feminetik.se feminetik.se

Just nu 1 besökare varav 0 feminetister och 0 jäif:are

Forum

Moderering i JÄIF - Vems fel att någon anmäler?


Gå till senaste inlägget#1  Moderering i JÄIF - Vems fel att någon anmäler? TomasK
2005-03-31 12:24:42

Är det mitt fel att mina inlägg blir anmälda av någon annan? Och om moderatorn inte tycker att mina inlägg inte bryter mot någon regel är det ju knappast mig du ska hacka på?

I ishockey kan man anmäla kontrollmätning på en motståndarspelare om man tror att den är otillåtet lång, men om det visar sig att den är inom de gränser som finns, drabbas det lag som anmäler av utvisning. Samma regel borde gälla i JÄIF för att minska antalet anmälningar.

Så sluta gnäll på mig om du inte tycker att mina inlägg bryter mot någon regel.

#2  Att anmäla ett inlägg Johanna
2005-03-31 13:00:26

är samma sak som att be moderatorn att titta på det. Att inlägget sedan inte raderas betyder att moderatorn inte bedömde att just det inlägget var tillräckligt mycket över gränsen för att raderas.

Men det betyder inte att det är okej att ligga farligt nära gränsen hela tiden. Det är ett problem för oss, personer som ser till att ligga *precis* vid gränsen, så att varje enskilt inlägg kan ses som inom regelverket, men det sammantagna beteendet inte är det. Var går gränsen där? Det är upp till moderatorerna att avgöra.

Moderatorerna är inte tänkta som poliser som ska "sätta dit" folk. Deras funktion är att hålla ett vettigt debattklimat, och för att kunna det har de reglerna till hjälp.

Varför inte bara låta bli att skriva de där jag-vet-att-det-här-är-på-gränsen inläggen gång på gång på gång? Ignorera folk som provocerar!

Observera att det INTE är okej att både svara på ett inlägg, och anmäla det. Ser man ett inlägg som något att anmäla är det inte värt ett svar. Det trappar bara upp konflikten.

Och nej, jag pratar inte om någon särskild person just nu, bara allmänt.

#3   TomasK
2005-03-31 13:37:08

Ordet "ishockeyklubba" föll visst bort ur mittenstycket i #1.

#4  Johanna TomasK
2005-03-31 13:44:19

Om man driver en tes och har flera debattörer emot sig brukar det ofta vara 1 lr 2 av dessa som mest är ute efter att provocera. Om man då påtalar detta på ett otvivelaktigt sätt typ "ni läser mina inlägg som fan läser bibeln" så spiller det över på hela debatten.

Efter det är det jag som får ta skiten för att jag sagt ifrån. Jag tycker att man då bör ta hänsyn till helhetsbilden.

Sen hör det till vanligt hyfs att man säger ifrån att "nu har du gått över gränsen och du är anmäld".

#5  TomasK Nettan
2005-03-31 13:49:28

Hur menar du med "nu har du gått över gränsen och du är anmäld"?

Menar du att den du diskuterar med bör påtala att den har anmält dig? För är det så du menar så är det ju så att det inte nödvändigtvis är den du har diskuterat med som har anmält inlägget.

#6  Nettan TomasK
2005-03-31 14:07:35

Det är väl rätt självklart att om jag riktar en kommentar till någon som inte någon annan kan ta åt sig av, bör den personen som kommentaren riktar sig till avgöra om den tycker att det är ett regelbrott.

Brukar du anmäla personer vars kommentarer öht inte berör dig? Isf tycker jag att DU ska tala om att du gjort det. Allt annat är ryggradslöst.

#7  TomasK Nettan
2005-03-31 14:25:56

Ja. Jag brukar anmäla det jag tycker är regelbrott eller sådant som eventuellt kan vara det. Fast bara i JÄIF, för att uppmärksamma Fiji, eftersom jag modererar i Tycka och själv kan ta bort regelbrott där.

Såhär ligger det nämligen till. Det är inte alltid så att den som inlägget riktar sig till läser inlägget och således kan denna inte ta ställning till om den ska anmäla eller inte. Sen är det också så att olika debattörer här på sajten har olika hög tröskel för hur grova påhopp man accepterar. Detta har naturligtvis ingenting med hur vi modererar att göra. Skulle det ha det så skulle det vara så att identiska påhopp skulle accepteras mot vissa personer medan vi skulle radera dem om de riktade sig mot andra. Så kan vi inte ha det. Däremot är det inte alla regelbrott som kommer till moderatorernas kännedom, eftersom alla inte anmäler, vilket kan göra modereringen ojämn. Men detta motarbetas genom att vem som helst kan anmäla vilket inlägg som helst, oavsett om det är riktat mot en själv eller inte. Detta tycker jag är bra, och så verkar de flesta på sajten också tycka, eftersom det långt ifrån alltid är den som är påhoppad som anmäler påhoppet. Skitbra tycker jag. Har du problem med det så är det just det, ditt problem. Att modereringen blir så effektiv som möjligt går före din åsikt om att det är ryggradslöst. Personligen anser jag det vara mer ryggradslöst att se ett regelbrott och blunda för det, än det är att anmäla utan att göra något väsen av det.

#8  Nettan TomasK
2005-03-31 14:37:26

Jag vet att det är ni moderatorer som har monopol på sanningen i JÄIF, jag har aldrig sagt något annat.

Men att inte stå upp för det man tycker och gör är ryggradslöst, särskilt när det riktar sig mot någon annan.

Slutdiskuterat.

#9   Maj
2005-03-31 21:09:14

Om man ständigt blir anmäld på ett forum, passar man förmodligen inte in där.

Jag var med i ett forum för ett år sen där jag hela tiden blev anmäld och varnad. Jag tyckte inte själv att jag gjorde nåt fel. Men det upprepades hela tiden. Jag passade helt enkelt inte med det forumets policy eller debattklimat. Och tydligen lyckades jag inte anpassa mig. Jag är inte med där längre.

#10  Maj TomasK
2005-04-01 00:19:24

Problemet är ju inte att jag bryter mot några regler utan att jag blir anmäld av någon/några feminetister.

Nettan har väl halvt erkännt att det är hon som anmäler mig så jag tycker att saken är utagaread.

#11  Maj TomasK
2005-04-01 00:20:27

Eller är detta något diskret sätt för dig att säga att du inte tycker att jag passar in?? Tala ur skägget isf.

#12  TomasK Nettan
2005-04-01 00:26:32

Seriöst nu, vad fan håller du på med???

Jag har inte sagt något om att jag har anmält några inlägg av dig så vem fan tror du att du är? Jag talade generellt OCH i egenskap av moderator. Jag anmäler de inlägg jag anser att Fiji bör slå ett öga på. Dock vet jag inte om det i praktiken rör sig om mer än ett eller två inlägg. Och om någon av dessa inlägg var skrivna av dig eller inte har jag ingen aning om då det var innan min semester som jag gjorde en anmälan senast. Ska du komma med beskyllningar så får du nog ha mer kött på benen än så. Att påstå att jag har erkänt att jag anmäler dig är ren lögn och jag börjar bli skapligt irriterad och less på dig och dina paranoida tendenser. Det är ingen som är ute efter dig. Kan det kanske vara så att du rent av ligger på gränsen till regelbrott i de inlägg som anmäls? Så att det faktiskt är du själv och ingen feministisk komplott som ligger bakom alla de anmälningar av dina inlägg som trillar in...

#13  Tomas Fiji
2005-04-01 00:46:43

Det som var gränsfallet var inte delen om fan och bibeln, utan "ni är så söta när ni..."

Hade du skippat den provokationen så hade jag inte haft klagomål.

Nästa inlägg "håll nu tungan rätt i mun om du vill komma någon vart med vad du säger" är också ett typfall av dålig debatton.

Jag kan ändra min formulering till att jag börjar bli trött på att behöva moderera dina inlägg.

Anmälningarna är i sig räcker inte som bevis, det har du rätt i.

#14  för övrigt Fiji
2005-04-01 00:48:20

ursäkta för det sena svaret här. Missade att tråden fanns, my bad.

#15  för övrigt 2 Fiji
2005-04-01 00:53:52

Nettan har inte anmält något av dina inlägg på minst en vecka. Före det minns jag inte riktigt.

#16   -NN
2005-04-01 02:54:06

Men anledningen till att man kanske anmäler är ju för att man vi höja nivån. Inte för att man vill få tyst på den andre. Det är ju inte nåt som används som en diskussionteknik!!

Om man anmäler ett inlägg så betyder det ju bara att man säger "kan du ta en titt på det här?". Sen får moderatorn bedöma.

Själv tycker jag det är bra om andra som inte är inblandade i diskussionen anmäler om de tycker att nivån är under bältet (de är kanske dessutom mer objektiva än de som är mitt i stridens hetta).

Själv går jag ofta inte in i diskussioner som jag verkar vara ren pajkastning, men det betyder inte att jag tycker det är ok att låta såna diskussioner ta över.

Förövrigt tycker jag att moderatorerna på både jäif och tycka gör ett bra jobb!

#17  TomasK -NN
2005-04-01 02:55:33

Jag tycker nog du är lite väl paranoid när du tolkar Majs inlägg som att hon tycker du bör lämna feminetik.

#18   Maj
2005-04-01 11:46:10

Tomas, jag vill inte be dig sticka. Jag bryr mig faktiskt inte om vilket.

Jag ville bara dela med mig av min erfarenhet, då jag varit i samma situation som du. Då tyckte jag också precis som du att det var de andra som var dumma och anmälde mig hela tiden. Och visst, jag tycker fortfarande att det forumet hade dumma regler och ett konstigt debattklimat. Men forumet var inte mitt, det var de som startade det som bestämde. Många andra trivdes där och funkade bra med den tonen som gällde. Så det var knappast dem det var fel på - eller mig egentligen. Bara att vi inte stämde ihop.

Det jag försöker säga är att oavsett vilka påföljder det blir, så är ständiga anmälningar en indikator på att man har en ton som inte funkar.

Då kan man tänka till om det och försöka uttrycka sig på ett annat sätt. Det kanske du kan göra?

#19  Nettan, -NN (och någon mer?) Kalle
2005-04-01 14:20:11

Om jag får bidra med min åsikt?

-NN skrev
"Själv tycker jag det är bra om andra som inte är inblandade i diskussionen anmäler om de tycker att nivån är under bältet (de är kanske dessutom mer objektiva än de som är mitt i stridens hetta)."
Och Nettan skrev
"Detta tycker jag är bra, och så verkar de flesta på sajten också tycka, eftersom det långt ifrån alltid är den som är påhoppad som anmäler påhoppet."

Det är ju en sak om någon blir påhoppad helt utan anledning i en tråd som h*n inte deltar i, kanske med hänvisning till något som h*n kanske skriver i en annan tråd.

Men att gå in i en pågående debatt, där man väl får förutsätta att debattörerna läser varandras inlägg (eller?!?), och helt plötsligt anmäla ett inlägg för att JAG blir trampad på tårna, trots att debattörerna fortsätter med friskt mod. Ursäkta, men är man inte lite väl... känslig... då? Om debattörerna själva klarar av nivån, varför ska någon annan komma och säga aja-baja då?

(Själv är jag försiktig med anmälandet numera. Jag anmälde ett inlägg en gång, vilket fick till följd att hela tråden, plus en parallell debatt i en annan tråd, helt raderades...)

#20   pixie
2005-04-01 14:21:52

Jag trodde det skulle vara slutdiskuterat om moderering av hänsyn till moderatorerna?

#21   Fiji
2005-04-01 16:59:20

Pixie:
Självklart kan moderering i allmänhet diskuteras. Problemet är bara att enskilda fall inte kan tillåtas ta hur mycket plats som helst. Då skulle jag sitta inte bara med dagens modereringsinsatser, utan även och älta gårdagens, och förra veckans.

Allmänt:
Det är skitsvårt att moderera, har jag fått lära mig. Varje beslut kräver tankemöda. Det blir extra jobbigt när de personer som fått besluten mot sig bestämmer sig för att de är orättvist behandlade. Varje sådan insats tar plötsligt timtal istället för de 10 minuter som borde ägnats åt det.

Kalle:
Visst har du en poäng. Ofta spelar mottagarens reaktion in på hanteringen av ett eventuellt regelbrott.

Men det finns någon slags miniminivå också. Även om två personer tål de förolämpningar de lassar på varandra så får de göra det någon annanstans. Pajkastning skrämmer bort potentiella "bra" skribenter och lockar dit bråkstakar. Det är inte en sån sida vi i crew strävar efter.

Anmälningarna är dessutom mycket för att få uppmärksamheten dit. Det är jobbigt att läsa 300 inlägg om dagen, och jag kan missa hela trådar med bråk ibland. Då är det bra om folk anmäler, för att jag ska veta att något händer.

#22  Nettan TomasK
2005-04-01 19:02:07

Nej, jag kan omöjligen veta vem som anmäler mig om de själva inte talar om det. Du antydde att du anmäler inlägg godtyckligt utan att tala om det för vederbörande, så jag gissade att det var du som hade anmält mig.

Min favoritfiende Pixie, som är den som oftast anmäler mig, brukar tala om det för mig så därför gissade jag att du var den som låg bakom, då debatten fortsatte obehindrat med mina meddebattörinnor. Men uppenbarligen finns det fler för debatten utomstående personer som anmäler?

#23  Maj TomasK
2005-04-01 19:08:10

Den enda jag känner till som anmält mig är Pixie, så jag vet inte om jag är så värst förföljd här på feminetik. Men eftersom Pixie brukar tala om när hon anmäler finns det förmodligen minst en person till som ägnat sig åt att anmäla mina inlägg.

Annars känner jag mig inte särskilt förföljd. Jag tycker tvärtom att jag fått en del positiv respons, då nästan uteslutande från jäifare.

#24  "ägnat sig åt att anmäla mig" Johanna
2005-04-01 19:48:10

men nu får du ta och ge dig. som sagt: det är bara ett sätt att uppmärksamma moderatorn på ett inlägg eller tråd. i ett idealt fall skulle moderatorn hinna läsa allt, och se detta ändå.

det är ändå upp till moderatorn att fatta beslutet. och ryker det anmälda inlägget var det så illa att det skulle rykt oavsett anmälan, bara moderatorn hade sett det. en anmälan är bara en garanti att en moderator ser inlägget i fråga. och det är önskvärt om man tycker att det är över gränsen, eller ibland kanske är tveksam till om det är det.

#25  Ännu ett inlägg på temat "TomasK, ge dig!" kilgore_trout
2005-04-01 20:01:24

Klart att "utomstående" (ej direkt angripna) kan anmäla inlägg som man tycker moderatorn bör titta på, jag har gjort det ett flertal gånger. Jag har säkert anmält något av dina inlägg också. Lev med det.

#26  TomasK Nettan
2005-04-01 20:12:53

Du vet verkligen hur att slänga dig med ord du.

NEJ, jag anmäler inte inlägg "godtyckligt". Jag anmäler inlägg av en anledning, nämligen den att jag anser att inlägget ifråga bryter mot reglerna. Nu är jag inte moderator i JÄIF och därför är det inte min tolkning av inlägget som gäller utan Fijis. Därför kan även mina anmälningar avslås av Fiji. Så NEJ jag anmäler inte inlägg godtyckligt, utan du far åter igen med osanning. Efter att du nu har påstått två saker som är osanna om mig (det första handlade som jag tidigare påpekade om ett påstått erkännande om att jag anmäler dig, och märk även att du skriver att jag anmäler DIG och inte dina inlägg vilket underförstått syftar till att jag skulle vara ute efter dig personligen) så ser jag det som att vi inte har något mer att diskutera. Någonsin. Jag accepterar inte den sortens beteende.

#27   Maj
2005-04-01 20:37:36

Tomas, varför är du så inriktad på att hitta de som anmäler dig? Vad spelar det för roll?

Jag kan mkt väl ha anmält dig, t ex. Jag vet inte. Har svårt att hålla isär nick, och kollar inte så himla noga VEM jag anmäler.

Det finns massor av andra människor som kan ha gjort det.

Men faktum är att det hör till som någorlunda stor människa att inte reflexmässigt tycka att det är fel på alla andra, utan fundera lite på sitt eget beteende också.

Jag är sjukt stolt, så jag vet hur svårt det är. Men det kan vara poäng att göra ibland.

#28  Maj TomasK
2005-04-02 11:46:49

[Detta meddelande har blivit raderat på grund av att författaren inte följde feminetik.se:s regler.]

#29   Maj
2005-04-02 12:25:54

Jag tror inte det är att folk inte vågar stå för det. Jag tror bara att andra inte tycker det är lika viktigt som du vem som anmäler, och därför inte reflekterar över att den de anmäler skulle vilja veta det.

Dessutom tar det ju upp plats i trådarna med "nu anmäler jag"-inlägg. Och det ser rät tråkigt ut också.

#30  TomasK Karra
2005-04-02 18:36:43

Som Fiji sa: Jag tror inte du blir anmäld för att du säger att andra inte läser dina inlägg ordentligt. Det är för att du kallar folk "lilla gumman", är nedlåtande och har en allmänt dålig debattstil ofta. Extra dåligt är det att du inte ber om ursäkt när folk påpekar för dig att det är jävligt dåligt av dig att vara allmänt nedsättande typ "lilla gumman", du vill inte ens *fundera* på om det är nåt du bör ändra på. Det tycker jag är trist.

Och jag har inte anmält dig, jag har aldrig anmält någon faktiskt.

#31  Karra TomasK
2005-04-02 19:36:18

Var har jag sagt "lilla gumman"?

Är det önsketänkade från din sida månne?

#32  men give it a rest Alvunger
2005-04-02 20:25:41

Folk som anmäler är typ moderatorernas bästa vänner. Ingen hinner läsa alla inlägg som skrivs per dag. Ju fler som anmäler desto bättre forum. Moderatorerna får en trevlig liten dagsrapport o kan bege sig till lämplig tråd och slänga ett öga. Hur bekvämt som helst.

Jag tycker då rakt inte man behöver skriva i tråden att man anmält någon. Det kan generera ett tråkigt sidospår där allt handlar om det. Moderering skall vara så osynlig som möjligt.

Jag tycker inte heller att det bara är de som är aktiva i tråden som skall kunna anmäla. Jag vet att det finns massor av personer här som är angelägna om ett gott debattklimat, både feminetister o JÄIFare, o när någon av dessa personer har anmält ett inlägg så är det i princip alltid ett solklart regelbrott. Jag är oerhört tacksam för den hjälpen, eller ja, jag är tacksam å moderatorernas vägar.


TomasK - dina inlägg anmäls av fler personer än Pixie. T ex av mig.

Jag fattar inte alls vad det är du vill få fram i denna tråd. Du har ju ingen aning om hur många som anmäler dig. I ditt första inlägg låter det också som att du ser många anmälningar som ett problem, att "otillbörliga" anmälningar skall leda till "utvisning" för att "få ner antalet anmälningar".

Är inte det upp till moderatorerna som ju faktiskt tar emot anmälningarna att bedöma om dess antal och art är ett problem? Vad kan du möjligtvis veta om det?

#33  Alvunger m.fl. TomasK
2005-04-03 02:22:34

Jag skönjer att vi har olika syn på att "anmäla folk". För mig har det alltid varit en ytterlighet i alla sammanhang som endast är aktuell om det finns väldigt goda skäl och man har prövat andra tänkbara alternativ, bl a att försöka föra en dialog.

Risken med att inte reglera anmälningarna är att funktionen överutnyttjas eller missbrukas. Att starta en "anmälningskampanj" mot en signatur är då fullt möjligt.


P.S. Om det finns någon anmälningsglad person som läser detta kan den kika på Karras inlägg #30 där hon helt fabulerar att jag skulle ha kallat någon för "lilla gumman". Det är en ren och skär lögn som skulle kunna vara ett regelbrott.

#34  TomasK kilgore_trout
2005-04-03 02:30:44

Du verkar inte ens bry dig om att läsa inläggen i den här tråden. Det spelar ingen roll om det startas en anmälningskampanj, det är ändå Fiji som avgör om saker ska bort eller inte.

Och apropå "lilla gumman" så kanske du kan släppa det lilla potentiella sakfelet och stället försöka reflektera lite över Karras inlägg.

#35  kilgore TomasK
2005-04-03 02:34:35

Större delen av hennes inlägg handlar ju just om att jag skulle ha sagt "lilla gumman". Hon får omformulera sig om hon vill att jag ska ta till mig något.

Har jag sagt något nedsättande till/om någon ska jag givetvis be den personen om ursäkt.

#36  Nej, TomasK du har aldrig kallat någon Lilla gumman Alvunger
2005-04-03 08:54:25

Men här är inlägget jag antar att det refereras till, och jag vill säga att jag tycker att innebörden är precis detsamma:

"[2005-03-30 18:52:06] TomasK
Karra
Så du tror att dina föräldrar var de enda som skapade de förutsättningar som åtnjuter? Nädu lilla vän, så är icke fallet. Tänk efter en gång till vettja."

Lilla vän och lilla gumman, oavsett vad så är det nedlåtande och förminskande och en riktigt tråkig debattstil. Karra har all anledning att vara sur på att du tilltalat henne på detta sätt. Det är inte regelbrott att minnas fel faktiskt. Ren och skär lögn skulle jag heller inte kalla det. Ditt förnekande däremot känns ju lite märkligt. Nu kanske du inte kom ihåg det, och sånt händer ju, alla kan ju inte minnas allt som skrivs exakt! (Jag mindes det mkt väl dock, jag var en av dem som anmälde det.) Men kanske ändå dags att be Karra om ursäkt?!?

Iallafall, din omtanke om moderatorernas eventuella överösning av anmälningar är fin, men du behöver verkligen inte oroa dig. De är inte för många, de är oftast relevanta, och anmälningarna är skälet till att moderatorerna inte behöver läsa precis vartenda inlägg som skrivs på sidan, dvs anmälningarna gör att moderatorerna får tid att moderera = bättre sida för oss alla.

Visst har vi olika syn på anmälningarna, det är uppenbart. Jag tycker dock att det är ganska märkligt att du som inte har en susning om hur många anmälningar som kommer in, inte vet hur många som leder till regelbrott, inte vet vem som anmäler, ja kort sagt inte vet ett smack om anmäl inlägg funktionens resultat, ändå på något sätt vet hur det skall hanteras och vad som är ett problem?

Det spelar ingen roll om någon har en anmälningskampanj, det är ändå de enskilda inläggen som bedöms. Klart att det är möjligt att starta en sådan kampanj, det har det alltid varit, även innan funktionen tillsattes. Tidigare sköttes anmälningarna via mejl och klotterplank. Det här är bara en smidigare version som sparar tid för oss alla. Skulle vi märka att enskild person anmäler två hundra inlägg om dagen varav inga är regelbrott utan bara gör det för att de inte diggar personen ifråga, då är det ju fullt möjligt att klippa just den funktionen från aktuell användare.

Crew har löst alla tidigare problem på sidan, vi kan lösa ett sådant problem också. Du kan gott ha lite mer förtroende för de personer som sköter ett av de bästa forum som finns på nätet idag. Missbrukar en person en del av feminetik, så löser vi det. Som vi alltid har gjort och alltid kommer göra.

#37  Tack Alvunger Karra
2005-04-03 09:25:01

Det var precis det inlägget jag syftade till, och jag ser också innebörden precis densamma som "lilla gumman" trots att det nu råkade stå "lilla vän".

#38  Alvunger, Karra TomasK
2005-04-03 11:00:15

Jag ger mig inte. Jag minns mycket väl att jag kallat Karra "lilla vän" men för mig är innebörden i att säga "lilla vän" och t ex "lilla gumman" eller "lilla stumpan" milsvidd, särskilt på en feministsajt.

Så om jag gjort mig skyldig till någon slags marginell förminskning av min motdebattör har Karra gjort sig skyldig till falsk ryktesspridning.

I övrigt vill jag bara föra en diskussion i ämnet "att anmäla någon" och inte bli tillrättavisad för att jag har en åsikt.

#39  TomasK #1 Lemur
2005-04-03 11:12:02

Svar på rubriken:

Det är ditt eget fel om någon anmäler dina inlägg.

Det är bara du som uttryckt dig i dina egna inlägg - och det är inte dig utan INLÄGGET som anmäls. Kolla själv i lilla klammern! Det står "Anmäl inlägget" och inte "Anmäl debattören".

Kan du inte släppa frågan nu? Och be Karra om ursäkt. För uppenbarligen är inte innebörden i "lilla vän" och "lilla gumman" milsvid varken för henne eller sajtägarinnan.

#40  Lemur TomasK
2005-04-03 11:17:21

Du vill ha omvänd bevisbörda hör jag, gäller det andra områden också? Och om det bara är inlägget som blir anmält innebär det att jag inte behöver bekymra mig om att riskera att bli avstängd?

Om karra vill ha en ursäkt för att jag kallade henne "lilla vän" vill jag ha en ursäkt för att hon ljög om vad jag egentligen hade sagt.

#41  "omvänd bevisbörda" Lemur
2005-04-03 11:27:24

Läs vad som står i reglerna, följ dem eller få dina inlägg modererade. GÅng på gång har crew förklarat för dig hur modereringen går till.

Är det plötsligt "omvänd bevisbörda" att klicka på anmälningsfunktionen, som INTE gör att inlägget raderas automatiskt utan som gör att en moderator tittar på det och KANSKE raderar det?

Du har alltid ett eget ansvar för vad du skriver. Och klarar du inte av att hålla dig till spelreglerna så är det fortfarande ditt eget ansvar och ditt eget fel att dina inlägg anmäls.

Vad är det som är svårt att förstå?

#42  TomasK Alvunger
2005-04-03 11:28:09

Jag och övriga moderatorer som VET hur anmäl inlägg funktionen hanteras måste ju ha utrymme att "tillrättavisa" dig, även om du självklart får uttrycka en åsikt.

Jag fattar bara inte hur du kan vara så framhärdande i din åsikt när du uppenbarligen inte vet särskilt mycket om det du diskuterar om. T ex vet du inte hur många anmälningar som kommer in, vem som skriver dem, samt vilka inlägg som anmäls.

Allt detta vet dock jag och moderatorerna. Du får helt enkelt lita på det vi säger.

Jag tror inte Karra lägger fokus på just gumman i Lilla gumman. Jg gissar att det handlar om att du öht "lillar" henne. Hon är inte liten, hon är enligt vad jag kan utläsa inte din vän heller, så att kalla någon lilla vän är endast i syfte att förminska. Och ja, detta blir ju särskilt tydlig på en feministisk sajt.

Du blir inte bannad på en lilla vän, men fortsätter du kan ditt medlemskap mycket väl ryka. Vi lillar inte varandra här.

Jag har tidigare sagt till dig att jag inte gillar din debattstil, flera av dina inlägg raderas, andra debattörer har också uttryckt att de inte uppskattar ditt sätt. Det är nog tid att du börjar fundera på vad den gemensamma nämnaren är.

#43  Lemur TomasK
2005-04-03 11:33:57

"Det är ditt eget fel om någon anmäler dina inlägg."

På vilket annat sätt går det att tolka det du skriver än att det är en själv som har skulden om man blir anmäld? Isf får du nog förtydliga dig lite.

Fiji har redan sagt att jag inte brutit mot reglerna, förutom i ett inlägg. Så jag tror att jag har rätt bra koll nu om vad som gäller.

#44  Fortfarande ditt eget fel Lemur
2005-04-03 11:36:22

Håller du dig precis över gränsen för vad som är OK hela tiden, är det självfallet så att några anser att du faktiskt går över gränsen, eller är osäkra, och därför anmäler till fiji för att h*n ska titta på inlägget.

Alltså är det fortfarande ditt eget fel att dina inlägg anmäls.

#45  Alvunger TomasK
2005-04-03 11:40:07

Jag vet bara vad Fiji har skrivit och det är utifrån det jag har startat den här diskussionstråden.

Jag är inte här för att vara bekväm om du trodde det. Är jag för tuff för feminetik är det inte mycket jag kan göra något åt, jag tänker inte ändra på hur jag är. Nästan uteslutande har de av mina inlägg som blivit raderade varit i ordväxling med Pixie, och då har hennes inlägg blivit raderade i minst lika stor utsträckning. Så det har mest handlat om att vi haft lite väl hårt tonläge mot varandra.

I övrigt tänker jag fortsätta att försöka hålla mig inom gällande regler.

#46  Lemur TomasK
2005-04-03 11:41:31

Och om jag håller mig under gränsen, vilket jag gjorde i majoriteten av de inlägg som blev anmälda, är det fortfarande mitt fel då?

#47  TomasK -NN
2005-04-03 13:27:55

Men det här är faktiskt inte ishockey där man anmäler med risk för att själv bli utvisad. Det här är ingen sport eller tävling där man försöker använda vissa tekniker för att överbemanna motståndaren.

Det här är ett diskussionforum. Där diskuterar vi och försöker göra det på ett vuxet sätt.

Det finns ingen ständigt närvaranda moderator, men det finns regler. Om moderatorn är närvarande och ser att någon bryter mot de reglerna, då agerar de. Om moderatorn inte är närvarande, då finns "anmäl inlägget" så att andra kan uppmärksamma moderatorn på inlägget. (Det här är en privat-driven webbsida där man inte har moderatorer 24 timmar om dygnet.)

En anmälning betyder att man vill att moderatorn ska ta sig en titt på inlägget. En anmälning är ingen garanti att inlägget raderas. Det är inte så att alla på forumet har ett antal anmälningar de kan använda eller att en "lyckad anmälning" ger poäng. Moderatorn bedömer läget. Och anledningen till att man har en moderator är för att man vill hålla en viss kvalitet på diskussionerna.

Jag förstår inte vad som är så svårt att förstå. Vi gör säkert alla övertramp då och då. Om en moderator säger åt mig att höja nivån och skippa personangreppen, ja då får man väl göra det då.

Det här är ingen kamp om att samla poäng eller att få så många som möjligt av "motståndarna" utvisade. Man diskuterar ju för att utbyta ideer, kanske övertyga motpartern i vissa diskussioner, kanske bli övertygad i andra.

Jag är här för att stimulera min hjärna, för ett utbyte mellan två vuxna. Hade jag varit intresserad i att tävla om något skulle jag spela spel istället.

#48  Va!?! kilgore_trout
2005-04-03 13:39:47

"Det är inte så att alla på forumet har ett antal anmälningar de kan använda eller att en "lyckad anmälning" ger poäng."

Och jag som trodde jag bara var tre poäng ifrån att få en brödrost. Schade.

#49  kilgore TomasK
2005-04-03 13:51:48

[Detta meddelande har blivit raderat på grund av att författaren inte följde feminetik.se:s regler.]

#50  Tomas K Karra
2005-04-03 14:50:46

Men du är ju inte tuff, bara otrevlig.
Jag tycker inte att det är "tufft" att kalla nån "lilla vän", förminska folk genom att säga "ni är så söta när ni...", ständigt uppmana folk att "tänka efter lite" eller att kalla folks inlägg för galenskaper som jag sett dig göra. Det är bara otrevligt och jävligt onödigt.
Om du vill fortsätta i samma stil är det väl upp dig, men då får du räkna med att folk kommer fortsätta anmäla dig.

PS. Jag ber om ursäkt att jag *mindes fel* (jag ljög alltså inte) ang "lilla gumman"-men det är nu inte ordet "gumma" jag har något specifikt emot, precis som Alvunger påpekade. Jag uppfattade ditt "lilla vän" som ett klart försök att förminska mig, särskilt som det efterföljdes av "tänk efter ett tag till vettja". Jag tycker att dina försök att få mitt dåliga minne till "falsk ryktesspridning" och "lögn" är ganska patetiska, liksom ditt "om karra vill ha en ursäkt ska hon be om ursäkt först!". Man dör inte av att erkänna att man gjort fel.

#51   TomasK
2005-04-03 16:11:26

Det Kilgore_trout skriver i inlägg #48 är mycket värre än det jag skrev som svar i #49. H*n ironiserar indirekt över mig på ett förminskande och förargelseväckande sätt, och h*n har uppenbarligen inget annat syfte än att såra mig. Ändå får det inlägget vara kvar medan min text blir raderad.

Jag kan tycka att det är bra med hårda regler men den här nivån ni har hetsat upp är in asburdum. Som det är nu röner de anmälningsbenägna skribenterna stora framgångar och behöver inte ens svara på kritik eftersom de ser till att få motståndarnas texter raderade. Vi som ogillar att anmäla är de som får bära hundhuvudet.

Ursäkta mig, men det här påminner faktiskt en hel del om hur det var i låg- och mellanstadiet när vissa sprang till fröken får minsta lilla grej, och fixade så att de "elaka killarna" fick sig en utskällning.

Jag ska lämna feminetik för ett tag, ska ut på tjänsteresa, men det hade jag gjort oavsett. Jag får se om jag kommer tillbaka någon gång, med den nivån som råder här just nu är det föga troligt. Men det var väl det ni ville redan från början? 1 jäifare down xx to go.

#52  Ja Johanna
2005-04-03 16:54:18

Det är därför vi har forumet jäif, för att göra oss av med jäif:are.

#53  Absolut Alvunger
2005-04-03 17:14:05

All möda, tid och besvär finns till bara för att vi långsamt skall manövrera ut JÄIFare. Vi lägger också timmar i trådar för att försvara vår moderering inför dem, det är det bästa sättet att bli av med en JÄIFare ju helt klart.

En och annan skulle kanske tänka att det vore smartare att ta ned JÄIF helt och hållet om man inte vill ha JÄIFare på sin sida, men vi feminister är inte så smarta.

#54  Alvunger UppåtEmma
2005-04-03 20:47:37

Jag får nog ta och anmäla ditt inlägg för det där sista...
;)

#55   TomasK
2005-04-04 01:17:24

thi hi hi...

#56  Bara en allmän reflektion... Kalle
2005-04-04 11:20:29

Här är en annan tråd. Också startad av en signatur som klagar på modereringen. Också en signatur som ofta ligger på gränsen, som då och då

#57  Kalle Fiji
2005-04-04 13:27:49

Avhugget inlägg? Kommer det mer?

#58  Fiji Kalle
2005-04-04 14:19:46

Tänkte skriva något, men kom på bättre tankar (vill inte hälla mer bensin på elden).
Men jag slant tydligen med tangenterna när jag skulle radera.
Jag ber om ursäkt.

Du måste bli medlem för att få skriva i forumet.

Användarnamn:

Lösenord:

Kom ihåg mig


Vill du bli medlem?
Glömt lösenordet?
Problem med inloggning?