feminetik.se feminetik.se

Just nu 1 besökare varav 0 feminetister och 0 jäif:are

Feministisk mötesplats

Den här sektionen på feminetik.se är ett samarbete med ABF Norra Stor-Stockholm

Hjärtespalten

Dela den här frågan

Om spalten

<3-spalten var en del av Feministisk mötesplats mellan 2012 och 2013. Här gick det att ställa frågor om kärlek och relationer och få svar av kunniga feminister.

Ställ din fråga

<3-spalten har stängt och det går därför inte längre att skicka in nya frågor.

Vi som svarar

De som svarar på frågorna är Andy Candy, Carl Johan Karlsson, Caro Wikbro Carlén, Corazon, Johanna Jers, Maria Andersson Vogel, Maria Kedvall, Petra Andersson, Susanna Warhammar och Tanja Suhinina.

Du själv kan också vara med och svara. Kommentarsfältet är öppet för dig att bidra med tips och erfarenheter som kan hjälpa andra.

Hur få tillbaka lusten

Jag fick barn för 6 månader sedan och har fortfarande ingen sexlust. Det blir till ett problem eftersom min sambo känner sig så ratad och börjar dra sig undan. Samtidigt vill jag inte ha sex när jag inte riktigt vill eftersom jag är rädd att det är skadligt för min lust. samtidigt måste jag ju väcka liv i sexualiteten på nåt sätt. Ond cirkel. Hjälp!

Nybliven morsa för andra gången · 2013-01-30

Svar från Corazon

Det du beskriver är mycket vanligt bland nyblivna mammor. Min teori utifrån egen erfarenhet är att man som mamma blir så tillfredställd av sensuella och känslomässiga intryck att man inte behöver/orkar med det sexuella. Dessutom brukar man vara ganska trött och behöver passa på å hämta krafter när barnet sover. Mitt råd är att du skall försöka få med din partner i det fantastiska erfarenhet som innebär att ha ett litet barn, dvs. lämna plats så att även sambon blir mer delaktigare i den sensuella dimensionen av att bada barnet, ge massage, etc. Kanske kan även du och din partner satsa ett tag främst på sensuella upplevelser?

Corazon har också svarat på Få partner att tro på sig själv, Oärliga känslor och Måste fantisera för att tända.

Svar från Maria Kedvall

Ett helt kort svar till Nybliven morsa

Orden Måste och Sexualitet bör aldrig användas i samma mening anser jag.

Om du känner att du VILL väcka din sexualitet till liv ska du givetvis använda din fantasi för att hitta vägar dit. Men om du känner att du vill och behöver vänta så gör det. Din man och du kan väl prata om alternativa sätt att lösa det tills du har lust igen?

Maria Kedvall har också svarat på Driva queerlinje för barn, Bygga öppnare och mer tillåtande förhållanden, Oärliga känslor och Måste fantisera för att tända.

Svar från Susanna Warhammar

Kära Nybliven morsa

Vilken tajming! RFSU har just gjort släppt en utmärkt sexpodd med tema "Sexpepp för småbarnsföräldrar". Jag tror du kommer få svar på det mesta du undrar över där. http://www.rfsu.se/sv/Sex--relationer/Sexpodd…

Lycka till!

Susanna Warhammar har också svarat på Oärliga känslor, Måste fantisera för att tända och Hur leva jämställt med barn?.

Kommentarer

Ingen har ännu kommenterat. Skriv en kommentar

Användarnamn:

Lösenord:

Kom ihåg mig


Vill du bli medlem?
Glömt lösenordet?
Problem med inloggning?