feminetik.se feminetik.se

Just nu 1 besökare varav 0 feminetister och 0 jäif:are

Feministisk mötesplats

Den här sektionen på feminetik.se är ett samarbete med ABF Norra Stor-Stockholm

Hjärtespalten

Dela den här frågan

Om spalten

<3-spalten var en del av Feministisk mötesplats mellan 2012 och 2013. Här gick det att ställa frågor om kärlek och relationer och få svar av kunniga feminister.

Ställ din fråga

<3-spalten har stängt och det går därför inte längre att skicka in nya frågor.

Vi som svarar

De som svarar på frågorna är Andy Candy, Carl Johan Karlsson, Caro Wikbro Carlén, Corazon, Johanna Jers, Maria Andersson Vogel, Maria Kedvall, Petra Andersson, Susanna Warhammar och Tanja Suhinina.

Du själv kan också vara med och svara. Kommentarsfältet är öppet för dig att bidra med tips och erfarenheter som kan hjälpa andra.

Strategier sökes!

Jag får en sån förfärlig ångest av hemskheter som händer i världen, flickor som utnyttjas etc. Försöker snabbt zappa bort om det kommer nåt på TV men är ju helt omöjligt att undvika helt. Sen när jag väl sett/hört nåt vidrigt kan det rulla som en film i mitt huvud som kommer tillbaka med jämna mellanrum. Får fetångest. Har ni nåt tips på en strategi hur jag ska hantera detta? Ibland känner jag sånt obehag så att jag instinktivt tänker att jag inte vill leva i den här vidriga världen längre. Inte på nivån att jag skulle begå självmord dock. Har barn som ja aldrig skulle överge. Men fy fan, världen! :( vet inte om jag orkar med detta. Alla typer av strategier och tips om hur jag kan hantera detta mottages extremt tacksamt! <3

Känslig · 2013-05-29

Svar från Caro Wikbro Carlén

Hej! Jag förstår dig absolut och jag kan också hamna i perioder då jag inte förstår vad som händer med världen och samhället vi lever i. När det känns som att alla handlar i ondska och jobbar aktivt med att utnyttja andra människor. Det som fick mig och fortfarande får mig att komma över dessa perioder och som gör att jag kan hantera allt hemskt är att tänka: vad kan jag göra för att förändra? Mycket sker på högre nivåer som samhällsnivå - men jag som individ kan faktiskt vara med och påverka. I mitt sätt att tänka och handla kan jag hjälpa till, jag kan påverka i min omgivning och jag kan göra det jag kan för att det ska bli bättre. Jag vet inte vad du tycker är allra hemskast och samtidigt viktigast att förändra, men det går att påverka. En sådan enkel sak som att vara medlem i RFSU som jag vet b.la. jobbar aktivt med att kvinnor runt om i världen ska få bättre vård vid graviditet och födsel, att de jobbar mot mödrardödligheten, gör att jag kan hjälpa till inom det området. Att engagera sig politiskt i det parti en känner mest för är en annan bra sak. Inspirera och upplys människor i din omgivning om saker som du brinner för och som du vill vara med och förändra. Hitta din nisch där du vill vara med och förbättra och strid till handling. För mig är hivprevention och säkrare sex-information för unga på nationell och internationell nivå mitt stora uppdrag i livet. Så just nu är jag exempelvis skolinformatör för både RFSL och RFSU, så på det sättet är jag aktivt med och förbättrar och förändrar.

Mitt i allt mörker och helvete måste en komma ihåg att det går att förändra. Det går framåt och vi är alla med och påverkar med de medel vi har. Tillsammans är vi starka.

Caro Wikbro Carlén har också svarat på Gayvänliga mindre samhällen, Driva queerlinje för barn, Bygga öppnare och mer tillåtande förhållanden, Oärliga känslor, Måste fantisera för att tända, Hur leva jämställt med barn?, Vågar inte ta initiativ, Pornografi, Det här med att styla om sin partner, Normbrytande bok- och filmtips? och Feminist och straight.

Kommentarer

Skriv en kommentar

Spela dataspel med internationellt perspektiv där man kan ha 100% kontroll och införa vilken sorts regering man vill. Låter oseriöst kanske, men det är det enda som riktigt hjälper för mig.

kups (gäst) · 2016-08-16

Användarnamn:

Lösenord:

Kom ihåg mig


Vill du bli medlem?
Glömt lösenordet?
Problem med inloggning?