feminetik.se feminetik.se

Just nu 16 besökare varav 0 feminetister och 0 jäif:are

Feministisk mötesplats

Den här sektionen på feminetik.se är ett samarbete med ABF Norra Stor-Stockholm

Hjärtespalten

Dela den här frågan

Om spalten

<3-spalten var en del av Feministisk mötesplats mellan 2012 och 2013. Här gick det att ställa frågor om kärlek och relationer och få svar av kunniga feminister.

Ställ din fråga

<3-spalten har stängt och det går därför inte längre att skicka in nya frågor.

Vi som svarar

De som svarar på frågorna är Andy Candy, Carl Johan Karlsson, Caro Wikbro Carlén, Corazon, Johanna Jers, Maria Andersson Vogel, Maria Kedvall, Petra Andersson, Susanna Warhammar och Tanja Suhinina.

Du själv kan också vara med och svara. Kommentarsfältet är öppet för dig att bidra med tips och erfarenheter som kan hjälpa andra.

Normbrytande bok- och filmtips?

Vill gärna bli inspirerad! Har ni några tips på film, böcker, tv-serier som jag kan se om jag vill se att en kan leva på ett annat sätt än "mamma, pappa, barn"?

McPrettyFace · 2013-03-18

Svar från Caro Wikbro Carlén

Hej! Åh, det finns så himla mycket som är vettigt och normbrytande. För visst kan en absolut bli trött på alla ikeafamiljs-framställningar av hur människor lever sina liv. Riktigt tröttsamt. Så, här kommer mina bästa tips: tv-serier: L Word, Sugar Rush och Modern Family. Filmer: Boys dont cry, Kyss mig, The Weekend, Tomboy, Shortbus, Transamerica. Böcker: Alla böcker av Mian Lodalen, Stjärnor utan svindel - Louise Boije af Gennäs, Mitt grymma öde - Carl-Michael Edenborg, Egalias döttrar - Gerd Brantenberg.

Caro Wikbro Carlén har också svarat på Gayvänliga mindre samhällen, Driva queerlinje för barn, Bygga öppnare och mer tillåtande förhållanden, Oärliga känslor, Måste fantisera för att tända, Hur leva jämställt med barn?, Vågar inte ta initiativ, Pornografi, Det här med att styla om sin partner, Strategier sökes! och Feminist och straight.

Kommentarer

Skriv en kommentar

Åh älskar Sugar Rush! Vet att det kan diskuteras, men jag är svag, svag, svag för Glee och The new normal. http://nojesguiden.se/blogg/kakan/glee

Gleea (gäst) · 2013-04-09

Testa Ichi the Killer http://www.imdb.com/title/tt0296042/

PE527 · 2013-04-18

ett mer klassiskt tips george sand, eller en biografi om george sand, för semiqueerparisisk vindsvåningsromantik. egentligen alla biografier som handlar om någon som levt lite alternativt eller äventyrligt. biografier är underskattad läsning i sammanhanget!

Blindalina · 2013-07-08

Användarnamn:

Lösenord:

Kom ihåg mig


Vill du bli medlem?
Glömt lösenordet?
Problem med inloggning?