feminetik.se feminetik.se

Just nu 1 besökare varav 0 feminetister och 0 jäif:are

Forum

När alla ser likadana ut...


Gå till senaste inlägget#1  När alla ser likadana ut... Peggy
2005-07-31 13:01:33

Är det målet? Att jordens befolkning till sist kommer bestå av två typer av människa, Kvinna typ A och Man typ A, med strömlinjeformade kroppar, alla bulligheter på exakt samma ställen, inget som står ut, inget som är annorlunda? Vad ska vi göra sen när alla raka näsor är nerhackade, alla sneda tänder rättbända, alla platta hakor utfyllda och utstående magar utsugna?

A K A reflektion efter ett avsnitt av Extreme Makeover.

#2  Sv: När alla ser likadana ut... billie
2005-07-31 20:25:37

" A K A reflektion efter ett avsnitt av Extreme Makeover. "

Lite grann så där tänker jag när jag ser alla kvinnor som kommer från ett gym. Inget underhudsfett. Muskler överallt. Män ochj kvonor som tvilingar, kvinnorna endast något kortare i längd men lika muskulösa, antingen helt utan bröst eller med inlagda proteser.

Får intrycket att det är 1930 talets dyrkande av kroppen som är tillbaka ett varv till. De var också helt upptagna med att äta Vegetariskt, Djurrättsfrågor och totalitära läror. Det är skrämmane verkligen.

Varje detalj upprepas inte men kriget mellan kollektiv och individualism verkar vara igång igen. Ungdom, yttre skönhet.

Inte så att jag gillar mina rynkor. Jag vägrar se mig i spegeln för jag skäms över rynkorna, ser hemskt ut men att spruta in saker som kan skada där går gränsen.

#3  Om avvikelser TKU
2005-07-31 21:25:35

_Vissa_ avvikelser är osunda. Osunda i den betydelse att de vållar lidande i sig själva, inte bara p g a att de är avvikelser.

Extrem övervikt och avsaknad av någon kroppsdel/kroppsfunktion är sådana osunda avvikelser, som samhället bör hjälpa bäraren att åtgärda.

Problemet är att gränsen mellan sunda och osunda avvikelser är otydlig.

#4  Sv: När alla ser likadana ut... Peggy
2005-07-31 22:16:27

Faktum är att avhjälpande av olika skadfor och missbildningar MISSGYNNAS av den kommersiella plastikkirurgin:

En plastikkirurg kan tjäna så bra på att förstora tuttar, att det är svårt att rekrytera dem till den vanliga sjukvården, där de behövs.

#5  Det finns ingen konstant mängd sjukvård TKU
2005-07-31 22:25:23

Det kan jag inte hålla med om. Det finns inte någon konstant mängd sjukvård i ett samhälle, snarare beror sjukvårdssektorns storlek på hur mycket privata och offentliga medel som spenderas på den.

När människor spenderar sina egna pengar på "lyxkirurgi", så belastar de inte den offentliga sektorns sjukvård på något sätt.

#6  TKU sisyfos
2005-07-31 22:59:20

Men det var ju inte det Peggy skrev. Peggy skrev (typ) att en plastikkirurg tjänar bra mycket mer flous på att förstora läppar o tuttar än på att återställa ansikten efter olyckor, och att det därför riskerar att bli brist på kompetenta plastikkirurger i sjukvården. Det är exakt samma mekanism som att det är svårt för snuten att rekrytera kompetenta ekobrottsutredare -- man tjänar bättre på "fiendesidan". För mig är det självklart att det kan vara så.

#7  TKU mette
2005-07-31 23:19:26

"När människor spenderar sina egna pengar på "lyxkirurgi", så belastar de inte den offentliga sektorns sjukvård på något sätt."

Tyvärr så stämmer inte detta, då en en väldigt stor del av lyxoperationer misslyckas eller går fel. Och patienterna har ofta då inte någon möjlighet till garanti eller föräkringar som ska hjälpa till att åtgärda de skador som uppkommit. Istället blir dessa personer tvugna att vända sig till den offentliga sektorn sjukvård. På så sätt blir samhället tvunget att betala för lyxoperationer.

#8  Jag kan ju.. Foretagarsvinet
2005-08-01 00:01:29

...bara återigen meddela från ett manligt perspektiv att kvinnor som har lite former och som inte går på gym och har noll underhudsfett kommer alltid att vara attraktiva hos män. Jag tror att det är mest kvinnliga magasin och moden som perpetuerar denna myt. Alltså, detta är genomgående - väldigt få av mina manliga vänner vill vara ihop med fitnessbruttan, utan dom är alltid ihop med kvinnliga, goa och ibland lite smårunda charmtroll med boho-kjolar.

#9  Sv: När alla ser likadana ut... Fosfolipid
2005-08-01 09:26:53

Jag tvivlar starkt på att extreme makeover har något annat mål än att tjäna pengar och jag är helt säker på att de inte har någon plan för hela mänskligheten. Bara ytterligare ett fall av att man vinner mer på att med enkla medel ge folk något de betalar för istället för att anstränga sig för något de skiter i.

Sedan (antagligen OT) skulle jag bara vilja påpeka att "bristen" på plastikkirurger i den allmänna vården inte är en slump. När en myndighetsperson säger att det råder en brist på någon sorts läkarspecialitet är hans tunga svart, i den bemärkelsen att antalet läkare är ganska starkt reglerat. Hade man verkligen behövt fler läkare hade man utbildat fler.

#10  Sv: När alla ser likadana ut... sisyfos
2005-08-01 09:33:57

Antalet läkare som utbildas är reglerat ja. Men inte var dom jobbar och med vad. Det kan alltså visst bli brist.

#11  Foretagarsvinet Greenfish
2005-08-01 10:02:06

Och vad hade du tänkt att vi ska göra med denna information?

Det är väl rätt uppenbart att alla trivs bäst så som då själva vill, istället för att låta sig styras av människor man inte bryr sig ett skit om. Ditt inlägg är alltså i precis samma klass som de andra kraven folk får på sig. Vad var meningen med inlägget? Ska folk bli glada för att du kommit med något "revolutionerande"? Eller vad?

#12  Sv: När alla ser likadana ut... ufpopen666
2005-08-01 10:29:18

...bara återigen meddela från ett manligt perspektiv att kvinnor som inte har så mycket former och som går på gym och har noll underhudsfett kommer alltid att vara attraktiva hos män. Jag tror att det är mest porrtidningar och plastikkirurger som perpetuerar myten om Miss Big Boops. Alltså, detta är genomgående - väldigt få av mina manliga vänner vill vara ihop med flodhästen, utan dom är alltid ihop med smärta, hårda och ibland lite elaka charmtroll med karaktär och jävla anamma. :-D

#13  Sv: När alla ser likadana ut... sisyfos
2005-08-01 11:06:22

Och jag kan bara återigen meddela från ett manligt perspektiv att det går att tända på lite av varje, och att kvinnor över huvud taget troligen alltid kommer att vara attraktiva hos många män.

#14  Sv: När alla ser likadana ut... ufpopen666
2005-08-01 11:23:44

Jag såg för inte så länge sen en dokumentär om människor som genom olika kirurgiska ingrepp förändrade sina utseenden till, låt oss säga, icke mänskliga karaktärer. Någon höll på att omforma sig till katt, tror jag. En annan jobbade med att fixa horn på pannan. Dokumentären gav en bild av människorna som lite udda men jag kunde inte undgå känslan av sund reaktion mot en värld där tusentals människor jobbar häcken av sig för att se ut som en stereotyp. Jag blir alltid glad när jag ser människor som har sina egna ideal.

Och tack, Sisyfos, för ditt hjältemodiga inlägg. Det var inte menat att såra någon med mitt inlägg #12, utan snarare en reflexiv reaktion mot debattörer som tar på sig själv rollen som representanter för en åldersgrupp, kön eller etnisk folkgrupp m m och sen pladdrar iväg med eget tycke och smak.

#15  ufpopen sisyfos
2005-08-01 11:44:15

Mitt inlägg var en replik på #8. Eftersom mitt cacheminne suger röv hade jag inte ens sett #12 när jag skrev det.

#16  Sv: När alla ser likadana ut... PerEdman
2005-08-01 12:44:16

Konstigt att "I Like Big Butts" skulle hamna i playlisten just nu.

/ Per

#17  #16 Fredagsmike
2005-08-02 04:41:45

Dissa inte Sir Mix-A-lot!!!
R-E-S-P-E-C-T!!!

"I like big butts and I can not lie
You other brothers can't deny
That when a girl walks in with an itty bitty waist
And a round thing in your face
You get sprung
Wanna pull up tough
Cuz you notice that butt was stuffed
Deep in the jeans she's wearing
I'm hooked and I can't stop staring
Oh, baby I wanna get with ya
And take your picture
My homeboys tried to warn me
But that butt you got
Make Me so horney
Ooh, rump of smooth skin
You say you wanna get in my benz
Well use me use me cuz you aint that average groupy..."

*Courtesy of Sir Mix-A-lot*

Ps. och vad har du för playlist egentligen? va va va ha?
Själv lyssnar jag på Anna ternheim och Neil Young för tillfället!

#18  Sv: När alla ser likadana ut... ufpopen666
2005-08-02 07:05:28

Fan, och jag som inte har nån Mercedes...

#19  Sv: När alla ser likadana ut... ufpopen666
2005-08-02 07:37:49

Sir Mix-A-lot påminner om Sir Killalot.


Sir Killalot har jag respekt för. Saknar Robotwars lite...

Ingen som känner för att göra en stridsrobot tillsammans med mig?

#20  Sv: När alla ser likadana ut... android
2005-08-02 11:23:10

*LOL*

#21  Sv: När alla ser likadana ut... Greenfish
2005-08-02 11:35:52

Med tanke på LOL...

http://warpdrive.se/?3237

#22  Fredagsmike, PerEdman
2005-08-03 12:42:22

Wow, jag trodde bara du kom ut ur dvalan på fredagar! Hur fan mår du? :)

Jag dissar inte Sir Mix-a-lot, jag tyckte att det var kul att just den låten dök upp i den här diskussionen. Alternativet till att berätta för alla om detta underliga sammanträffande hade varit att berätta hur hemskt jag mådde igår kväll efter att ha sett en tjej i kort grå träningsdress vara ute och jogga på kvällen... med en kroppsvikt kring 40kg. Men jag vet inte vad jag kan säga om det egentligen.. utom att det gör mig ledsen att se människor må dåligt.

Så jag valde istället att påpeka hur underligt sammanträffandet var att få höra en låt som hyllar väl tilltagna kroppsformer samtidigt som man läser en tråd som denhär, vid ett tillfälle i tråden då någon nyss sagt "kvinnor som har lite former (...) kommer alltid att vara attraktiva hos män".

Min playlist innehåller allt möjligt. Allt möjligt. Just nu är den visserligen utvald, men vid tillfället jag skrev inlägget innehöll den allt man kan tänka sig.

/ Per

#23  #19 Fredagsmike
2005-08-04 04:37:16

"Sir Killalot har jag respekt för. Saknar Robotwars lite..."
Är inte det en Simpsonsreferens?
eller nästan?

Minns ett avsnitt då Homer ville vinna tillbaka Barts gillande och låtsades ha skapat en robot (vilket egentligen var Homer inuti ett robotskal) Bart kallade den "Sir-nocka-homer" eller liknande....

Ps. Tja, jag ÄR torsk på the Simpsons :-)

Ps 2. Och Per E (#22), du har huvudet på spiken, jag mår som fan! ;-)

#24  Sv: När alla ser likadana ut... ufpopen666
2005-08-04 10:11:32

Tack , Greenfish, för att jag fick skratta så pepsin bubblade upp i näsan! :-D

Och tack Fredagsmike, för att ditt inlägg fick pepsin att fortsätta rakt ut på skärmen! :-D

Nä, jag har faktiskt aldrig sett ett avsnitt av Simpsons.

Men jag är robotfreak och min våtaste dröm är att bygga ett 2 meter högt monster i rostfritt stål som pratar med österrikisk dialekt och vars främsta sysselsättning ska vara att kandidera till guvernörsposter i USA och städa min lägenhet.

Och jag ÄR torsk på Robotwars och Monster Garage.

#25  Sv: När alla ser likadana ut... metamorfos
2005-08-04 11:36:48

Undrar hur det gått med experimentet?

Du måste bli medlem för att få skriva i forumet.

Användarnamn:

Lösenord:

Kom ihåg mig


Vill du bli medlem?
Glömt lösenordet?
Problem med inloggning?