feminetik.se feminetik.se

Just nu 1 besökare varav 0 feminetister och 0 jäif:are

Forum

Om anmälningssystemet


Gå till senaste inlägget#1  Om anmälningssystemet fredriktomte
2005-04-27 19:48:22

Nu vet jag iofs att ni förmodligen vill ha kvar anmälningssystemet eftersom det underlättar ert arbete. Vill dock bara göra er uppmärksamma på att det inte riktigt är heltäckande. Det är väldigt beroende av medlemar och skribenters allmälningsvilja. Och denna vilja skulle jag vilja påstå varierar kraftigt från person till person. T.ex. så skulle jag aldrig anmäla ett inlägg av andra grunder än att det på något sätt är lagstridigt (t.ex. hets mot folkgrupp). Det gör att resultatet av anmälningarna kan bli aningen skeva i vissa sammanhang (som tydligast blir det när enbart ena parten i en diskussion anmäler trots att denne/a kanske egentligen varit den som betett sig sämst).

Om inget annat hoppas jag att ni har det i åtanke när ni fattar beslut om t.ex. banning av en medlem.

#2  fredriktomte Nettan
2005-04-27 20:01:38

Trollstav Vi är självklart medvetna om detta. Alla regelbrott kommer inte till vår kännedom, men vi hoppas på att kunna täcka upp det mesta genom dels anmälningsfunktionen, men också genom att vi moderatorer nu hinner läsa hela diskussioner och även delta själva i större mån än tidigare och på så sätt få en mer övergripande bild av vad som händer i diskussionerna.

Sen är det även en fördel ibland att inte veta all bakgrund i en urspårad diskussion. Vi försöker så gott det går att inte bedömma regelbrott genom att jämföra med andra regelbrott. Vi försöker att låta bli att titta på vem som började eller vem som var värst. För det spelar ingen roll. Om Benke kallar Stina för korkad och pinsam och Stina i sin tur kallar Benke för kvinnohatande mördare så spelar det ingen roll vilket påhopp som är värst eller vem som sa det först. Alla har samma skyldighet att hålla sig till reglerna, hur provocerad man än har blivit.

Och visst finns det en klar obalans i vem som anmäler och vem som inte gör det. Och bara för att man är en flitig anmälare så innebär inte det att man får fler anmälda inlägg raderade än om man anmäler sällan. Det är regelbrotten som avgör, inte anmälan. Vi har fått in anmälningar på inlägg som jag inte ens begriper varför de anmäldes. Och jag har hittat inlägg som har varit rent hiskeliga men som inte anmälts alls. Så obalansen finns där. Men anmälningssystemet har än så länge bara haft med sig fördelar om man ser till hur det fungerade innan.

Och som sagt, jag önskar att de som tvekar att anmäla tänker om (även om alla förstås gör som de själva vill), för det underlättar arbetet för oss moderatorer fruktansvärt mycket. Även om systemet inte är perfekt.

#3   Greenfish
2005-04-29 18:57:46

Jag står nog för två oförklarliga anmälningar.

Jag använder Mozilla Firefox och ibland när jag ska öppna ett nytt fönster och använder mouse gestures för att göra det så har jag råkat klicka på "Anmäl inlägget" samtidigt. Det öppnas då i en ny ruta och blir anmält. Så det är nog en del feltryck ifall ni inte förstår anmälan.

Du måste bli medlem för att få skriva i forumet.

Användarnamn:

Lösenord:

Kom ihåg mig


Vill du bli medlem?
Glömt lösenordet?
Problem med inloggning?