feminetik.se feminetik.se

Just nu 1 besökare varav 0 feminetister och 0 jäif:are

Forum

Att stycka upp inlägg


Gå till senaste inlägget#1  Att stycka upp inlägg Johanna
2005-04-09 21:16:18

Är det bara jag som inte orkar läsa inlägg där ett annat (långt) inlägg kopierats i helhet, för att sedan styckas upp, och kommenteras bit för bit?

Jag ser ingen anledning att läsa hela ursprungsinlägget igen, det har både jag och personen som skrev det gjort (som svaret oftast vänder sig till). En kortare sammanfattning av det relevanta borde mycket väl räcka?

Det känns som att de som använder denna uppstyckningsteknik bara är lata, vilket istället får följden att i alla fall jag bara bläddrar förbi inläggen.

#2   UppåtEmma
2005-04-09 22:43:01

Jag håller med, tycker oxå det är jobbigt att läsa för det blir så hackigt. Speciellt när svaret i sig är väldigt kort...

#3   elinlite
2005-04-09 23:55:07

Jag läser dem mycket sällan, inte ens om de är till mig. Det är en stil som inte passar mig helt enkelt (har dock anammat den i svar till personer som använder den, om jag då råkar svara dem)
Ofta känns det som hårklyverier vilket gör mig irriterad och bitsk. Så hellre låter jag bli.

#4   Tiriq
2005-04-10 00:08:19

Du är inte ensam, jag har retat mig på det i evigheter. Och det leder ju som sagt till att man inte orkar läsa inlägget.

Jag tycker att man ofta läser såna inlägg som har missat huvudinnebörden i inläggen de svarar på, att de bara kommenterar små detaljer.

#5   Simone
2005-04-10 00:08:50

Jag använder dem ibland och ibland inte, beror på vem jag debatterar med och hur den personen gör och ibland om jag debatterar med en person som tolkar hejvilt så kan jag göra det för att styra upp lite. Jag har ingenting emot det, eftersom det ofta klargör vilket stycke personen tolkar på ett visst sätt men det tråkiga är att inläggen blir längre och tradigare.

#6   SophieG
2005-04-10 14:02:50

Det är väldigt svårt att föra en diskussion om man inte kan relatera till det man besvarar.
Därför vill jag kunna citera det jag besvarar.
Än jobbigare är det, tycker jag, när någon skriver numret på ett inlägg, 150 platser längre upp i diskussion, och besvarar den. Då blir man tvungen att scrolla upp och ner flera gånger om för att komma ihåg vad det var man skrev.

Men det finns software som gör det mycket enklare att citera andra så att det blir lättare att läsa. Genom att det man citerar hamna i en ruta ovanför det man skriver.

#7   sharatec
2005-04-13 23:18:54

Jag deltar visserligen inte så ofta i debatter (skäms, Sharatec!), men läser desto mer, och tycker personligen att det är MYCKET smidigt med citeringstekniker ("uppstyckande") där man ser direkt vad det är personen ifråga kommenterar.

Det är givetvis inte alls bra om detta används för att bortse från sammanhang i inlägg, men jag tycker inte att detta per automatik är en konsekvens av metoden.

#8  Glömde också att... sharatec
2005-04-13 23:21:41

...jag håller med SophieG om att det är jobbigt när man tvingas scrolla fram och tillbaka för att se vad ett inlägg svarar på.

Å andra sidan måste man väl också scrolla upp och kolla att citat är korrekta, och inte ryckta ur sitt sammanhang...

...det här borde inte vara så komplicerat!

#9   Xenu
2005-04-13 23:23:01

Jag tycker att uppstyckning kan vara en bra metod, men den skal brukas med måtta. Citera endast när det finsn anledning, och endast relevanta bitar.

#10  Citatsvar. Kalle
2005-04-14 09:56:30

Jag tycker det är bra, speciellt i trådar med flera parallella diskussioner. Om man svarar på ett långt inlägg med många frågor, så kan man ta frågorna en i taget, och det blir tydligt vad man svarar på.

Och jag brukade göra så att jag endast citerade relevanta bitar, men då blev "antagonisten" ofta sur för att jag citerade lösryckt och ryckte saker ur sitt sammanhang. Så nu har jag mer och mer gått över till att citera hela stycken, för att slippa den biten.

#11  Stycka eller ej? Anna
2005-04-14 10:06:46

Men hur ska man kunna besvara
ett inlägg om man inte får stycka
upp det? Jag brukar inte göra det
själv, men däremot brukar jag
besvara hela inlägg och då fattar
ju ingen vad man menar. Då tror
ju folk att man inte läst allt osv.

Du måste bli medlem för att få skriva i forumet.

Användarnamn:

Lösenord:

Kom ihåg mig


Vill du bli medlem?
Glömt lösenordet?
Problem med inloggning?