feminetik.se feminetik.se

Just nu 1 besökare varav 0 feminetister och 0 jäif:are

Forum

Varna innan uppdateringar?


Gå till senaste inlägget#1  Varna innan uppdateringar? Eric
2005-05-11 08:39:10

Först vill jag bara säga: Kul med ett nytt forum!

Sedan ett förslag eller en fråga. Jag såg ett par stycken som slet sitt hår här igår för att deras långa välformulerade inlägg försvann vid uppdateringen. Skulle det gå att förvarna på något vis? Så att folk blir uppmärksamma och sparar sina inlägg innan de försöker skicka dem, för säkerhets skull? Ett meddelande på förstasidan eller här på "Om Webbplatsen", kanske (fast det kanske många skulle missa)? Eller någon form av massutskick/blänkare på de inloggade personernas kotterplank?

PS. Tack för en bra sajt, ni gör ett kanonjobb!

#2  Sv: Varna innan uppdateringar? Johanna
2005-05-11 10:53:36

Trollstav Saker ska aldrig försvinna vid uppdateringar. Jag vet inte riktigt exakt vad du menar, men jag raderade manuellt ett par inlägg ur en tråd som var tänkt att vara stängd för andra än moderatorer, men av misstag gick att skriva i under några minuter. En engångshändelse.

Sen har vi ju ett annat problem, och det är att sessionerna ibland får time outs, så att inlägg försvinner när personen klickar "skicka inlägg". Detta har inget med uppdateringar att göra, utan att pesonen har varit inaktiv för länge. Jag har försökt sätta time out-en på en halvtimme för att undvika detta, men kanske har jag varit inne och petat i fel variabler.

Eller så kan det vara så att personen faktiskt varit inaktiv under en halvtimme, dvs. lämnat sitt halvfärdiga inlägg, gått och käkat middag och sen kommit tillbaka en halvtimme senare och skrivit klart?

Variabler av den typn är svåra att dubbelkolla. Det blir liksom...okej, nu har jag ändrat den här variabeln. Hmm. Undrar om det blev nån skillnad. Men då går jag iväg en halvtimme och kollar om jag blev utloggad. OJ! ja det blev jag. Okej. då ändrar jag den här variabeln och går iväg en kvart... =)

#3  Sv: Varna innan uppdateringar? Johanna
2005-05-11 10:58:49

När jag genomför ändringar gör jag det direkt mot koden som ligger uppe. Det innebär att ni under någon minut då och då kan få dras med fula felmeddelanden t.ex.

Så länge jag gör detta gratis har jag inte tid att tillfälligt stänga ner sajten, eller varna er varje gång jag gör ändringar, för jag gör det nästan dagligen. Oftast märks det dock inte för er.

#4  Sv: Varna innan uppdateringar? Eric
2005-05-11 14:00:44

Jo, såhär upplevde jag det:

Jag hade skrivit ett kort inlägg, men när det skulle postas så fick jag ett felmeddelande att sajten inte gick att nå, typ. Detta varade ett antal minuter (5-10?), och det gick inte att backa så att jag fick tillbaka texten heller. Nu var det bara ett kort meddelande jag skrivit så mig gjorde det inte så mycket, men jag hörde några andra som typ slet sitt hår över långa meddelanden.

Inte att man varit inaktiv eller så, utan skriver ett meddelande, trycker på skicka och så får "Sajten svarar inte..."

När jag fick kontakt med sajten igen så var den uppdaterad med ett nytt forum, så jag antog att problemen hade ett samband och att ni skjutit ner sajten under en kort tid medan den uppdaterades.

Men om jag fattat fel och det inte hade något samband, så ber jag om ursäkt ifall jag upptagit er tid i onödan.

#5  RSS-feeds olaberg
2005-05-11 15:15:56

En nördig fråga: funkar RSS-feedsen eller inte? Jag får inte till det, och jag undrar om andra får det, eller om det är buggigt nånstans. Jag har all förståelse för om ingen tid finns att åtgärda det, vill bara veta.

#6  Sv: Varna innan uppdateringar? Johanna
2005-05-11 15:25:00

funkar på min dator och hemma hos min pojkvän. Dvs. både på en pc och mac. Så, jag vet inte? jag fixade högerhaken till html-kod dock.

#7  Sv: Varna innan uppdateringar? Johanna
2005-05-11 15:32:08

förresten, vilka feeds är det som krånglar? jag har bara kollat "alla trådar"

#8  Ett tips Glussus
2005-05-11 16:46:00

Detta är ett vanligt problem på internet, men en säker lösning är att man skriver på ett annat ställe (exempelvis "anteckningar" "notepad") och sedan kopierar in det där man vill ha det och skickar iväg (CRTL + C och CRTL + V)

Du måste bli medlem för att få skriva i forumet.

Användarnamn:

Lösenord:

Kom ihåg mig


Vill du bli medlem?
Glömt lösenordet?
Problem med inloggning?