21
2005-09-19 11:47:44

"Jag säger inte att det nödvändigtvis är fel - men de som har svårt att tända sexuellt utan hjälp av porr, och sedan klagar på "moralister", borde analysera sig själva och sin egen moraluppfattning lite djupare. "

Detta visar tyvärr att du förefaller vara en okunnig moralist. Majoriteten av kvinnor och män som konsumerar porr gör inte detta för att de har svårt att tända sexuellt! Vad får dig att tro det?
Det är bara porrmissbrukare som har det problemet. Den gruppen bör erbjuda hjälp och vård. Förminska inte oss som gillar porr genom att antyda att vi har ett dåligt sexliv. Det biter inte på oss!
Nej, det är som de gamla greker säger: måtta är alltings mått. Tillåt dig att fantisera, men låt inte fantasin ta överhand.
;-)

#62  PerEdman Golem21
2005-09-19 11:50:59

Har du dåligt samvete för att du ibland äter lite av den billiga skagengeggan? Jag tycker mig förstå att du gör det...
Men varför? Lite skagengegga på burk är väl ok ibland....

#63  Sv: Kvinnor borde tycka om porr kezo
2005-09-19 11:56:39

CITAT: "Det viktigaste är att motverka tvång och utnyttjande." SLUT CITAT

Helt riktigt. Anser du att det görs i dagens samhälle och i porrindustrin idag? I så fall: good for you. Jag gör det inte.

CITAT "Nej, nej och åter nej. Jag har aldrig satt ett likhetstecken mellan sexualitet och porr." SLUT CITAT

I så fall är det lite märkligt att uttrycka sig som du har gjort på
flera ställen i den här tråden. Urval av exempel:

"De kvinnor som inte är outhärdliga moralister eller hindras av blyghet och prydhet kan idag finna något som tillfredsställer deras behov."

"Nej, det finns också kvinnor som är asexuella eller inte går igång på porr. De övriga tillhör kategorierna moralister eller blyga, pryda flickor (som också ofta är moralister)."

"Det finns ju ännu fler orsaker, t ex avståndstagande som bottnar i svåra sexuella upplevelser (t ex övergrepp)."

Det är svårt att tolka ovanstående (och liknande) som annat än att
porren är normen, och att kvinnor som INTE konsumerar porr, ofta har problem av något slag/ inte är lika sexuellt aktiva etc. Det är ju samma fördomar som porrförespråkare anklagar feminister för att ha! Att porrkonsumerande kvinnor inte är nöjda och glada EGENTLIGEN, utan har "problem".

#64  Golem21 kezo
2005-09-19 12:04:15

(förra inlägget är också till honom)

CITAT:"Detta visar tyvärr att du förefaller vara en okunnig moralist." SLUT CITAT

Ehh... Jaha?

CITAT "Förminska inte oss som gillar porr genom att antyda att vi har ett dåligt sexliv." SLUT CITAT

Ehh... Jag kan också uppskatta (en del) porr. Suprise?

Och för övrigt var "oss som gillar porr", överflödig information. Det har liksom framgått för länge sen, att detta var en öm tå.

Men jag förminskar inte de som gillar porr. Jag kritiserar dubbelmoralen, och oviljan att se, att långtifrån alla människor behöver (framför allt dagens) porr i sitt liv. Är inte antydningar om att så skulle vara fallet (VI behöver porr... vilka "vi"?) också att förminska?

#65  kezo Golem21
2005-09-19 12:49:44

Tyvärr Kezo, dina exempel bevisar inte alls att jag likställer sexualitet och porr. Det är troligen din felaktiga tolkning av mitt sätt att skriva som ställer till det. Jag har inte heller påstått att porr är normen. Jag vill bara befria alla de människor som konsumerar porr från alla dem som av olika skäl tar avstånd från porr. Den som inte gillar porr kan ju faktiskt låta bli att konsumera den. Jag är liberal och vill låta alla människor bestämma över vad de själva vill ha.

Att motverka tvång och utnyttjande är alltid viktigt. Därför är det angeläget att porrbranchen granskas samt att trafficking motarbetas. Men vi kommer inte åt de problem som finns genom förbud eller moraliska pekpinnar. Bättre att ta figthen! Alla samhällsmedborgare är skyldiga att följa våra lagar, så också porrbranchens aktörer.

#66  Kezo Golem21
2005-09-19 12:54:51

Varför skriver du att "att långtifrån alla människor behöver (framför allt dagens) porr i sitt liv. Är inte antydningar om att så skulle vara fallet (VI behöver porr... vilka "vi"?) också att förminska? "

Varför ska du bestämma över de val som människor gör? Genom att du menar att porren är för viktig i deras liv så avslöjar du dig faktiskt om en moralist. Du borde låta människor göra sina val utan att du bestämmer över dem. Varför tror du inte att andra kan göra kloka genomtänkta val? Är det för att du vet bättre?

#67  #62, Golem, PerEdman
2005-09-19 13:04:41

Nej, du har fel igen. För att citera mig själv:

"det finns också de som tar lite skagengegga hellre än ingen alls. En sån är jag, och jag är inte helt säker... men jag tror att jag inte är ensam."

Jag äter alltså gärna lite billig skagengegga när jag är sugen men inte har råd / ork med det riktigt fina. Detsamma gäller sexet. Jag är gift och vi har gärna sex, men jag tittar ändå på porr. Inte ISTÄLLET för att ha sex, utan för att det, trots att det inte är sex, är ganska trevligt ändå.

Precis som skagengeggan.

/ Per

#68  Golem21 kezo
2005-09-19 13:13:32

CITAT: "Jag har inte heller påstått att porr är normen. Jag vill bara befria alla de människor som konsumerar porr från alla dem som av olika skäl tar avstånd från porr. SLUT CITAT

Jag tycker dessvärre fortfarande att det är ett märkligt sätt att göra det på, att problematisera människor som INTE gillar porr. För det var vad du gjorde, så tolkade jag det i alla fall. Hela den här debatten började med att MickeC påpekade att det inte är så konstigt att många kvinnor inte tilltalas av dagens porr. Man tycka att han har rätt eller fel, och du menade att han hade fel, vilket du har all rätt att tycka. Men vidare skrev du att de som idag inte hittar något som tillfredsställer deras behov, är pryda moralister!

Att nu försöka släta över med "jag vill bara att alla ska få välja själva, jag är liberal", känns som mer som att gripa efter ett halmstrå för att rädda ansiktet, än som att det var det du verkligen menade från början. För om du verkligen tyckte att alla skulle få välja själva, skulle du aldrig kallat kvinnor som väljer bort porr/ inte hittar något de gillar för pryda, moralister, offer för övergrepp etc.

CITAT "ska du bestämma över de val som människor gör? Genom att du menar att porren är för viktig i deras liv så avslöjar du dig faktiskt om en moralist. SLUT CITAT

Jag har aldrig påstått att porren är "för" viktig i VISSA människors liv. Det jag har försökt säga, om och om igen, är att porren inte är viktig i ALLA människors liv. "Vi behöver porr", skriver du. Vilka är "vi"? Du själv, din bekantskaskrets, alla som konsumerar porr?
Troligt, annars skulle de väl inte konsumera det.
Hela världen? Knappast.

#69  #43 SophieG Golem21 billie
2005-09-19 13:49:43

Det Golem tar upp i det inlägget är väl mycket viktigt.

Om femister som är porrmotståndare beskriver porr och de som tittar på porr så att dessa inte känner igen sig så blir det aldrig ett lyssnande som skapar en dialog utan monologer som går runt runt.

Ni möts aldrig som jag uppfattar det.

Nu har inte alla feminister samma syn på porr eller på sexualiserade bilder eller på bilder alls verkar det. Porrkonsumenter har inte heller samma preferenser förstås.

Vad jag tycker är så fel är att många feminister skapar ett vi/dom perspektiv. Blir ett PKtänk av porrmotståndet.

Liknar i retorik mycket Pro Life mot Pro Choice om aborter.

Prolifeare visar upp en blodig fetus och säger. "Se vilka ondskefulla mördare de är. De är fiende till själva Livet."

Så ungefär gör vissa feministiska porrmotsåndare.

"De våldtar henne med kameran. Porr är våldtäkt."

Det är en konfliktretorik, ett perspektiv som omöjliggör lugn samtalston där man verkligen lyssnar på varandra i respekt.

Nu är ordet respekt mångtydigt men om vi tolkar det välvilligt.

För att få respekt bör man själv börja med att visa respekt.

#70  kezo Golem21
2005-09-19 13:58:36

kezo skriver:

Att nu försöka släta över med "jag vill bara att alla ska få välja själva, jag är liberal", känns som mer som att gripa efter ett halmstrå för att rädda ansiktet, än som att det var det du verkligen menade från början. För om du verkligen tyckte att alla skulle få välja själva, skulle du aldrig kallat kvinnor som väljer bort porr/ inte hittar något de gillar för pryda, moralister, offer för övergrepp etc."

Jo, jag vill att ALLA ska få välja själva. Begrepp som pryda moralister använde jag för att trigga igång dig och andra till en verklig debatt. Och uppenbarligen fungerade detta så välkända retoriska knep.
Pryda moralister finns det visserligen en hel del av, men det finns förstås många som har andra bevekelsegrunder för sin uppfattning. Men det stora problemet idag är enligt min uppfattning att normen är avståndstagande - inte liberal. Porrmotståndarna har medvind.

#71  Golem, PerEdman
2005-09-19 14:02:51

Det verkar inte funka att kalla meningsmotståndare för "pryda moralister" heller.

Varför är det inte liberalt att ta avstånd?

Vi liberaler tar ju avstånd till förtryck, till exempel.

/ Per

#72  Sv: Kvinnor borde tycka om porr Golem21
2005-09-19 14:09:04

Poltikerna och porrmotståndarna är överlyckliga för att allt fler hotell blir porrfria. Vad är det för kvasiengagemang? Jag kan inte annan än asgarva åt dessa missriktade åtgärder som görs för att blidka feministerna.

Sverige är ett land där prydheten och präktigheten har blivit religion
(Till PerEdman: Jag vet att denna generalisering inte är vetenskapligt underbyggd. Det är för det första svårt att dissikera begreppen och ge dem en logisk bestämning, eftersom du efterfrågar logiska resonemang. För det andra är svårt att göra jämförelser över tid, eftersom källäget är bekymmersamt).

#73  Per Edman Golem21
2005-09-19 14:12:42

"Varför är det inte liberalt att ta avstånd?
Vi liberaler tar ju avstånd till förtryck, till exempel. "

Ja, men nu slår du in öppna dörrar. Jag tar också avstånd från förtryck. Jag har dessutom sagt att jag är motståndare till handlingar som innebär att man skadar andra människor. Som liberal och demokrat anser jag att samhället ska beivra brott!

#74  Golem21 kezo
2005-09-19 14:29:29

CITAT: "Jo, jag vill att ALLA ska få välja själva. Begrepp som pryda moralister använde jag för att trigga igång dig och andra till en verklig debatt." SLUT CITAT

Hmm, verkligen meningsfullt... Och låter återigen som ett försök att komma undan, men visst. Det kanske är lika bra att låta udda vara jämt i den här frågan.

Jag kan som sagt uppskatta viss typ av porr (som i alla fall skulle klassas som porr av vissa) och även konsumera det. Men jag tror jag ska låtsas att jag är totalmotståndare och kalla alla män som konsumerar porr för potentiella våldtäktsmän och dito kvinnor för offer, för att trigga igång debatten lite!

CITAT "Sverige är ett land där prydheten och präktigheten har blivit religion" SLUT CITAT

Man kan tycka vad man vill om porrfria hotell. Men att ogilla porr är som sagt INTE detsamma som att vara pryd. Vilket flera här redan har påpekat otaliga gånger. Svårt med svenska språket eller?

#75  billie memma
2005-09-19 14:44:02

Min bakgrundskänsla till porr skulle kunna uttryckas SYMBOLISKT i kvantitativa mått (låter som en logisk kullerbytta). Jag anser mig vara väldigt typisk som kvinna i min KÄNSLA inför porr och är av den uppfattningen att minst 90% av alla kvinnor tycker att porr är föga upphetsande, medan minst 90% av alla män tycker att porr är rätt upphetsande. Utöver detta tror jag att 10% av männen som tittar på porr tydligt påverkas av det på ett för kvinnor mycket negativt sätt. Det är denna grupp män som närmare borde granskas. Du kanske har andra värden på dessa "procenttal"

Mvh "Siffermemma"

#76  Memma Golem21
2005-09-19 14:48:15

Jag har ingen statistik över detta, men jag tror att du överdriver när det gälller kvinnornas inställning till porr. Dina uppgifter stämmer säkert för organiserade feminister. Men tillåt mig att betvivla att de stämmer för kvinnor i allmänhet.

#77  Golem, #73, PerEdman
2005-09-19 15:16:44

Jag slår inte in dörrarna för att de är öppna, utan för att du sa att de var stängda:

> "Men det stora problemet idag är enligt min uppfattning att normen är avståndstagande - inte liberal."

Varför sätter du upp avståndstagande (från porr) som en motsats till att vara liberal? Liberaler är som sagt alltid motsatta förtryck, så om man som liberal anser att porren är förtryckande - då är det helt logiskt och liberalt att just ta avstånd till det.

Och att ta avstånd, det är inte heller ett förtryck eller oliberalt.

/ Per

#78  Golem, #73, PerEdman
2005-09-19 15:17:44

> "Som liberal och demokrat anser jag att samhället ska beivra brott!"

Verkligen; bara som liberal och demokrat? :) Frågan handlar väl aldrig om att man ska beivra brott, utan om att definiera och vara överens först om vad som ÄR brott, och vad som inte är det.

/ Per

#79  PerEdman #77 & #78 kezo
2005-09-19 15:43:46

Klockrent!

#80  Sv: Kvinnor borde tycka om porr Escapist
2005-09-19 16:08:46

Jag tror att det var Folkhälsoinstitutet som rätt nyligen gjorde en undersökning som visade att ungefär 75% av unga män och 50% av unga kvinnor har sett porr.

#81  PerEdman Golem21
2005-09-19 16:19:11

Vad jag ville ha sagt att att porr inte handlar om brott.

Och eftersom jag menar att porren i sig inte handlar om förtryck så finner jag ingen anledning till att ta avstånd från porren.

Det finns ingen anledning att vara liberal och samtidigt porrmotståndare. Meningslöst och ofruktbart. Varför inskränka friheten på denna punkt?

#82  Sv: Kvinnor borde tycka om porr PerEdman
2005-09-19 16:22:35

Hur unga?

Det är många som ser eller sett porr, men hur många tycker om den och hur många avskyr den? Hur många har en ännu mer segmenterad åsikt - dvs hur många är det med mig som anser att det finns både dålig porr och bra porr?*


/ Per

* Här skrev jag först "mindre dålig", men bestämde mig för att inte hymla inför publiken.

#83  PerEdman Golem21
2005-09-19 16:26:23

Jag menar att det finns dålig och bra porr!

#84  #81, Golem, PerEdman
2005-09-19 16:30:59

Jag förstår precis, och gav utrymme för det. Om du inte anser att porr handlar om förtryck (även om jag förstår att du också gör undantag för de fall då man faktiskt videobandat ett övergrepp, till exempel) så har du inte heller någon anledning att ta avstånd från den, eller yrka på att den bör ses som brottslig.

Det finns en anledning att vara liberal och samtidigt porrmotståndare. Jag har redan tagit upp fallet där man anser att porren är ett uttryck för förtryck, men man kan även se det som en onödig översexualisering, eller ekonomisk exploatering av människor i kris. Här finner vi en motsättning mellan de mest extremt nyliberala och de mer traditionellt socialliberala - där den senare kategorin kan vilja införa förbud för att skydda samhällets svagaste, och de mer extremt individuella tycker att vadän en individ bestämmer sig för - även om det tar livet av dem - borde vara dem tillåtet, och det borde vara tillåtet för andra att tjäna pengar på det.


Problemet med pengar är också djupare än "öh, pengar". Så fort du blandar in möjligheten att tjäna pengar, och risken att de som medverkar utsätts för fara, så har du givit en tredje part ett vinstintresse i att andra människor far illa. Vinstintresset kan leda till ett förvärrande av situationen, och ett framkallande av situationen. Här kan även prostitutionsmotståndare säga "Vad fan gör det för skillnad om det är en kameraman i rummet eller inte?"


Nu vet du - eftersom jag nyligen fick förtydliga det för dig - att jag inte själv är porrmotståndare. Jag anser att det finns porr som är skadlig, som skadar deltagarna och som reflekterar en helt oacceptabel människosyn - men sådana filmer finns även inom andra kategorier än porr - och jag anser att det finns porr som det inte är något som helst fel på. Jag anser inte ens att den "bra" porren är en liten marginaliserad soft-porn vaselin-på-linsen-genren, utan att den mesta porr som massproduceras faktiskt är helt OK. Jag har alltså inget problem med att man blandar sex och vinstintresse så länge deltagarna har fri vilja att delta eller ej, och så länge de får en själig ekonomisk ersättning och inte tvingas in i misär.

Men trots att det är min åsikt har jag inga som helst problem att se, och förstå, andra människor som kan kombinera liberalism med en vilja att förbjuda pornografi. Jag tycker att de överreagerar och generaliserar om all porr, men jag förstår och håller med om att deras argument - i många fall - är helt giltig.

/ Per

#85  Golem, #83 PerEdman
2005-09-19 16:31:42

> "Jag menar att det finns dålig och bra porr!"

Okay.

Finns det dålig och bra prostitution?

/ Per

#86  Sv: Kvinnor borde tycka om porr Golem21
2005-09-19 16:33:07

Att man ogillar en viss typ av porr behöver ju inte vara detsamma som att man inte låter andra ha en annan uppfattning.

Jag tycker att det är skittrist med porr som innehåller för mycket närbilder på könsorgan, ansiktssprut och analsex. Och jag föredrar skojsigt amatörsex framför professionella aktörer.

#87  Sv: Kvinnor borde tycka om porr Golem21
2005-09-19 16:39:52

Jag gillar inte heller pornografins och prostitutionens baksidor. Och visst skapar profiten mångar problem. Därför ska vi som kunder göra kloka och smarta val. Efterfråga "sunda" produkter och tjänster. Samhället bör definitivt granska porrindustrin och rensa upp bland kriminalitet och annat skumrask.

Vad gäller prostititution så föredrar jag den holländska liberala modellen där staten eftersträva utövar kontroll över sexhandeln. En strikt kontroll motverkar sjukdomspridning, våld mot prostituterade samt stigmatisering av prostituerade.

#88  PerEdman Golem21
2005-09-19 16:44:47

Du kommer aldrig ifrån att det kommer att finnas stora ekonomiska intressen inom porren. Därför föredrar jag en modell som bygger på större statlig insyn och kontroll för att motverka våld, förtryck och ekonomisk brottslighet

Det är som med fusk inom idrotten. Det verkar nästan omöjligt att göra idrotten ren från doping eftersom det finns så mycket pengar inblandat. Men vi kan från samhällets sida kräva hårdare kontroll och insyn. Och från konsumentens sida finns alltid möjlighet att bojkotta genom att strunta i idrotten. Då kommer den att dö ut...

#89  kezo ultraliberal
2005-09-19 17:26:07

Tror du att en kille som gladeligen spräcker ändtarmen på sin tjej inte skulle ha skadat henne på ett eller annat sätt utan porr?

Vad tycker du om konservativa kristna som pekar på hälsoproblemen med t.ex. preventivmedel, sex innan äktenskapet och aborter? Annat exempel: Egyptiska läkare menar att omskärelse är bra för flickors häsla.

Den svenska vänsterns syn på "farliga" saker roar mig. Det finns trafikolyckor. Om vi förbjuder bilar, kommer det att bli fler cykelolyckor. Om vi förbjuder cyklar, kanske vi rider häst istället, då kommer många att bryta nacken när de trillar av hästen. Om vi förbjuder hästar, kommer fler att halka på bananskal och bryta ett och annat ben. Dessutom räddar bilar många liv också, tänk på ambulanser, t.ex.

#90  Ultraliberal #89 kezo
2005-09-19 18:19:54

CITAT: "Tror du att en kille som gladeligen spräcker ändtarmen på sin tjej inte skulle ha skadat henne på ett eller annat sätt utan porr?" SLUT CITAT

Det är möjligt, men vad säger att han gör det gladeligen? Jag tror inte att alla tjejer som kommer till läkaren med sprucken ändtarm har blivit våldtagna av sadistiska pojkvänner. Ibland har det skett av misstag, eller klumpighet. Just analsex är något man måste vara väldigt försiktig när man har, och det är inte bra att ha det för ofta, för då töjs ändtarmsmskeln ut, eftersom den egentligen inte är "gjord" för penetrering. Varenda läkare vet detta, men hur många lekmän vet, i synnerhet unga?

CITAT: "Vad tycker du om konservativa kristna som pekar på hälsoproblemen med t.ex. preventivmedel, sex innan äktenskapet och aborter? Annat exempel: Egyptiska läkare menar att omskärelse är bra för flickors häsla." SLUT CITAT

Vad har det här med saken att göra? Och var har jag skrivit att porr eller analsex borde förbjudas? Det enda jag har skrivit är att det borde diskuteras och problematiseras. Samt städas upp, precis som t ex Golem21 skriver. Inte ens den mest liberale jag hittills har träffat, förnekar att det finns problem inom porrbranschen idag. Den enda skillnaden mot de som är socialliberaler eller vänster, är hur stora problemen är, och hur långt man ska gå i åtgärder.

#91  Golem21, PerEdman
2005-09-19 19:01:56

> "Och jag föredrar skojsigt amatörsex framför professionella aktörer."

Mhm. Såntdär skojsigt amatörsex som folk laddar ner från nätet utan att över huvud taget veta om alla inblandade har kännedom om dess spridning, menar du? Nej, jag föredrar nog faktiskt porr från välkända professionella aktörer. Det är inte lika erotiskt, och fotot är överdrivet bra, men man har åtminstone någon att ställa till svars för kvaliteten.


> "Du kommer aldrig ifrån att det kommer att finnas stora ekonomiska intressen inom porren. Därför föredrar jag en modell som bygger på större statlig insyn och kontroll för att motverka våld, förtryck och ekonomisk brottslighet"

Vad du säger här håller för en ytlig kontroll.. men att det alltid kommer att finnas ekonomiska intressen för något är inte en fungerande ursäkt. Detsamma gäller prostitution, trafficking, kanske till och med hyrsoldater, hitmen och narkotikaförsäljning. Visst måste vi motverka våld, förtryck och ekonomisk brottslighet, men vi måste inte göra det genom att bibehålla en legaliserad verksamhet.

/ Per

#92  PerEdman Golem21
2005-09-19 21:18:33

Att det alltid kommer att finnas ekonomiska intressen beror på att vi lever i en marknadsekonomi där människor gör pengar på att tillfredsställa en efterfrågan.

Jag anser inte att förbud alltid är den bästa vägen för att motverka problem. Med den inställningen skulle vi kunna förbjuda alkohol. Alkoholen medför som bekant både hälsoproblem och brottslighet. Men jag tror inte att ett alkoholförbud är rätt väg för att lösa dessa problem. Alkohol kan ju även ha positiva effekter.

Att antyda en möjlig jämförelse mellan pornografi och narkotikaförsäljning tycker jag är väl magstarkt. Det är farlig och i värsta fall dödlig att använda narkotika. Normal porrkonsumtion torde knappast vara det.

#93  Sv: Kvinnor borde tycka om porr PerEdman
2005-09-19 21:42:31

Narkotika är mycket nära förknippat till pornografins mörkare sidor, så jämförelsen torde vara mycket aktuell. Jämförelsen till porrberoende är också giltig (och jag har arbetat personligen med den problematiken) men den hade jag inte i åtanke när jag skrev det.

/ Per

#94  PerEdman Golem21
2005-09-19 22:01:36

Men jag förmodar att du inte vill förbjuda alkohol och spel för att de kan generera ett beroende.

Jämförelsen med narkotika kan jag inte fortfarande inte förstå. Narkotikamissbruk är alltid destruktivt. Det är inte vare sig deltagande i porrfilmer eller konsumtion av sådana.

Det är klart att det finns narkotika inom porrbranchen. Det finns mängder med narkotika inom såväl film- som musikindustri. Tänk på det nästa gång du trycker in en CD-skiva i din stereo.

#95  Sv: Kvinnor borde tycka om porr Golem21
2005-09-19 22:02:47

Vi är för övrigt överens om att pornografins mörkare sidor ska bekämpas. Brottslingar ska straffas.

#96  Sv: Kvinnor borde tycka om porr SophieG
2005-09-19 22:51:02

Zana skrev:
"Dagens mainstreamporr är skapat av män för män, detta tycker i alla fall jag går igenom starkt. Gärna av män med en taskig kvinnosyn. Självklart finns det som alltid undantag. Sex på film i sig har jag absolut ingenting emot, tycker dock att det är sorgligt att våra tonåringar lär sig om sex genom den sunkiga porren. (Finns inte direkt ett bredbandsfilter med icke sexistisk porr för 13-åringar)."

Återigen. Hur vet du det här?

Som storkonsument av porr är det absolut inte min erfarenhet av det.
Man hittar precis det du vill hitta, män som objekt, kvinnor som objekt. Det speglar människors fantasier, inte verkligheten.

Det Golem skrev i inlägg #43 skriver jag under helt på.

#97  Sv: Kvinnor borde tycka om porr billie
2005-09-19 22:52:53

jag var mycket puritansk oc hförbudsivrare som barn. sprit borde helt utrotas. alltså inte bara förbjudas utan låsa och slänga nyckeln i sjön liksom. ska inte kunna tillverkas ens svart. Visste inte att Etanol är ett slags sprit. Så jag var naiv.

#98  Sv: Kvinnor borde tycka om porr billie
2005-09-19 23:02:38

Egentligen vill de feminister som är emot porr förbjuda alla bilder som det går att runka till. Så uppfattade jag hon som ROKS utsett som representant att driva och förklara deras bojkotta porr på hotell drive.

Det är bara första steget att förbjuda porr.

Var de sätter gränsen för en sexualiserad bil vet jag inte. Eftersom det sexuella ligger i betrraktarens öga. Jag vet att den är sexualiserad om jag känner mig äcklad av den verkar de resonera. Troligen bestämmer de att en komitte med legitimerade feminister ska sitta i en granskningsnämd och avgöra vad som är sexualiserat eller inte.

Det är som en drog. De får aldrig nog. Högre dos för varje gång. Till slut tycker de att en ansiktsbild på en leende Lena PH är sexualiserad. Hon ska se arg ut för hon vet att hon exploateras av männens blickar. Hon ler för inbjudande. Vi förbjuder den. Nån kan få för sig att runka till den. Äcklig bild. När jag tolkar deras ordval och kroppsspråk så är det logiskt att de inte nöjer sig förrän alla publika bilder är garanterat orunkningsbara. Det är deras mål. Hon sa inte så men det går att tolka henne så. Billie gör denna tolkning.

#99  Golem, #94-95 PerEdman
2005-09-20 08:15:12

> "Narkotikamissbruk är alltid destruktivt."

Jasså? Alltid?

> "Det är inte vare sig deltagande i porrfilmer eller konsumtion av sådana."

Jasså? Aldrig?

Nej, det är inte heller någon skillnad. Narkotika, dvs centralstimulerande medel med behovsstegrande effekt och eventuellt beroendeframkallande, kan både brukas och missbrukas. Många medel som på gatan säljs som narkotika brukas inom medicinen som just medicin. Bruk och missbruk. Detsamma gäller pornografin, det är jag helt övertygad om. Jämförelsen är giltig.. men om du verkligen, verkligen vill slippa den, så får du givetvis det.


> "Vi är för övrigt överens om att pornografins mörkare sidor ska bekämpas. Brottslingar ska straffas."

Brott är, i detta fallet, en flytande gräns. Vad skall vara olagligt, vad skall vara brottsligt?

/ Per

#100  Sv: Kvinnor borde tycka om porr SophieG
2005-09-20 08:17:06

Sofia Karlsson, styrelsen för F!, visar i ett nötskal den något förvirrade inställning till porr (IMHO) som en del feminister tycks ha.

http://www.aftonbladet.se/vss/kvinna/story/0,…


Citat:

Konsumerar du porr?
– Nä, jag har väl tittat på någon film någon gång, jag såg en lesbisk film , jag kommer inte ihåg vad den heter nu, den tyckte jag var bra. Men porr är lika med kvinnofötryck, det är de uppfläkta fittorna och stora brösten.
– Porr kan vara bra, men inte som det är idag.
Men om du har sett så lite traditionell porr, hur kan du ha så säker uppfattning?
– Jag lyssnar på dem som är mer insatta… jag har svårt att föreställa mig att det finns så mycket bra porr. Men om tjejer fick vara mer aktiva i porrfilmerna.
Men, när tjejer tjejer är aktiva kallas det ändå kvinnoförnedrande.
– Jag håller med om det. Svaret på dina frågor tyder väl på att jag inte är så jätteinsatt... Det är minerat område för en feminist… nu känner jag att jag kommer bli hängd när den här artikeln publiceras… Sa jag något bra om porr förresten?
Nja, du hade sett en film du inte kom ihåg namnet på, så den gjorde väl inte så stort intryck.
– Men jag menar att det är fel att säga att jag är emot porr.
Har du engagerat dig i aktioner mot porr?
– Jag var med i en basgrupp som hade lite aktiviter kring…
Basgrupp?
– En feminstisk basgrupp mot porrbutiker.
Som planerat aktioner?
– Ja, diskuterat. Men där har det handlat om porrbutiker som jag sett och gått in i. Jag har gått med på 8 mars i Göteborg också, längst Andra Långgatan porrbutiksområdet, och skanderat ”krossa porren”.
– Nu är jag ärlig och öppen mot dig.
Det är väl bra?
– Ja, man kan väl få ångra sig.
Vad tycker du om utvik?
– Så jäkla lätt att säga att man är emot tjejer som viker ut sig. Då hamnar diskussionen i vem som är bästa feministen, vem bejakar sin sexualitet på rätt sätt.
– Men jag tycker ändå att det är ett problem för det visar den synen på kvinnokroppar som är förtryckande. Utvik är en del av det faktiskt. Men jag älskar Carolina Gynning!
Varför gör vi feminster det?
– För att hon står för att hon gillar det hon gör.
Hon kanske lyckades visa upp utviksbruden som mer mångfacetterad än feminister gör?
– Precis

#101  Sv: Kvinnor borde tycka om porr SophieG
2005-09-20 08:21:28

PerEdman skrev:
"Brott är, i detta fallet, en flytande gräns. Vad skall vara olagligt, vad skall vara brottsligt?

För mig är det jätteenkelt. Om de medverkande är med på noterna och är myndiga ska det de producerar eller gör inte förbjudas.

Om de inte är myndiga eller inte med på noterna ska de som tvingar de medverkande att medverka åtalas och fällas för brott.

Och samma princip ska gäller för narkotika också, för övrigt.

#102  Sv: Kvinnor borde tycka om porr Golem21
2005-09-20 08:29:11

Tack SophieG!

Jag håller med dig fullständigt i det du skriver om pornografi. Det är mycket tydligt att det finns en massa förutfattade meningar om detta ämne som beror på bristande kunskap hos debattörerna. De har fastnat i ett debattmönster som de ärvt i rakt nedåtstigande led från 1970-talets rödstrumpor. Men herregud, något har ju ändå hänt sedan dess!
Vad säger dessa antiporrfeminister om den senaste trenden: folk som tycker det är kul att filma varandra och sedan exponera sig för andra. Är de motståndare även till detta?
Hela amatörsexvågen är ju något av porrvärldens motsvarighet till dokusåporna. Den speglar vanliga människor och låter betraktaren (voyouren) smygtitta in i folks sovrum. Denna förändring är intressant på flera sätt. Själv tycker jag att det är rätt coolt att porrindustrin här får en konkurrent av vad vi skulle kunna kalla något av en undergroundrörelse. Fria swingers versus porrbranch ;-)

Nej, jag tycker vi ska ge moralisterna och de unga arga feministerna (som Ulf Lundell i sin kommande bok kallar för Tristfittestimmet) finger och fortsätta att hänge oss åt "skamliga" och "osedliga" vanor.

#103  PerEdman Golem21
2005-09-20 08:36:31

Du läste mig dåligt. Jag skrev "narkotikamissbruk". Jag använde inte benämningen "bruk". Så din långa utläggning kring detta var helt överflödig.
Ett missbruk är ett missbruk. Basta

#104  #103, Golem PerEdman
2005-09-20 08:43:18

Sanning med modifikation, eftersom det var jag som tog upp narkotikan för den här diskussionen, och jag skrev:
> "Detsamma gäller prostitution, trafficking, kanske till och med hyrsoldater, hitmen och narkotikaförsäljning."

Vad jag försökte få fram var alltså inte en diskussion egentligen om skillnaden mellan narkotikabruk och narkotikamissbruk, utan hur du resonerar kring andra verksamheter som KAN ha mycket skadliga verkningar.

/ Per

#105  #101, SophieG, PerEdman
2005-09-20 08:47:20

Det är en bra uppdelning, rak och ren, precis det jag ville höra.

Eftersom de inblandade måste kvalificera sig som myndiga och med på noterna förstår jag att du utesluter alla fall som inkluderar tvång, berusning, utnyttjande av beroende, utpressning, och sådan övertalning som skulle ogiltigförklara ett laga bindande överenskommande. Samt givetvis att alla inblandade är över lagstadgad ålder.

Jag håller helt med, givetvis... problemet blir hur man avgör detta, men det är en praktisk fråga, inte en teoretisk.

/ Per

#106  #102 Golem21 billie
2005-09-20 11:20:24

"Vad säger dessa antiporrfeminister om den senaste trenden: folk som tycker det är kul att filma varandra och sedan exponera sig för andra. Är de motståndare även till detta?"

De är mycket listiga. De kan hålla med dig för att få ditt stöd till att driva igenom porrförbud på hotell. Men de tiger om att deras slutmål är att alla bilder som det går att runka till ska förbjudas för de är objektifierande. Vad som är O bestämmer de själva.

Ta hallåorna i TV. Troligen kommer de på sikt att anse att de är sexualiserade eller ageism. de är för unga och vackra. De kanske inte erkänner detta rakt ut för de inser hur otaktiskt det är men alla bilder som de anser objektifierar kommer att tas bort från det offentliga rummet. Tidningar, TV reklamtavlor osv.

Så självklart blir det helt förbjudet att avbilda sig själv. Paris Hilton blir nog förbjuden. Min subjektiva tolkning men jag blir oerhört förvånad om jag har fel.

På ett internt möte för oss som engareade oss för feminismen jag var på ca 1978 berättade en kvinna från de inre hierarkierna att de planerade att all förförelse skulle ses som våldtäkt. De tar steg för steg. Just nu har de fått igenom lagen om samtycke. Nästa steg blir att man inte får förföra någon. De måste bara invänta att tillräckligt många ser det ur deras perspektiv. Bara om kvinnan tagit initiativ så är det ok. Därför ord som kvinnlig sexualitet sett ur kvinnors perspektiv. De riktigt radikala anser förstås att allt sex med män är könsförräderi. Det tar steg för steg. Hur långt de hinner innan pendeln svänger har jag ingen aning om.

#107  #35 Peggy Roger
2005-09-20 20:03:48

Man kan ju undra varför du måste slå ner så hårt utan att veta hur jag menar? Nä alla måste inte tycka som jag faktum är att jag respekterar såna som törs säga sina åsikter, trots att de vet att de inte kommer att få medhåll. Sista meningen var mer ett utkast inte tänkt att väcka debatt men vist, jag skulle tycka det vore trevligt om smink och piercing kunde förpassas till historien men så länge det finns folk som gillar det så kommer det inte att hända. Därför är det ju lite synd att folk gillar det, men vist får de göra det.

billie: vad gäller hår så är min preferens den att män bör raka sig och om man har hår på ryggen så tycker jag personligen det borde åtgärdas. Vad gäller kvinnor så är det nästan samma sak, eventuellt mustasch bör tas bort ihopväxta ögonbryn är inte någon hitt det heller. Vad gäller ben, armar, kön och armhålor så bryr jag mig inte. OBS: detta är mina preferenser ni får ha era.

#108  Sv: Kvinnor borde tycka om porr Peggy
2005-09-20 20:43:04

Men gud vad sjukt, du vill alltså vara smakdiktator och se till att alla ser ut som du tycker är snyggt?

Det låter som världens science fiction.

Och undra på du, "man". Undrar vad Heidegger skulle ha sagt om han fick tag på dig.

#109  #108 Peggy Roger
2005-09-20 21:19:23

Och du behöver valium och lära dig läsa jag skrev med all önskvärd tydlighet att det var min preferens alltså inget jag på något sätt tvingar på andra. Du är mycket tydligt här bara för att provocera, jag tycker inte att jag varit otrevlig på något sätt. Har bara skrivit vad jag har för utseendepreferens alla människor har en sådan ja även du!

#110  Sv: Kvinnor borde tycka om porr Peggy
2005-09-20 22:02:19

Nej, jag är här för att... ja varför är jag här? Ingen aning.

Jag är inte otrevlig mot dig heller, så tagga ner.

Jag tycker bara att det är jävligt sjukt att önska att alla såg ut på det sätt man tänder på. Och att det är lite korkat att önska att ens polare skulle tända på samma brudar som man själv.

OK att Roger Waters är jävligt snygg, men det skulle ju vara förbannat sjukt om alla såg ut som han.

#111  Sv: Kvinnor borde tycka om porr Peggy
2005-09-20 22:03:00

Det skulle vara typ som i den där parallella världen i "I huvudet på John Malkovich". Psykat.

#112  peggy Roger
2005-09-20 22:20:07

Ska försöka förklara vad jag menar jag skiter i vad mina polare tänder på! det har aldrig varit en fråga om det. Jag tycker bara inte om smink piercing, silikon, smink, tatueringar mm. Jag tycker att man förstör nåt som redan är vackert. Och ja jag skulle finna det önskvärt att dessa företeelser var mindre vanliga eller inte fans alls men det kommer jag aldrig att få uppleva. Men nu är jag nog klar med den diskussionen.

#113  Sv: Kvinnor borde tycka om porr Peggy
2005-09-20 22:57:56

Du skrev ju att dina polare tyvärr inte tycker som du. Hur är det att skita i vad de tycker?

#114  Peggy Fiji
2005-09-20 23:01:32

Trollstav Att kommentera Rogers inlägg som "sjukt" och spekulera i Heideggers reaktioner är personangrepp och otrevligt. Låt bli sådant, det tillför ingenting och bidrar bara till att infektera debatten.

Roger:
Ta inte upp andra skribenters eventuella behov av valium och läskunskap. Oavsett om du känner dig angripen.

Kommentarer angående detta lämnas förslagsvis i mailform, och ska inte tas upp i den här tråden.

#115  Sv: Kvinnor borde tycka om porr Roger
2005-09-20 23:21:35

”Tyvärr” är inte ett så starkt ord det var bara ett lättsamt konstaterande av att vi inte tycker lika. Dessutom så skrev jag att jag skiter i vad de ”tänder på” inte att jag skiter i vad det ”Tycker”. Sen en gång till, JAG tycker att det är lite synd, för att jag gärna skulle se att dessa förfulande företeelser gärna skulle förpassas till historien där de hör hemma.


Nu är det min tur att ställa några frågor, varför tycker du att detta är så viktigt?
Är det fel av mig att ha estetiska åsikter om människor? Vilket alla andra människor också har.
Eller vad är det som du stör dig på så mycket?
Tycker det är lite konstigt för mina utseende preferenser är i stort mycket enkla, kanske är det så att du har silikonbröst, tatueringar och massvis med piercingar och därför blir störd på att just jag inte råkar gilla det?

#116  Fiji Roger
2005-09-20 23:26:03

Sorry :P har en dålig dag ska lugna ner mig.

#117  Sv: Kvinnor borde tycka om porr Peggy
2005-09-20 23:39:54

Ja, jag är skitledsen för att jag är rädd att du inte skulle vilja uppfylla min dröm och ligga med mig.

Nä du, vilka bröst etc jag har överlåter jag till din fantasi, faktiskt. Jag tycker att det är en lite väl explicit fråga. Själv då, hur ter sig dina tuttar? Nääää.....

Jag tycker inte att det är det minsta konstigt att du har preferenser. Men jag tycker att det är skitkonstigt att du skulle vilja att hela världen rättade sig efter dem. Det känns som värsta science-fiction-grejen. Har du sett "I huvudet på John Malkovich"?

Jag tycker inte att det är så jävla viktigt. Jag är bara en sån där jobbig person som aldrig ger sig.

#118  Sv: Kvinnor borde tycka om porr Roger
2005-09-21 00:13:49

Peggy, tyvärr så har jag varken tatueringar eller piercingar inte heller nå silikon. Tycker att det är mycket synd att vi inte känner varandra bättre eftersom du tydligen gillar mig mer än jag trodde.

Nä jag kan inte förändra världen men precis som feminister så kan jag ha åsikter om hur jag skulle vilja se den. Tycker inte du har varit jobbig har diskuterat med folk som har varit bra mycket jobbigare. Ha det bra nu ska jag sova, och vakna med ett strålande humör i morgon. Ha det bra.

#119  Roger, Peggy elu
2005-09-21 00:21:34

Trollstav Spekulationer om andras debattörers utseende eller sexuella preferenser hör inte hemma här. Det bidrar till en otrevlig stämning.

#120  Sv: Kvinnor borde tycka om porr Peggy
2005-09-21 10:46:36

Var har jag spekulerat i R:s utseende eller preferenser, undrar jag?

R, visa mig den feminist som vill att alla ska ha ett visst utseende? Eller visa mig någon öht som vill det förutom du?

#121  Peggy Roger
2005-09-21 18:12:13

Vart har jag påstått att jag vill att alla ska se lika ut? Utav någon för mig oförklarlig anledning har du bestämt dig att jag har någon slags onda avsikter. Kan försäkra att så är inte fallet. Jag gav bara utryck för vad jag tycker är estetiskt tilltalande hos kvinnor och att jag tycker att smink piercing borde som företeelse förpassas till historien. Vilket inte på något sätt är att säga att säga att jag vill att alla ska ha ett vist utseende. Men för all del fortsätt att avsiktligen missförstå mig om det roar dig. Jag är en mycket liberal människa och sätter aldrig pekpinnar åt folk om hur de ska agera eller se ut det är upp till var och en, men vad jag gillar är en annan sak och det kan ingen ändra på förutom möjligen jag själv.

#122  Sv: Kvinnor borde tycka om porr LindaMaria
2005-09-27 14:20:32

Nu har inte jag läst hela tråden, för den är lååååång... men jag har läst en del och jag måste säga att jag är förvånad. Jag själv är emot porr och inte för att kvinnor inte "kan" agera som i porrfilmer pga sin könsroll och vi inte skulle kunna vara frigjorda osv(även om de flesta kvinnor INTE agerar som kvinnorna i porrfilmerna), MEN kvinnorna behandlas som skit, de får tex. suga av, bli tagen bakifrån samtidigt som någon annan runkar av och sprutar henne i ansiktet, detta är inte ovanligt. Vad ger det för bild av kvinnan i samhället? Hur mycket respekt har dessa män/pojkar som tittar på de filmerna, för kvinnor sen när de kommer ut i arbetslivet? För männen i filmerna är ju de som "sätter på" och har den dominerande rollen och för pojkarna/männen som ser detta är det tufft, de är coola och får statuspoäng. Det är ju inte ofta som kvinnorna i porrfilmer behandlas med respekt direkt, det är oftast nedvärderande behandling och förödmjukande beteende från männens sida i porrfilmerna. Som feminist så är jag självklart mot denna kränkande behandling av kvinnor, eftersom det sedan speglar synen på kvinnor offentligt. Vad folk gör i sina sovrum eller vart det nu är, när ingen ser, bryr jag mig inte om alls, då kan man leva ut alla fantasier man har, men när man gör det i det offentliga rummet, om man nu ska kalla det så, så drabbar det synen på kvinnor generellt!

Du måste bli medlem för att få skriva i forumet.

Användarnamn:

Lösenord:

Kom ihåg mig


Vill du bli medlem?
Glömt lösenordet?
Problem med inloggning?